Samfunnsrettet ernæring
KristiansandStudiet i samfunnsrettet ernæring utforsker hvordan kosthold, helse og bærekraftighet er knyttet sammen, og hvordan politikk og samfunnsstrukturer påvirker våre matvaner.
Fakta om programmet
- Studiepoeng:
- 60
- Studiets varighet:
- 1 år
- Organisering:
- Heltid
- Oppstart:
- Høst 2024
- Åpner for søking:
- 1. februar
- Ordinær søknadsfrist:
- 15. april
- Studieplasser:
- 16
Om studiet
Samfunnsrettet ernæring er et årsstudium som gir deg en solid forståelse av mat og ernærings rolle i samfunnet. Studiet tar for seg hvordan et sunt og bærekraftig kosthold bidrar til god helse og forebygger sykdom, og setter dette inn i en bredere sosial og politisk kontekst. Du vil utforske ulike faktorer som påvirker tilgangen på sunn mat i samfunnet, fra individets valg til offentlige reguleringer.
Hva lærer du?
Gjennom studiet får du innsikt i næringsstoffenes rolle i kroppen og hvordan kosthold påvirker helse på både individ- og befolkningsnivå. Du vil utforske bærekraftige matvaner og lære om ernæringspolitikk på både nasjonalt og globalt plan. Studiet legger vekt på formidling og samarbeid, og du vil utvikle evnen til å arbeide prosjektorientert i team.
Undervisning
I studiet møter du engasjerte undervisere, studentaktive læringsformer og variert undervisning, som inkluderer forelesninger, gruppearbeid og praktisk matlaging for å koble teori med praksis.
Du vil jobbe med prosjektarbeid som fremmer samarbeidsevner og kritisk tenkning. Undervisningen er tilrettelagt for aktiv deltakelse, hvor studentenes bidrag verdsettes.
Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)
Studiemiljø
«Etter et årstudium i ernæring skjønte jeg at den helserelaterte retningen passet for meg,» sier Oda, som har gått på årsstudium. Studiemiljøet er preget av engasjement og fellesskap, hvor studenter deler en felles interesse for ernæring og folkehelse. Dette skaper et støttende og motiverende læringsmiljø.
Annet informasjon
Egenbetaling - du må betale en liten egenandel i forbindelse med den praktiske matlagingen første studieår. Nærmere opplysninger vil bli gitt ved semesterstart.
Jobb- og karrieremuligheter
Et årsstudium i samfunnsrettet ernæring gir deg nye perspektiver på hvordan vi som samfunn kan fremme et sunt og bærekraftig kosthold på muligheter til å jobbe innen folkehelse, ernæring og mat.
Hva kan du bli?
Årsstudiet kan kombineres med annen kompetanse eller andre grader. Vi anbefaler videre studier dersom du ønsker en karriere innen samfunnsrettet ernæringsarbeid.
Videre studier
Årsstudiet kan tas som frittstående studium, i tillegg til eller som påbygning til andre studier.
Etter fullført årsstudium er det mulig å søke seg over på:
- Samfunnsrettet ernæringsarbeid · bachelor, da kan du få innpasset årsstudiet i bachelorgraden
Årsstudiet i samfunnsrettet ernæring kan inngå som andre år (breddeenhet) i andre bachelorprogram ved UiA, for eksempel:
Søknad og opptak
Søk Samordna opptak innen 15. april
Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere
Opptakskrav
For å kvalifisere til studiet kreves generell studiekompetanse.
Poenggrenser ved forrige opptak
Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.
- Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): Alle kvalifiserte personer kom inn ved forrige opptak
- Ordinær kvote (konkurransepoeng): Alle kvalifiserte personer kom inn ved forrige opptak
Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak
Karakterkalkulator på utdanning.no
Spørsmål om opptak til studiet?
Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no
Kontakt
- E-post
- anine.medin@uia.no
- Telefon
- +47 38 14 14 28
- E-post
- nina.hagbostad@uia.no
- Telefon
- +47 38 14 25 05