Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Har du lyst til å skape eller videreutvikle din egen kunstneriske sound som utøver og produsent? Liker du å produsere musikk alene eller sammen med andre? Synes du det er spennende å eksperimentere med lyd? Liker du å skru lyd? Da kan en bachelor i elektronisk musikk være noe for deg.

Elektronisk musikk er en fellesbetegnelse for musikk der bruken av elektronikk og teknologi står sentralt. Artister som The Weekend, Björk, Sophie, Aphex Twin, Sigrid og Brian Eno, har alle en kreativ tilnærming til bruk av musikkteknologi og produksjon.

I studiet fokuserer vi på å oppdage, videreutvikle og manifestere egne kunstneriske ideer alene og sammen med andre, både i studio og på scenen. Vi setter kunstnerisk særegenhet høyt, særlig i lys av utviklingen innenfor kunstnerisk intelligens. Gjennom introduksjon til ulike kunstneriske fremgangsmåter og prosesser, vil du få verktøy og byggeklosser til å skape og videreutvikle din kunstneriske stemme og dine kunstneriske prosjekter.

Studenter ved elektronisk musikk bachelor skriver, produserer og fremfører alt fra improvisert, eksperimentell musikk til kommersielt orientert popmusikk. Vi har en sterk tro på at læring skjer gjennom utforskning og samarbeid med medstudenter, og vi tilrettelegger for et bredt kunstnerisk og sjangerfritt læringsmiljø. Du blir også trent på å få og gi tilbakemelding på andres og egne kunstneriske produksjoner.

Hos oss får du individuell veiledning på teknisk, estetisk og kunstnerisk arbeid av lærere med solid erfaring som også er aktive utøvere og/eller produsenter. Vi er opptatt av å "pushe" deg som student til å videreutvikle ditt kunstneriske utrykk. Dette gjør vi ved å introdusere deg til nye tilnærminger for å komponere, fremføre, reflektere og lytte til musikk.

Teknisk kompetanse knyttet til å produsere, mikse og mastre er noe av det programmet fokuserer på, men det er ikke et krav for å bli tatt opp som student. Først og fremst ser vi etter kreative personligheter. Annerledes og rart kan ofte være mer interessant enn det som låter tidsriktig, eller er "riktig" produsert.

På UiA har vi landets største fagmiljø innen rytmisk musikk. Vi tilbyr blant annet to profesjonelt utstyrte lydstudioer, eget 3D-lydsystem, flotte konsertlokaler og godt utstyrte øvingsrom. Instituttet er kjent for et godt læringsmiljø og studentene våre er ofte etterspurt på arbeidsmarkedet. Vi tilbyr en utdanning i et godt og sammensveiset miljø med kreative medstudenter og lærere som legger et godt grunnlag for nettverk videre i karrieren din.

Hva lærer du?

 • Du utvikler dine ferdigheter som musiker under individuell veiledning.
 • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
 • Du lærer å samarbeide kreativt med artister, låtskrivere, musikere og komponister i forskjellige musikalske situasjoner.
 • Du opparbeider kunnskap om produksjon, komponering, arrangering, programmering, entreprenørskap og andre yrkesrelevante fagområder.
 • Du lærer å arbeide selvstendig med musikk komponert og arrangert for ulike ensembler. 
 • Du får en faglig plattform til å utvikle deg kunstnerisk og uttrykksmessig.
 • Du utvikler solid håndverksmessig og kunstnerisk kompetanse i forhold til musikkproduksjon.
 • Du kjenner til grunnleggende teori og begreper innenfor fagfeltet
 • Du får oversikt over den elektroniske musikkens historie, tradisjoner og egenart.
 • Fullført studium gir deg graden bachelor i elektronisk musikk.

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer deg til skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren. Den kan være ditt utgangspunkt for en musikerkarriere enten som utøver, produsent, komponist, lyddesigner, lydtekniker, programmør, frilansmusiker eller lignende.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Bachelor i Elektronisk musikk har kun laptop som hovedinstrument.

Opptakskrav til studiet er bestått opptaksprøve og generell studiekompetanse eller dokumentert realkompetanse. Søknadsfrist: 15. april.

Se her for mer informasjon om opptaksprøve til elektronisk musikk

Anbefalte forkunnskaper

Det kreves gode kunnskaper og ferdigheter innenfor hovedområdene utøving, produksjon og komposisjon for å bestå opptaksprøven.

Utstyr

Pensum og programvare:

Pensumlistene finnes samlet tilgjengelig i pensumlistesystemet så fort de blir publisert.

Programvaren Ableton Live Suite regnes som en del av pensumet ved programmet. Studentene ved bachelorprogrammet i Elektronisk musikk må derfor ha, eller gå til anskaffelse av programvaren Ableton Live Suite. Som studenter ved et universitet er det flere programvarer som er mulig å anskaffe seg med rabatterte priser (såkalte EDU License eller «educational license»).

Utstyr:

Det stilles krav om at alle studenter ved UiA har egen bærbar datamaskin til bruk i undervisning og eksamen, jf. forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Agder § 12d.

Anbefalt utstyr:

Det anbefales at du som student:

 • disponerer bærbar datamaskin som kan drive moderne musikkprogramvare
 • har hodetelefoner tilpasset musikkproduksjon og live bruk
 • har en eller flere midi-controllere
 • har eksternt lydkort
 • har kabler for å koble opp eget lydkort til lydmikser

Utveksling

Du kan ta en del av bachelorprogrammet i elektronisk musikk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 5. semester. Mer om utveksling i elektronisk musikk. 

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

9302

Studiepoeng

180

Antall plasser

15

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Spør en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Andre studier du kanskje vil like