Ønsker du å jobbe med kommunikasjon i relasjon til samfunnet rundt oss? Samfunnskommunikasjon tar for seg kommunikasjon og samspill mellom organisasjoner og bedrifter på den ene siden og samfunn og kultur på den andre.
I dette studiet får du en tverrfaglig og yrkesorientert utdanning som kombinerer humanistiske og samfunnsvitenskapelige perspektiver. Studiet innrettes mot kommunikasjonsrelaterte problemstillinger i samspillet mellom organisasjoner og samfunnet omkring. Studiet tar blant annet for seg temaer som retorikk og tolkning av tekster, samt planlegging av strategisk kommunikasjon innenfor offentlige, private og ideelle organisasjoner. Dette er områder som er påvirket av endringer innenfor medieteknologi, globalisering og andre kulturendringer. Slike komplekse prosesser krever kvalifisert analyse og forståelse både fra akademisk hold og fra bransjeaktører. Derfor er dette studiet aktuelt og viktig. Det inngår en seks ukers praksis i studiet.
Du får en tverrfaglig og yrkesorientert utdanning, rettet mot arbeid med kommunikasjon og kommunikasjonsledelse i næringsliv, frivillige organisasjoner og offentlig sektor. Studiet gir også relevant bakgrunn for arbeid innenfor mediesektoren, og det kan gi grunnlag for å søke opptak på doktorgradsutdanning.
Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).
I opptaksgrunnlaget skal det inngå en fordypningsenhet i humanistiske eller samfunnsvitenskapelige fag på minst 80 studiepoeng. Minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten må være nivå 2. Eksempler på relevante fagområder er kommunikasjons- og mediefag, samfunnsfag, språkfag, kulturfag og journalistikkfag.
Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre. Kravet beregnes på grunnlag av hele bachelorgraden.
For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.
Gjennom masterstudiet i samfunnskommunikasjon får du en god mulighet til praksis i bransjen. I tredje semester gjennomfører studentene en obligatorisk, seks ukers praksisperiode i tilknytning til emnet KOM402 Praksis (10 sp).
Gjennom praksisperioden understrekes studiets profesjonspreg og den nære kontakten med arbeidsfelter innen kommunikasjon. Praksisstedet kan være innenfor et bredt spekter av virksomheter; ulike typer bedrifter, organisasjoner, kommunikasjonsbyråer, kommunikasjonsavdelinger i offentlige virksomhet og i private firmaer. Praksisen gjennomføres i hele landet og enkelte ganger internasjonalt.
Her er et utvalg av praksispartnere der masterstudentene i samfunnskommunikasjon har hatt praksis de senere årene: 07 Media, Sørlandet sykehus, Statens veivesen, Nye Veier AS, Arkivet Senter for fred og menneskerettigheter, Strømmestiftelsen, FN-sambandet, Flyktninghjelpen, IK Start og Kilden.
I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.
Masterprogrammet kan gi grunnlag for opptak på ph.d. programmer.
9475
120
24
Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?
Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav for masterstudiet.