2-årig master

Regnskap og revisjon - siviløkonom

Kristiansand

Dersom du liker å omgås mennesker og liker å jobbe med tall og analyse, vil master i regnskap og revisjon - siviløkonom være en aktuell utdanning for deg!

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
40

Om studiet

En master i regnskap og revisjon gir deg bred kompetanse som er etterspurt i mange bransjer, også utenfor revisjonsfirmaene. Så godt som alle studentene som tar denne utdanningen får tilbud om jobb tidlig i studiet. 

Studerer du hos oss får du en anerkjent utdanning av høy kvalitet. Vi er én av tre norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.

 

Hva lærer du?

Master i regnskap og revisjon er et toårig studium som dekker utdanningskravet for å bli statsautorisert revisor og statsautorisert regnskapsfører. Programmet kvalifiserer også for andre stillinger som krever en dypere forretnings- og regnskapsforståelse.

Utdanningen gir generell revisorkompetanse (forretningsforståelse, revisjon, regnskap, foretaksrett og skatterett, verdsettelse og analyse) med spesialisering innenfor økonomisk styring og internasjonal ledelse, og er både praktisk og internasjonalt orientert. 

De fleste emnene har individuell skriftlig eksamen med bokstavkarakterer A-F, hvor A er beste karakter og F er stryk. For å søke om godkjenning som statsautorisert revisor forutsetter revisorlov og forskrift karakter C eller bedre i alle emner når bokstavkarakter er brukt som karakteruttrykk.  

Undervisning

Masterprogrammet i regnskap og revisjon er et ordinært fulltidsstudium med ca. 12-18 timer undervisning pr. uke i undervisningsperiodene. To emner undervises parallelt i første halvdel av semesteret med avsluttende eksamen før de neste to emnene undervises etter samme prinsippet.

Undervisningen vil variere med kombinasjon av forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner og skriftlige innleveringsoppgaver. 

Undervisningsspråk: Norsk. Noen emner gis på engelsk.

Strukturering av studiet

Studieprogrammet har to spesialiseringer; økonomisk styring og internasjonal ledelse. 

Begge spesialiseringene dekker kravet til kompetanse innen revisjon, regnskap, verdsettelse og analyse, samt foretaks-, skatte- og avgiftsrett for å innfri utdanningskravet som statsautorisert revisor og statsautorisert regnskapsfører, og gir også sidetittelen siviløkonom.

Spesialiseringen innen økonomisk styring fokuserer ytterligere på styring og kontroll, mens spesialiseringen innen internasjonal ledelse fokuserer ytterligere på ledelse i et internasjonalt perspektiv. 

Merk at Handelshøyskolen ved UiA også tilbyr et eget masterprogram i økonomi og administrasjon – siviløkonom, for deg som er interessert i andre typer spesialiseringer som ikke innfrir utdanningskravet til statsautorisert revisor eller autorisert regnskapsfører. 

Det er mulig for søkere som har en tidligere mastergrad eller siviløkonomutdanning (4- eller 5-årig) å søke opptak til programmet for deretter å søke om godkjenning av sin tidligere utdanning. Det kan da innpasses inntil 60 studiepoeng fra tidligere utdanning, slik at man kan fullføre utdanningen på kortere tid. Studenter som får innpass for tidligere utdanning, vil få en individuelt tilpasset utdanningsplan som kan bestå av en kombinasjon av emner fra de første tre semestrene. I slike tilfeller kan det ikke garanteres kollisjonsfrie timeplaner for deg som skal fullføre på ett studieår.  

Utveksling

Det kan være mulighet for utveksling i programmet i tredje semester. Studenter som er interessert i å dra på utveksling anbefales å kontakte studieveileder for nærmere informasjon og veiledning i løpet av sitt første semester.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

"Kompetansen man får fra Regnskap og revisjon på Handelshøyskolen er veldig ettertraktet. Selv fikk jeg mitt første jobbtilbud rett etter studiestart."

Birgitte Helle, Master i regnskap og revisjon - siviløkonom

Studentmiljøet er svært godt, og vi tror du vil kjenne på en nærhet til både studenter og forelesere.

