Videreutdanning

Master i ledelse

Kristiansand

Fleksibel videreutdanning for effektivt lederskap.

Smilende kvinne med haken hvilende på hendene ser mot venstre

Fakta om programmet

Studiepoeng:
90
Studiets varighet:
4½ år
Organisering
Deltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. mars
Ordinær søknadsfrist:
1. juni
Studieavgift:
Se praktisk informasjon

Om studiet

Master i ledelse er en fleksibel lederutdanning som retter seg mot deg som ønsker gode forutsetninger for å utføre effektivt lederskap i et arbeidsliv preget av stadig økte krav til utvikling, fornying og endring. Studiet er erfaringsbasert og det legges opp til et dynamisk utdanningsløp der en vekselvirkning mellom egen praksis, teori og empiri vektlegges.

Studiet er skreddersydd for ledere og mellomledere i offentlig, privat og frivillig sektor. Master i ledelse tilbys på deltid og kan kombineres med arbeid.

Hva lærer du?

Kjernen i Master i ledelse sentrerer seg om styring, ledelse, organisering og endring i og av politisk styrte organisasjoner. Styring- og endringsprosesser er essensielle tema i studiet.

Kunnskapene, ferdighetene og kompetansen du tilegner deg gjennom studiet skal bidra til tjenesteproduksjon, problemløsning og utvikling i praksisfeltet. Du vil få et faglig, praktisk og metodisk grunnlag for å lede, planlegge, administrere og gjennomføre tiltak, i offentlige og private virksomheter.

Du vil lære å utforme undersøkelser samt ta i bruk samfunnsvitenskapelige metoder i analyse av empiriske data. Gjennom studiet vil du utvikle praktisk kunnskap og innsikt ut fra en forskningsbasert kunnskapsplattform, og du får en dypere faglig innsikt innenfor valgte spesialiseringsretning.

Jobbmuligheter

Studiet Master i ledelse vil gi deg kompetanse for å arbeide i ulike stillinger inkludert lederstillinger både i offentlig, privat og frivillig sektor.

Ved gjennomført og bestått studium tildeles graden Master i ledelse.

Studiet alene kvalifiserer ikke for opptak til doktorgradsprogram.

Oppbygning

Master i ledelse har sin særegenhet ved at det er bygd opp slik du får muligheten til å opparbeide deg breddekunnskaper knyttet til offentlig sektors organisering og virkemåte, samtidig som du gjennom valg av spesialiseringsretning kan spesialisere deg sektorspesifikt, tematisk og teoretisk. I Master i ledelse kan du velge mellom hele seks ulike spesialiseringsretninger. I tillegg får du tilbud om en ukes studieopphold i USA ved UC Berkeley, et av verdens ledende universiteter.

Undervisning

Undervisningen i de ulike emnene gis som to – tre heldagssamlinger à to dager innenfor ett semester. Du gjennomfører normalt ett emne per semester, i enkelte tilfeller kan du gjennomføre flere enn ett emne per semester, og studieforløpet for den enkelte kan variere noe.

Studiet Master i ledelse består av forelesninger, gruppearbeid, utviklingsarbeid i egen organisasjon, veiledning og rapportskriving. Det legges stor vekt på egeninnsats og evne til selvstendig arbeid.

Det vil i studiet vektlegges og tilrettelegges for en læringsprosess som tar utgangspunkt i å bringe studenter med ulik bakgrunn og arbeidserfaring sammen for å lære av hverandre. Dette vil forsterkes gjennom gruppediskusjoner, arbeid med oppgaver og samarbeid om masteroppgaven.

Modell over oppbyggingen av videreutdanningen Master i ledelse

Studiet omfatter 90 studiepoeng. Av disse er 40 studiepoeng obligatoriske fellesemner. Utover dette velger studentene en spesialisering på 20 studiepoeng. De siste 30 studiepoengene omfatter en masteroppgave der en bygger videre på den valgte spesialiseringen.

Felles obligatoriske emner (40 studiepoeng)

Spesialiseringer (20 studiepoeng)

Masteroppgave (30 studiepoeng)

Masteroppgaven er et forskningsarbeid hvor problemstillinger belyses med utgangspunkt i teoretisk kunnskap tilegnet gjennom studiet og ved hjelp av egnede vitenskapelige metoder.

