Du bør velge å studere vernepleie hvis du ønsker å jobbe med mennesker med ulike former for funksjonsvansker. Formålet med vernepleierutdanningen er å utdanne brukerorienterte og reflekterte yrkesutøvere, og du vil derfor lære om blant annet ulike pedagogiske virkemidler, kommunikasjon og etisk forsvarlighet. Vernepleiere arbeider sammen med brukerne for å gjøre hverdagen deres bedre. Forståelse for enkeltmenneskets behov og ønsker er et viktig utgangspunkt for deg som vil bli vernepleier.
Simulering og klinikklaboratorium er en av de mest moderne og nyskapende avdelingene på hele Universitet i Agder. Her kan du se hvordan vi jobber for å forberede deg godt til praksis som du skal ut i, og til en fremtid som helsearbeider.
I løpet av utdanningen vil du få kompetanse innenfor blant annet:
Studiet omfatter både teoretisk og praktisk undervisning.
Utdanningen gir deg grunnlag for autorisasjon som vernepleier. Som autorisert vernepleier kan du arbeide i den kommunale helse- og sosialtjenesten, i barnehager og skoler. Mange vernepleiere arbeider også innenfor psykisk helsevern for barn og unge, ungdomsarbeid, rusomsorg, barnevern, psykisk helsevern for voksne eller eldreomsorg.
Generell studiekompetanse.
Dette studiet krever politiattest for å delta i klinisk undervisning. Løpende skikkethetsvurdering av studenten foregår i løpet av hele studiet. Studenten må imøtekomme medisinske krav i forbindelse med praksis.
I løpet av bachelorprogrammet i vernepleie vil du ha tre ulike praksisperioder. Den første praksisperioden er knyttet til velferdsarbeid, den andre praksisperioden er innen pleie og omsorg, mens den siste perioden er en individrettet miljøpraksis. Du kan lese mer om praksis i studiet her.
Som student på bachelorprogrammet i vernepleie kan du reise på utveksling i 7. semester og ha 12 uker individrettet miljøpraksis (miljøarbeid - habiliteringsarbeid).
Bachelorprogrammet i vernepleie har en flere kvalitetssikrede utvekslingsavtaler med samarbeidsinstitusjoner i Afrika.
I forbindelse med praksis kan det påløpe merutgifter til reise og opphold, se egne retningslinjer.
201 060
180
50
Norsk
Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap
Følg vernepleiestudentene på Instagram.
(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)
Klinikklaboratoriet på Campus Grimstad gir deg tilgang til den aller fremste undervisningsteknologien i helse-Norge. Se laboratoriet i 3D-visning her.
Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet.
Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.