På masterstudiet i rytmisk musikk får du mulighet til å arbeide med musikk innenfor ulike spesialiseringer.
Institutt for Rytmisk Musikk ble i 2022 tildelt statusen Senter for fremragende utdanning. Dette er et femårig prosjekt med en mengde studentaktiviteter, og et sterkt fokus på kreativ bruk av teknologi i musikkutdanning . Se nettsiden for mer informasjon om prosjektet og aktivitetene som er tilknyttet CreaTeME.
De utøvende spesialiseringene kvalifiserer for skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren, i tillegg til mer spesialiserte utøveryrker. De er også gode utgangspunkter for en musikerkarriere. Etter endt utdanning har man også tilegnet seg kompetanse som gjør at man kan etablere egen musikkvirksomhet.
Den teoretiske spesialiseringen tilbyr relevant kompetanse for arbeid i musikkorganisasjoner og musikkbedrifter, i medievirksomheter, i plateselskaper og i rettighetsorganisasjoner både nasjonalt og internasjonalt.
Fullført mastergrad kan kvalifisere til å fortsette på ph.d.-nivå, for eksempel ved Fakultet for kunstfag, UiA.
NB. Det vil bli endringer i studieplanen for dette studieprogrammet.
Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng) For alle spesialiseringene på masterprogrammet. Søkere som mangler inntil 15 studiepoeng utenom fordypningsenheten, kan gis betinget opptak.
Opptak skjer etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.
Se informasjon om musikkopptaket.
Utøvende spesialiseringer:
I opptaksgrunnlaget skal det inngå bestått fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng i utøvende musikk eller tilsvarende. Minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten må være nivå 2.
Søkerne skriver søknad med forslag til prosjektbeskrivelse for masteroppgave etter retningslinjer fastsatt for Fakultet for kunstfag. Forslag til fordypningsområde for masteroppgaven skal godkjennes av universitetet 5 uker før opptaksprøven holdes.
Rangering av søkere skjer på bakgrunn av opptaksprøven med følgende deler:
I opptaksgrunnlaget skal ett av følgende kriterier inngå:
Søkerne skriver en søknad med forslag til prosjektbeskrivelse for masteroppgave etter retningslinjer fastsatt for Fakultet for kunstfag. Forslag til fordypningsområde for masteroppgaven skal godkjennes av universitetet 5 uker før opptaksprøven holdes.
Rangering av søkere skjer på bakgrunn av opptaksprøven med følgende deler:
Teoretisk spesialisering:
I opptaksgrunnlaget skal ett av følgende kriterier inngå:
Det stilles krav til vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre, beregnet på grunnlag av hele bachelorgraden.
Opptaksprøve rytmisk: Uke 7.
MUR107/MUK107 Vitenskapsteori, estetikk og analyse ved UiA, eller tilsvarende.
Utøvende rytmisk musikk: 9306 (søknadsfrist 15. desember)
Elektronisk musikk: 9308 (søknadsfrist 15. desember)
World Music: 9307 (søknadsfrist 15. desember)
Songwriting: 9313 (søknadsfrist 15. desember)
Music Business and Management: 9305 (søknadsfrist 15. april)
Du kan ta en del av masterprogrammet i rytmisk musikk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 3. semester. Mer om utveksling i rytmisk musikk
Fullført mastergrad kan kvalifisere til å fortsette på ph.d.-nivå, for eksempel ved Fakultet for kunstfag, UiA.
Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her.
120
25
Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?
Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav for masterstudiet.