0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
2 år
Studiepoeng
120
Omfang
Heltid
Start
Høst 2020
Studiested
Kristiansand

Setter du deg høye mål? Ønsker du å bidra til verdiskaping? Ser du for deg en fremtidig lederkarriere? Masterprogrammet i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen ved UiA gir deg en anerkjent utdannelse og et solid grunnlag for å nå dine ambisjoner. Du får anledning til å bygge et faglig nettverk i et dynamisk, inkluderende og internasjonalt studiemiljø, og studiet vil gi deg mange muligheter på arbeidsmarkedet. 

Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av kun to norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil derfor kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.

Denne utdanningen fører fram til sidetittelen Siviløkonom og krever at du oppfyller kriteriene fra Universitets- og høgskolerådet – Økonomi og administrasjon’s (UHR-ØA) for sidetittelen siviløkonom for å være kvalifisert for opptak. Dersom du ikke tilfredsstiller opptakskravene, så er kanskje vårt nye masterprogram i International Business et alternativ? 

Hva lærer du?

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon gir deg solid innsikt i moderne teorier innen fagområder knyttet til økonomi og administrasjon i tillegg til empirisk innsikt og analytiske ferdigheter. I programmet får du mulighet til å spesialisere deg i Analytical Finance, Økonomisk styring eller International Business. 

Programmet gir deg innsikt i teoretiske, empiriske og etiske problemer og utfordringer du kan møte i ditt profesjonelle arbeid og hvordan virksomheter kan forholde seg til disse. Programmet gir også innsikt i globale spørsmål, hvordan globalisering og globale forhold kan påvirke virksomheter og markeder, og hvordan virksomheter kan respondere på dette.

Som siviløkonomstudent på UiA vil du dra nytte av kompetansen og bredden i fagmiljøet, særlig i tilknytning til arbeidet med masteroppgaven.

Studentene på programmet møter et internasjonalt studiemiljø hvor de gjennom samarbeid med internasjonale grads- og utvekslingsstudenter utvikler sin språklige og tverrkulturelle kompetanse.

Jobbmuligheter

Siviløkonomer jobber i det private næringsliv og offentlig sektor, for eksempel i bank, forsikring, revisjon, konsulentvirksomhet, departementer og andre offentlige virksomheter. I tillegg finner vi siviløkonomer i utdanningsinstitusjoner og  ideelle organisasjoner. Siviløkonomer er rustet for varierte arbeidsoppgaver – alt fra saksbehandling, prosjektledelse, økonomisk styring, regnskap og finans til strategi, ledelse og merkevarebygging. Utdanningen gir også et godt grunnlag for å starte egen virksomhet.

Oppbygning

NB. Ny studieplan fra høsten 2020

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Se utfyllende regler for opptak

Anbefalte forkunnskaper

Gode kunnskaper i engelsk.

Kvalifiserende UiA-studier

Utveksling

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. Mange studenter benytter seg av muligheten til å dra på utveksling gjennom en av våre mange samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet.

I det toårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom kan duvsøke om utveksling i nest siste semester. Handelshøyskolen oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden, for å få en ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi deg et sosialt utbytte, en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer, og for mange gir utvekslingsoppholdet en mulighet for internasjonal nettverksbygging.

Les mer om utvekslingsmuligheter og internasjonalisering ved handelshøyskolen.

Alt du trenger å vite om utveksling

Praksis

Handelshøyskolen ved UiA tilbyr en unik mulighet for praksis/internship i masterdelen av siviløkonomutdanningen. I nest siste semester kan du søke om praksisplass/internship i en lokal virksomhet i Aust- eller Vest-Agder, i en nordisk virksomhet i USA eller Canada, eller i en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika.

Praksis lokalt tas i kombinasjon med to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA. Aktuelle bedrifter kan være 3B Fibreglass, MH Wirth, Sparebanken Sør, NHO Agder eller Gard. 

Studenter som får tildelt internship i USA, Canada, Tanzania, Indonesia, India eller Kina kombinerer dette med utveksling ved samarbeidsuniversitetet i det aktuelle landet studenten reiser til. Eksempler på bedrifter i disse landene er Yara, Equinor, Den norske Ambassaden, Innovasjon Norge, Jotun, Det norske Veritas, Noratel, IKEA, Aker Solutions og Kongsberg Maritime.

Videre studier

Fullført studium kan kvalifisere for opptak til doktorgradutdanningen (ph.d.) på Handelshøyskolen ved UiA eller til andre doktorgradsprogram i Norge og internasjonalt. 

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Søkekode

8061

Antall plasser

60

Undervisningsspråk

Norsk
Engelsk

To av spesialiseringene gis på engelsk.

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Handelshøyskolen ved UiA

Se hele studieplanen

Spør studentene

Logo med lenke til Mercurius

Mercurius er studentforeningen til økonomistudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.

(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger.)

AACSB logo

Andre studier du kanskje vil like

Siste nytt fra studiet