Mercurius er linjeforeningen for økonomistudentene. En linjeforening er en studentorganisasjon for et bestemt studium eller studieretning. Mercurius jobber for å skape samhold mellom studentene på tvers av kull, og står for både sosiale arrangement og faglig påfyll. 

  • Linjeforeningen Mercurius på Instagram
  • Linjeforeningen Mercurius på Facebook

Jobb- og karrieremuligheter

Masterprogrammet i regnskap og revisjon - siviløkonom gir deg spesialisert kompetanse som er høyt etterspurt i både privat og offentlig sektor.

Hva kan du bli?

Masterutdanning og statsautorisasjon er som oftest et krav for å få lederansvar eller bli partner i et revisjonsselskap. Med en mastergrad får du samtidig en solid plattform for lederstillinger innenfor privat næringsliv, finans eller offentlig forvaltning. Aktuelle stillinger kan på sikt være økonomisjef, finanssjef, regnskapssjef, controller, internrevisor, avdelingsleder næring i bank og finans, revisjonssjef og lignende. 

En revisors hovedoppgave er å kontrollere og bekrefte revisjonspliktige virksomheters årsregnskap. Dermed sørger de for pålitelig finansiell informasjon og bidrar til et velfungerende næringsliv. En revisor fungerer også som rådgiver i økonomiske og regnskapsmessige spørsmål, og kan gi veiledning slik at virksomheter kan etablere gode rutiner for økonomistyring.

Statsautoriserte revisorers framtidige rolle med å attestere ikke-finansiell bærekraftsrapportering (bærekraftsrevisor) gjør rollen som samfunnets tillitsperson og utdanningen mer aktuelt enn noen gang.

Studiet gir også anledning til å opprette egen revisjons- eller regnskapsvirksomhet når du, etter godkjent praksisperiode, har fått godkjennelse fra Finanstilsynet som revisor eller regnskapsfører. En mastergrad i regnskap og revisjon fra Handelshøyskolen ved UiA gir også sidetittelen siviløkonom.

Les mer om revisor som samfunnets tillitsperson på revisorforeningen.no.

 

Videre studier

Fullført studium kan kvalifisere for opptak til doktorgradsutdanningen (ph.d.) på Handelshøyskolen ved UiA eller til andre doktorgradsprogram i Norge og internasjonalt. 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

I opptaksgrunnlaget skal det inngå bachelorgrad i økonomi og administrasjon eller tilsvarende utdanning som tilfredsstiller «Minimumskrav for Bachelor i økonomi og administrasjon (BØA)» vedtatt i Universitets- og høgskolerådet - økonomi og administrasjons møte i november 2018.

Minst 120 studiepoeng skal være innen økonomisk-administrative fag, derav minimum 20 studiepoeng på nivå 2 / påbyggingsnivå. Følgende fagområder, inklusive alle underkategorier, må være dekket:

Bedriftsøkonomisk analyse (minimum 30 studiepoeng)

  • Finansregnskap
  • Økonomistyring
  • Investering og finansiering

Administrasjonsfag (minimum 30 studiepoeng)

  • Markedsføring
  • Organisasjonsteori og ledelse
  • Foretaksstrategi

Samfunnsøkonomi (minimum 15 studiepoeng)

  • Makroøkonomi
  • Mikroøkonomi

Metodefag (minimum 20 studiepoeng)

  • Matematikk for økonomer
  • Statistikk for økonomer
  • Samfunnsvitenskapelig metode

Minimum 7,5 studiepoeng i etikk, samfunnsansvar*

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

*Overgangsregel: For søkere med bachelorgrad som tilfredsstiller tidligere UHR-ØA minimumskrav for bachelor i økonomi og administrasjon, gjelder krav om minimum 5 studiepoeng i etikk og samfunnsansvar.

Utfyllende regler for opptak til det enkelte masterprogram er fastsatt med hjemmel i forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Anbefalte forkunnskaper

Gode kunnskaper i engelsk.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

3,25

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Handelshøyskolen ved UiA