0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2022
Studiested
Kristiansand

Biologi handler om å studere livet – i et naturvitenskapelig perspektiv. Hvordan oppstår, utvikles og påvirkes alt som lever på jorden?

Studiet passer for deg som er interessert i det som skjer i naturen – både i et stort og mikroskopisk perspektiv. Biologi handler om planter, dyr, matproduksjon, gener, celler og miljø.

Studiet kombinerer teori og praksis, gjennom lab- og feltarbeid, blant annet med studietur til Mallorca.

Hva lærer du?

Biologistudiet ved UiA har fokus på grunnleggende biologi med tyngde innenfor økologi og marinbiologi.

Studiets viktigste hensikt er å øke forståelsen av naturen og miljøet – som er helt vesentlig for jordas framtid.

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer for teknisk arbeid med analyser ved universiteter, høyskoler og institutter. I privat sektor arbeider mange biologer innenfor legemiddelindustri, salg av utstyr til forskning og undervisning, arealplanlegging og ressursforvaltning, samt miljøovervåkning. Mange biologer jobber i miljøvernorganisasjoner. Biologer jobber i kommuner og fylkeskommuner som miljørådgivere og naturforvaltere, og i staten og departementene som konsulenter.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse og matematikk R1 (eller matematikk S1 og S2) og enten Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

(Reform 94: Et av fagene 2MX, 2MY eller 3MX og et av fagene (eller fagkombinasjon) 3MX, 3MY, 3FY, 3KJ, 3BI, (2KJ+3BT), 2BI+3BT)

Anbefalte forkunnskaper

Studiet bygger på kunnskaper tilsvarende Biologi 2 og Kjemi 1.

Direkte opptak til 2. studieår

Dersom du har bestått Biologi årsstudium eller tilsvarende så kan du få direkte opptak til 2. studieår. For betinget tilbud (som gis ca. 1. april) kan søker ikke mangle mer enn 30 sp i nåværende studieprogram. 

Se våre nettsider for informasjon om frister og hvordan man søker innpassingsopptak.

 

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

43,1

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 327

Studiepoeng

180

Antall plasser

40

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Andre studier du kanskje vil like