Er du interessert i å bidra i arbeidet med å forbedre arbeidsprosesser og tjenestetilbudet i helse-, omsorgs- og velferdssektoren? Tenker du at IKT er et viktig og relevant verktøy i dette arbeidet? Da er dette studiet noe for deg!
Masterprogrammet i helseinformatikk gir deg kompetansen som trengs for å kunne å bidra aktivt i arbeidet med å designe, utvikle, innføre, bruke og evaluere ulike IKT-baserte løsninger i helse-, omsorgs-, og velferdssektoren. Når du er ferdig med studiet kan du få stillinger hvor det trengs kompetanse i helseinformatikk. Vi ser at kandidatene fra studiet arbeider både i privat og offentlig sektor. Masterprogrammet gir deg også mulighet til å arbeide med forsknings- og utredningsarbeid, undervisning, ledelse, prosjektledelse og fagutvikling.
Opptak til masterprogrammet krever at du har minimum to års yrkeserfaring.
Undervisningen gjennomføres som samlinger med undervisning i Grimstad. I tillegg er det også nettbasert undervisning og veiledning mellom samlingene. Studiet inkluderer en del gruppearbeid.
Programmet gir deg grunnlag for å vurdere muligheter og begrensninger ved bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i helse-, omsorgs- og velferdssektoren. Du vil også få en god forståelse for vekselvirkningen mellom informasjonssystemer, brukere og organisasjon, spesielt rettet mot virksomheter innenfor helse- og omsorgssektoren. Du lærer også om tema som teknologiforståelse, systemutvikling, prosjektstyring og evaluering, IKT, ledelse og organisasjon. En sentral målsetting er at studentene skal lære å gå aktivt inn ved utvikling, planlegging, implementering, bruk og evaluering av informasjonssystemer.
I tillegg gir studiet deg kompetanse i problemorientert prosjektarbeid. Tema for prosjektarbeid tar utgangspunkt i konkrete problemområder fra praksis i helse- omsorgs- og velferdssektoren relatert til helseinformatikkfeltet. Du vil gjennom dette arbeidet opparbeide deg gode analytiske og metodiske ferdigheter og lære å utarbeide skriftlige prosjektrapporter.
Studiet kvalifiserer deg for stillinger på ulike nivå i helseforetak, kommuner, offentlig forvaltning og privat næringsliv. Utdanningen gjør deg også kvalifisert for arbeidsoppgaver innenfor prosjektledelse/ledelse, undervisning, fagutvikling, forsknings- og utredningsarbeid.
Se utfyllende regler for opptak.
Studiet tilbys under forutsetning av godkjenning av studieplan og utfyllende regler for opptak.
Studenter ved masterprogrammet i helseinformatikk kan reise på utveksling i forbindelse med gjennomføring av masterprosjektet. Dette kan gjøres i samarbeid med UiA sine samarbeidsinstitusjoner/organisasjoner.
9841
120
35
Norsk
Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.
Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav for masterstudiet.