I masteroppgaven undersøkes problemstillinger knyttet til prosjekter eller utfordringer i egen arbeidsplass, eller problemstillinger knyttet til andre relevante tema som angår arbeidsplassen.

Praktisk informasjon

Pris

Studiet har en studieavgift på kr 13 000,- per 10 studiepoeng. Masteroppgaven har en studieavgift på kr. 39.000,-

Organisering og gjennomføring
Studiet tilbys på deltid, med et emne à 10 studiepoeng per semester. Alle emner som inngår i studiet kan tas som enkeltemne, med unntak av masteroppgave.

Undervisningen i studiet gis som tre heldagssamlinger à 2 dager innenfor ett semester. Arbeidsform er forelesninger, diskusjon, gruppearbeid og case, samt nettstøttet undervisning og arbeidsoppgaver mellom samlingene. Samlingene i studiet er lagt til UiAs lokaler på Campus Kristiansand.

Faglige ressurser
Studieprogramleder for Master i ledelse er professor Morten Øgård ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfagFakultet for samfunnsvitenskap.

Flere fagpersoner fra UiAs fagmiljøer bidrar som emneansvarlige og forelesere ved Master i ledelse, bl.a. fra Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag, Senter for anvendt kommunalforskning (SAKOM), CeDiT - Senter for digital transformasjon, Handelshøyskolen ved UiA.

I tillegg bidrar eksperter fra praksisfeltet og fra andre universiteter som gjesteforelesere i studiet.

Internasjonalisering
Ved Master i ledelse fremmes det et læringsmiljø der man gjennom forskningsbasert undervisning kobler studenter til pågående forskning gjennom norske, europeiske og internasjonale observasjoner av endring og utvikling i den lokale, regionale, nasjonale, europeiske og internasjonale konteksten.

Studentene vil i tillegg bli tilbudt et ukes studieopphold ved UC Berkeley i løpet av studietiden. Studieoppholdet er ikke en obligatorisk del av studiet, men tilbys som et tillegg til den ordinære undervisningen i forbindelse med emnene ‘Styringsverktøy i offentlig sektor’ og ‘En offentlig sektor i endring’.

Studieoppholdet gjennomføres ved campus Berkeley med faglige ansatte fra begge institusjoner. UiA tilrettelegger ved å dekke undervisning, utflukt, bedriftsbesøk, overnatting og enkelte måltider. Studentene dekker reise og øvrige kostnader i forbindelse med studieoppholdet.

Annen praktisk informasjon
Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Søknad og opptak

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng). I tillegg kreves minst 2 års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Den relevante yrkespraksis skal være fra stilling som normalt krever høyere utdanning.

Det gis ikke betinget opptak til masterprogrammet i ledelse.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Du kan velge å søke opptak til hele masterstudiet (90 sp), eller du kan søke enkeltemner (10 sp). Du kan også søke om å få innpasset tidligere utdanning som del av ditt studium.

Studiet har opptak både høst og vår.

Oppstart høst

Søk opptak fra 1. mars.

Oppstart vår

Søk opptak fra 1. oktober.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: evuopptak@uia.no

Dette sier studentene

  • - Utfordrende videreutdanning, men absolutt verdt det

    Katrine Langseth jobber som rekrutteringsrådgiver i NAV og har lang erfaring med arbeid innen HR og rekruttering i offentlig sektor. Med en bachelor i statsvitenskap som faglig bakgrunn, så var det erfaringsbaserte masterprogrammet i ledelse et naturlig neste steg.

  • - Jeg har hatt bruk for jus fra dag én

    For Jørund Haugland var det søsteren, tidligere student ved master i ledelse, som anbefalte videreutdanningen. Han tror mastergraden kan åpne nye karrieremuligheter innen ledelse i kommunen.

  • - Her lærer vi å løfte blikket

    Kristina Albertsen begynte på master i ledelse ved UiA, etter tidligere å ha fullført nasjonal styrerutdanning. Hun er opptatt av å tilegne seg ny kunnskap og har alltid likt å studere.

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap