2-årig master

Religion, filosofi og samfunn

Kristiansand

Kunnskap om religion, filosofi og samfunn er nøkkelen til å forstå og arbeide i en verden der ulike trosretninger, livssyn og tenkemåter lever side om side. På masterstudiet er vi opptatt av samspillet, diskusjonene og forskjellene mellom filosofiske og religiøse problemstillinger, og deres påvirkning og relevans i samfunn

Studenter diskuterer fag

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
20

Om studiet

Vi går inn i en rekke ulike innfallsvinkler og legger opp til høy grad av selvstendig refleksjon. Undervisningen er seminarbasert og legger vekt på diskusjon og andre studentaktive læringsformer. Under veiledning skal du gjennomføre ditt eget forskningsprosjekt innen religion, etikk eller filosofi.

Hva lærer du?

På masterstudiet bygger du videre på det du har lært i bachelorutdanningen i religion eller filosofi, men nå skal du i større grad ta rollen som forsker, og selv skape ny kunnskap. Du får innsikt i fagenes mest sentrale teorier, metoder, arbeidsformer, forskningslitteratur og dagsaktuelle temaer, og skal deretter selv gjennomføre et eget forskningsprosjekt under veiledning av erfarne forskere.

Undervisning

I første studieår skal du gjennomføre fire emner som skal gi deg et godt grunnlag for arbeidet med masteroppgaven i siste studieår. Det første året har hvert emne undervisning én dag i uka. Det legges opp til undervisning der studentene deltar aktivt i diskusjoner, muntlige fremlegg, kommentarer på medstudenters tekster og presentasjoner. Det er viktig å være til stede på undervisningen for å oppnå best mulig læringsutbytte.

I siste studieår skal du i større grad arbeide på egen hånd med ditt eget forskningsprosjekt, men det legges opp til jevnlige seminarer og gruppeveiledning der du må levere tekstutkast og gi tilbakemelding på medstudenters utkast. I tillegg får du en veileder som gir  individuell veiledning på ditt prosjekt.

Det kan legges til rette for å ta studiet på deltid dersom du er i arbeid eller av andre grunner ikke kan gjennomføre et fulltidsstudium over to år. Ta kontakt med studierådgiver for å få en tilpasset utdanningsplan.

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner og pensum kan bli gitt på engelsk).

Studiemiljø

«Klassen er ganske liten, men det gir rom for god diskusjon samt tettere oppfølging fra forelesere. Det gjør også at man blir ekstra godt kjent med de andre studentene.»
Elin Berggreen, tidligere student

«Studentmiljøet på masteren syns jeg er veldig bra. Mange sitter lange dager på biblioteket sammen, og får inn gode arbeidsøkter og får samtidig vært sosiale.»
Ole Markus Nordhagen, tidligere student

Både studenter og ansatte er opptatt av å skape et godt og inkluderende studiemiljø. Det er kort vei mellom studenter, undervisere og veiledere.

Studenter som går filosofiretningen på studiet, vil bli medlem av linjeforeningen Philosophia.

Følge Philosophia her

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Studietiden på master i religion

Utveksling

Studentar på religion, filosofi og samfunn har hatt utvekslingsopphold ved mange universitet i Norden, Europa og i andre verdsdeler. Informasjon om søknadsprosessen og stipendmuligheter funner du på universitet sine nettsider om utveksling.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Jobb- og karrieremuligheter

En mastergrad i religion, filosofi og samfunn kvalifiserer for en rekke ulike jobber innenfor et bredt spekter av arbeidslivet. I tillegg til en solid faglig kompetanse, får du særlig god kompetanse på å systematisere og strukturere store informasjonsmengder, argumentere godt muntlig og skriftlig og stor evne til å arbeid selvstendig.

Hva kan du bli?

En mastergrad i religion, filosofi og samfunn kan kvalifisere for arbeid i utdanningssektoren, forlagsvirksomhet, media og kulturlivet, samt kirkelig arbeid og innenfor religiøse og frivillige organisasjoner. Utdannelsen er også relevant innenfor offentlig sektor, som for eksempel helse- og sosialvesen, rådgivningstjeneste, kulturarbeid, samt arbeid med integrering og flerkultur.

Les mer om karriereveier for humanister

Hva jobber våre tidligere studenter som?

  • Miljøterapeut i Lillesand kommune 18. apr. 2024 13:30

    Filosofi er relevant i den grad at jeg har blitt lært opp i å se forskjellige perspektiver, kritisk tenkning og holde en filosofisk dialog. Det vil si at jeg kan, i møte med andre mennesker, hjelpe de til å reflektere over sin egen situasjon ved å stille de reflekterende og kritiske spørsmål.

Videre studier

Fordypning i religion kan sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen.

Mastergraden kan også kvalifisere til doktorgradsstudier ved UiA og andre norske eller utenlandske universiteter.

Søknad og opptak

Søk lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng). I opptaksgrunnlaget skal det inngå en fordypningsenhet i religion og etikk eller filosofi på minst 80 studiepoeng. Minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten må være nivå 2.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre. Kravet beregnes på grunnlag av hele bachelorgraden.

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i lokalt opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk