Videreutdanning

Sexologi

Grimstad

Velkommen til et studium som åpner dører til forståelse og hjelp innen menneskers seksualitet, en uunnværlig kompetanse i dagens helse- og sosialtjenester.

sexologi er et spennende studiet på uia grimstad

Fakta om programmet

Oppstart:
Høst 2025
Åpner for søking:
1. februar 2025
Ordinær søknadsfrist:
15. april 2025
Studieplasser:
30

Om studiet

Sexologisk rådgivning handler om å forstå og gi råd til klienter angående seksuelle problemer som kan oppstå som en del av det generelle utviklingsforløp, ulykker, traumer, overgrep, sykdom og behandling. I løpet av studiet vil du få kompetanse innenfor menneskers seksualitet og ulike uttrykk for seksualitet og kjønnsmangfold.

Hva lærer du?

Vår videreutdanning gir deg et solid fundament i sexologi gjennom en blanding av teori og praktisk rådgivning. Du vil utforske temaer som seksuell utvikling, mangfold, og kjønnsbekreftende behandling. Gjennom vårt program utvikler du ferdigheter til å håndtere en rekke sexologiske problemstillinger, og forberedes til en autorisasjon som kan berike ditt nåværende yrke med spesialisert kompetanse.

Undervisning

Studiet består av to til tre samlinger hvert semester med personlig oppmøte kombinert med digitale læringssesjoner, og fremmer samarbeid gjennom geografisk organiserte studiegrupper. Kurset fordeler seg på to hovedområder: Basal sexologi og sexologisk rådgivning, som begge bidrar til en praktisk og dyptgående forståelse av faget.

Undervisningsspråk: Norsk

Praksis

Det inngår frivillig studietur i dette programmet. Studenter som velger å delta på studieturer må selv dekke utgiftene til turene.

Studiemiljø

Hos oss finner du et støttende og inkluderende studiemiljø, med en kombinasjon av akademisk dyktighet og kollegialt samhold. Dette samholdet og den faglige dybden gjør studietiden både berikende og inspirerende.

Jobb- og karrieremuligheter

Studiet baner vei for et bredt spekter av karrieremuligheter innen helsevesenet, og styrker dine sjanser for spesialisering og videre karriereutvikling.

Hva kan du bli?

Utdanningen kvalifiserer deg til å jobbe med sexologisk rådgivning innenfor ditt profesjonsområde. Utdanningen kvalifiserer deg til å søke autorisasjon som spesialist i sexologisk rådgivning NACS, forutsatt at du på egen hånd sørger for veiledning på sexologisk arbeid, og at du tilfredsstiller øvrige kriterier for autorisasjon.

Etter fullført utdanning kan du kvalifisere til roller som for eksempel:

  • Spesialist i sexologisk rådgivning
  • Rådgiver innen seksuell helse
  • Spesialist innen kjønnsbekreftende behandling
  • Rådgiver ved seksuelle grenseoverskridelser
  • Spesialist i seksualitetsundervisning
  • Psykoterapeut med sexologisk spesialisering

Videre studier

Vårt program kan lede til videre studier innen for eksempel:

  • Spesialisering innen klinisk sexologi
  • Masterstudier innen sexologi og seksuell helse 
  • Forskning relatert til seksuell helse og kjønnsmangfold

Denne videreutdanningen kan danne grunnlag for videre studier på masternivå.

Videreutdanningen kan innpasses i masterprogrammet i psykososial helse med 60 studiepoeng.

Det er mulig å søke seg inn på masterprogram i psykososial helse med fordypning i sexologi, 120 studiepoeng fordelt over fire år. De første to årene følger du undervisningen på videreutdanningen i sexologi, og de siste to årene jobber du med masteroppgaven.

Vi tilbyr også to kortere videreutdanninger:

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

For å kvalifisere til vår videreutdanning i sexologi, må søkere ha:

  • En bachelorgrad eller tilsvarende i relevante fagområder, som for eksempel lege, sykepleie, ergoterapi, psykologi, familierådgiving, sosionom og vernepleie.
  • Minst ett års relevant yrkespraksis etter utdanning
  • Deltakere må være i klinisk relevant arbeid i minimum 50% stilling under hele studiet, det vil si et arbeidsforhold der det er mulig å få erfaring med å bruke sexologisk kompetanse i arbeid med klienter/pasienter, og arbeidsforholdet må dokumenteres når man søker opptak.
  • Søkere med annen relevant høyere utdanning vil også vurderes på individuell basis. 
  • Søknadsprosessen vurderer også individuelle kvalifikasjoner for å sikre at våre studenter er best mulig rustet til å dra nytte av programmet.

Merk: Utdannelsen har opptak annethvert år og integreres med undervisningen i spesialisering i sexologi innenfor i masterprogrammet i psykososial helse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass. Ved forrige opptak var poenggrense for dette studiet:

3,70

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak 

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no