2-årig master

Helseinformatikk

Grimstad

Dette er studiet for deg som ønsker å bidra i arbeidet med å forbedre arbeidsprosesser og tjenestetilbudet i helse- og omsorgssektoren ved bruk av ulike e-helse løsninger.  

kvinne som bruker teknologi til jobben i helsevesenet

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
3 år
Organisering
Deltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
35

Om studiet

Helseinformatikk studiet gir deg kompetansen som kreves for å designe, implementere og evaluere IKT-løsninger som kan forbedre både arbeidsprosesser og tjenestekvalitet. Studiet kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk anvendelse, og forbereder deg for en karriere der du kan bidra til innovasjon og effektivisering innenfor helsesektoren.   

Hva lærer du?

Gjennom masterprogrammet i helseinformatikk får du en dyp sosioteknisk forståelse for hvordan teknologi kan utnyttes for å møte endringer og behov innen helse-, omsorgs-, og velferdssektoren. Du vil lære om viktige temaer som teknologiforståelse, systemutvikling, prosjektstyring, og evaluering, samt innsikt i endringsledelse og organisasjonsdynamikk.  

Samspillet mellom teknologi, mennesker og organisasjoner står sentralt, og du vil utvikle evnen til å bidra aktivt i utformingen av fremtidens informasjonssystemer. 

Undervisning

Dette studiet gir deg muligheten til å sette deg inn i fagstoffet, samtidig som du utvikler viktige samarbeidsevner gjennom gruppearbeid. Gjennom prosjektarbeid får du anledning til å anvende teorier i praksis, med utgangspunkt i reelle problemstillinger fra helse- og omsorgssektoren. 

Undervisningen i helseinformatikk gjennomføres ved fysiske samlinger i Grimstad. En del av studiet er obligatorisk og består av gruppearbeid og prosjektseminar som krever oppmøte. I tillegg er det nettbasert arbeid og veiledning mellom samlingene.  

Undervisningen i helseinformatikk gjennomføres ved fysiske samlinger i Grimstad i uke 35 og 43 høsten 2024, og uke 3 og 12 våren 2025. Masteremnet i tredje året har egne samlinger. 

Emner som inngår i masterprogrammet tilbys ikke som enkeltemner. 

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk) 

Praksis

Dette er et erfaringsbasert masterprogram, hvor man bygger på tidligere utdanning og yrkeserfaring. Studiet inkluderer derfor ikke tradisjonell praksis, men legger stor vekt på problemorientert prosjektarbeid knyttet til reelle utfordringer i sektoren.  

Utveksling

Vi tilbyr muligheter for utveksling i forbindelse med gjennomføringen av masterprosjektet. Dette vil imidlertid avhenge av prosjektet man jobber i, hvilke samarbeidspartnere som er involvert her og hvilket land disse befinner seg i.

Studiemiljø

Vi tilbyr et stimulerende studiemiljø hvor du møter medstudenter med lignende interesser og ambisjoner. Tor Henning, en av våre studenter, sier: «Det beste med studiet er å bli kjent med andre som er nysgjerrige på helseinformatikk, lære å stille de rette spørsmålene, og forstå fremtidens teknologiske løsninger.» Dette miljøet støtter opp under læring, utforsking og personlig utvikling. 

Jobb- og karrieremuligheter

Med en master i helseinformatikk åpner det seg et bredt spekter av karrieremuligheter i både offentlig og privat sektor.  

Hva kan du bli?

Som utdannet fra dette programmet kan du blant annet jobbe med prosjektledelse, systemutvikling, IKT-konsulenttjenester, forskning, fagutvikling og/eller undervisning innen helseinformatikk. Du vil være attraktiv for stillinger i helseforetak, kommuner, offentlig forvaltning og privat næringsliv, hvor det er behov for din ekspertise. 

Videre studier

Mastergrad åpner for videre akademiske studier, inkludert doktorgradsprogrammer innen helseinformatikk eller relaterte fagområder. Det gir også muligheter for en akademisk karriere eller spesialiserte roller innen forskning og høyere utdanning. 

Mer informasjon om vårt doktorgradsprogram ved Fakultetet for helse- og idrettsvitenskap finner du her.

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Opptakskrav

  • Minimum 3-årig helse- og/eller sosialfaglig utdanning på høyere nivå 
  • To år med 100% jobb i relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Dette må dokumenteres i søknadsprosessen 

Som relevant yrkespraksis regnes erfaring som for eksempel sykepleier, radiograf, lege, vernepleier, barnevernspedagog, bioingeniør, ergoterapeut, fysioterapeut, sosionom og tannlege, eller erfaring fra andre relevante stillinger i helse-, omsorgs-, og/eller velferdssektoren 

Det gis ikke betinget opptak til masterprogrammet i helseinformatikk.  

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass. Ved forrige opptak var poenggrense for dette studiet:

3,16

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak 

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for helse- og idrettsvitenskap