0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Studiepoeng
180
Omfang
Heltid
Start
Høst 2018
Studiested
Grimstad

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) er viktig for utvikling og drift av alle virksomheter. Behovet for kvalifisert arbeidskraft er stort. Som dataingeniør vil du være kvalifisert for spennende og interessante oppgaver. Du kan spesialisere deg  innen modellering, grafiske systemer, drift av datasystemer, multimedia, webteknologi og softwareutvikling. Du har gode muligheter for å delta i prosjekter i samarbeid med bedrifter, samt mulighet for praksisplass hos utvalgte bedrifter. Universitetet ligger i en teknologipark sammen med en rekke IKT-bedrifter. Vårt samarbeid gir deg mulighet for et nært samarbeid med mulige fremtidige arbeidsgivere.

 

Hva lærer du?

På studieretningen datateknikk lærer du utvikling, anvendelse og vedlikehold av programmer og systemer. Det blir lagt stor vekt på objektorientert programmering. Språkene som benyttes er bl.a. Java, C#, C/C++, Python og SQL. 

På studieretningen nettverksdrift og sikkerhet lærer du om innføring, drift, konfigurering og tilrettelegging av maskiner, programmer, applikasjoner, systemer og nettverk. Spesielt fokuseres det på sikkerhet knyttet til nettverk og datasystemer. Studiet gir også innføring i strategi, økonomi og organisasjon. 

Vi bruker primært operativsystemene Windows og Linux.

Som student får du gode muligheter til å ta industristandard sertifiseringer.

Jobbmuligheter

Studieretningen datateknikk gjør deg kvalifisert for stillinger innenfor blant annet utvikling og vedlikehold av programmer og systemer. Studieretning nettverksdrift og sikkerhet vil gjøre deg kvalifisert for å kunne ta ansvar for en bedrifts data- og kommunikasjonssystemer.

Oppbygging

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav

Opptakskrav er en av følgende:

1) Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk1 eller tilsvarende.

- Bruk søkekode 201 004 og søk via Samordna opptak.
- Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til tresemestersordningen (TRES) med søkekode 9911 og starte med sommerkurs i matematikk.

2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning.
- Bruk søkekode 201 004 via Samordna opptak.

3) Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag. og R1, R2 og Fysikk 1.
- Søkere som har tatt R1, R2 og Fysikk 1 søker via Samordna opptak med søkerkode 201 004.
- Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak med søkekode 9965 og starte med sommerkurs i matematikk.

4) Fag- eller svennebrev innen innen IKT – servicefaget eller fagbrev som bygger på VG1 elektrofag. Andre fagbrev kan komme i betraktning etter søknad. - Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 må søke lokalt opptak til Y-vei med søkekode 9965 og starte med sommerkurs i matematikk.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

Alle

Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.

Kvote for førstegangsvitnemål

Alle

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utvekslingsstudier

Videre studier

Fullført treårig ingeniørutdanning (180 studiepoeng) gir graden bachelor i ingeniørfag.

Andre studier du kanskje vil like

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Søkekode

201 004

Antall plasser

70

Spørsmål om opptak til studiet?

Min jobb: IT-koordinator i Kongsberg Maritime Engineering

Bachelorgraden i datateknologi gir meg kredibilitet i rollen som både teknisk utførende og rådgiver. Mastergraden gir meg bedre forståelse for hvordan organisasjonen fungerer, og jeg kan enklere tilpasse teknologiske løsninger til en ikke-teknologisk "kunde".

Simen Roverud

Industriell økonomi og teknologiledelse, master. Data(ingeniør), bachelor.

Send studiet på mail