English version of this page 2-årig master

Cybersikkerhetsledelse

Kristiansand

Cybersikkerhet er en økende utfordring i samfunnet og det krever stadig mer allsidige sikkerhetseksperter. Masterprogrammet i Cybersikkerhetsledelse (Cybersecurity Management) gir deg praktisk og teoretisk kunnskap, samt metodiske ferdigheter for å iverksette og forvalte sikkerhetstiltak i organisasjoner nasjonalt og internasjonalt.

Woman with glasses working on a tablet with computer-screens in the background

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april

Om studiet

Med økende digitalisering i organisasjoner og samfunn, øker også utfordringene innen cybersikkerhet. Det blir stadig viktigere å finne en balanse mellom cybersikkerhet og innovasjon for å oppnå forretningsmål og holde seg konkurransedyktig i markedet. 

Selv om teknologi spiller en viktig rolle når det gjelder å sikre virksomheters verdier, kan ikke teknologi alene løse dagens cybersikkerhetsutfordringer. En helhetlig tilnærming er nødvendig for å kunne håndtere kompleksiteten på en ansvarlig og etisk måte. 

Cybersikkerhet bygger på ledelse og forvaltning av mennesker, prosesser og teknologi, samt etablering av en god sikkerhetskultur. Det krever allsidige sikkerhetseksperter som vet hvordan de skal håndtere kompleksiteten innenfor de juridiske og etiske rammene.

Universitetet i Agder tilbyr et unikt og ettertraktet studieprogram innen cybersikkerhetsledelse. Her kan du utvikle kompetanse innen cybersikkerhet, både nasjonalt og internasjonalt. Studieprogrammet gir studentene praktisk og teoretisk kunnskap, samt metodiske ferdigheter for å planlegge, iverksette og forvalte sikkerhetstiltak i både private og offentlige organisasjoner.

Studiet er et campusbasert fulltidsstudium som forutsetter oppmøte i undervisningsaktiviteter. Det tas opp internasjonale studenter til dette studieprogrammet.

Hva lærer du?

Du får en solid forståelse av hvilken rolle cybersikkerhet spiller i en stadig mer digitalisert verden og hvordan sikkerhetsarbeid kan bidra til å skape en tryggere og bedre digital fremtid.

Studiet består av forskningsbasert undervisning som bygger på fremragende forskning på internasjonalt nivå, i tillegg til praktiske eksempler og case-studier fra bransjen. Du vil også få muligheten til å lære om cybersikkerhetsledelse gjennom en praksisplass (internship). Internship tilbys som valgemne i studiet, med eget opptak.

I tillegg vil studentene lære hvordan de kan etablere organisatoriske retningslinjer og prosesser som er nødvendige for å organisere og forvalte cybersikkerhetsinitiativer i organisasjoner og samfunn, for å sikre kontinuerlig utvikling og vedlikehold av cybersikkerhetstiltak. Dette innebærer også å sikre at de ansattes cybersikkerhetsferdigheter og -atferd er i tråd med virksomhetens mål, noe som krever god forståelse av motivasjon og andre faktorer som bidrar til sikker atferd.

Studentene lærer også om de etiske og juridiske aspektene som påvirker organisatoriske og samfunnsmessige beslutninger rundt informasjonssikkerhet. Du vil få muligheten til å tenke kritisk og tilegne deg verktøy som lar deg reflektere over organisatoriske og samfunnsmessige konsekvenser knyttet til cybersikkerhet.

Du lærer hvordan du kan identifisere nye cybertrusler og selv utvikle løsninger som kan brukes til å løse reelle organisatoriske og samfunnsmessige problemstillinger.

Undervisning

Undervisningsspråk: All undervisning er på engelsk.

En rekke ulike undervisnings- og arbeidsmetoder vil bli brukt, inkludert forelesninger, seminarer, gruppearbeid, øvelser og workshops.

Studentene forventes å oppnå deler av læreplanens mål gjennom selvstudium og selvstendig arbeid, da mye av undervisningen er basert på presentasjoner, ulike oppgaver og problemløsning.

Dette er et campusbasert fulltidsstudium som forutsetter oppmøte i undervisningsaktiviteter. Det vil være obligatoriske veiledningsmøter for masteroppgaven.

Praksis

Vi har et tett samarbeid med næringslivet gjennom forskningsprosjekter, studentprosjekter og ved bruk av gjesteforelesere. Det gir deg mulighet til å jobbe med aktuelle problemstillinger i samarbeid med mulige fremtidige arbeidsgivere. Det tilbys også mulighet for å søke opptak til Internship i en av våre partnerbedrifter, eller i andre virksomheter som studentene gjør avtaler med.

Utveksling

Du kan ta 3. semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner. I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring, og vi anbefaler studentene våre å benytte denne muligheten. Utveksling til en av våre samarbeidspartnere vil gi unik erfaring og mulighet til å arbeide og kommunisere i internasjonale sammenhenger.

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Som student på master i cybersikkerhetsledelse blir du del av et aktivt studiemiljø som har god kontakt med arbeidslivet og flere sosiale møteplasser. Alle studenter blir tilknyttet linjeforeningen Systematicus.

Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i

Jobb- og karrieremuligheter

Studiet i cybersikkerhetsledelse gir kandidatene varierte karrieremuligheter både i private virksomheter og offentlig sektor.

Hva kan du bli?

Du vil være kvalifisert til å søke på stillinger som blant annet strategisk rådgiver, ledende sikkerhetsarkitekt, prosjektleder, informasjonssikkerhetsleder (CISO), samt ulike typer konsulent- og ekspertstillinger innen IT og cybersikkerhet.

Videre studier

Fullført studium gir grunnlag for å søke opptak til doktorgradsstudier for en akademisk karriere innen cybersikkerhetsledelse.

 

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Studenter som tas opp til programmet må ha minst en bachelorgrad eller tilsvarende utdanning på minst 180 studiepoeng. I tillegg til bachelorgraden gjelder følgende krav:

1. Enten: en fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng innen informasjonssystemer (IS), informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT), informatikk, økonomi og administrasjon eller organisasjon og ledelse. Søkere med fordypning i  økonomi og administrasjon eller organisasjon og ledelse, må ha minst 30 studiepoeng innenfor IS/IKT.

2. Eller: et integrert studieprogram av minst 2 års varighet innenfor samme studieretninger og med samme krav som i punkt 1.

3. Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

Opptak skjer etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Les forskriften om opptak på Lovdata

Alle emner undervises på engelsk og krever derfor gode språkkunnskaper i engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

IT- og informasjonssystemer

Data, ingeniørutdanning

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap