2-årig master

Barnehagekunnskap

Kristiansand

Lær mer om hvordan barn utvikler seg og hev den faglige kvaliteten i barnehagen gjennom kunnskap, forskning og utvikling.

Barnehagelærer, tre barn, ferdighetsleker, klosser på riktig sted, fargerikt

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
20

Om studiet

Studiet skal styrke den forskningsbaserte kunnskapen om barn i barnehagealder, om barndommens innhold, barnehagen som institusjon og barnehagelæreren som profesjonell aktør.

Du kan søke om å ta studiet over lengre tid etter opptak, slik at du kan kombinere jobb og studier.

Hva lærer du?

Du fordyper deg i fire sentrale emner: Barndom, oppvekst og institusjonskulturer, Lek, læring og barns meningsskaping, Livsmestring og mangfold og Barnehagens læringsmiljø.

Gjennom studiet lærer du å forholde deg kritisk til og anvende forskningsbasert kunnskap for å lede og være en pådriver for faglig utviklingsarbeid i barnehage og barnehagerelaterte yrker. Du lærer hvordan du kan analysere og kritisk drøfte hvordan ulike forståelser av lek og læring kan få konsekvenser for valg av praksiser i barnehager.

Du får tidlig erfaring med akademisk skriving, og du vil få øvelse i dette gjennom skriftlige arbeidskrav og skriftlige vurderingsformer.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk.

I studiet benyttes ulike arbeids- og læringsformer som forelesninger, seminarer, gruppearbeid/diskusjoner, veiledning (individuelt og i gruppe), prosjekter og selvstudium. Du skal gjennom studiet utvikle ferdigheter til å lede prosjekt- og utviklingsarbeid. Det legges derfor opp til studentaktive læringsformer der du blir prøvd i dette.

Tverrprofesjonelt samarbeid er en sentral del av barnehagelærerens samfunnsmandat, og det legges derfor opp til at du vil møte studenter fra andre profesjoner i enkelte av emnene.

Utveksling

Du kan ta hele 3. semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Vi er opptatt av at studentene våre skal finne seg til rette både sosialt og faglig. Studenter og ansatte har et felles ansvar for å skape et godt læringsmiljø for alle. Du er en viktig del av dine medstudenters læringsmiljø gjennom samarbeid, felles refleksjon og faglig diskusjon.

På master i barnehagekunnskap har vi ansatt en erfaren student som vil fungere som mentor for deg i ditt første semester. Mentoren vil bidra til å gi deg en god start på studiene ved å hjelpe deg med både faglige og praktiske problemstillinger.

Jobb- og karrieremuligheter

Med en master i barnehagekunnskap er du attraktiv innenfor det voksende feltet av barnehageforskning, politikk eller ledelse. Den spesialiserte kunnskapen om barnehagepraksis og pedagogikk gjør deg attraktive for stillinger innenfor barnehagesektoren.

Hva kan du bli?

Med mastergrad i barnehagekunnskap kan du jobbe i barnehage som pedagog med faglige kvaliteter utover den generelle barnehagelærers kunnskaper. Du kan jobbe sammen med daglig leder/styrer for å utvikle det faglige arbeidet i barnehagen.

Studiet kvalifiserer også for ledende stillinger innenfor barne- og barnehagefaglig område, primært på enhets-, kommunalt, regionalt eller statlig nivå. Andre aktuelle fagstillinger finnes innenfor administrasjon, organisasjon og ledelse i frivillig sektor, offentlige og private organisasjoner, eller i opplæringsvirksomhet og kompetanseutvikling som stiller barnehagefaglige og barnefaglige kunnskapskrav. 

Du kan i tillegg jobbe med evaluerings-, utrednings- og forskningsarbeid, eller som yrkesfaglærer f.eks. på utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag i videregående skole (forutsetter PPU eller PPU-Y). Andre typer undervisningsstillinger i høyskole og universitet kan også være aktuelt.

Videre studier

Fullført mastergrad i barnehagekunnskap kan kvalifisere for opptak på ph.d.-program

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Dersom du ønsker å studere master i barnehagekunnskap og jobbe samtidig, søker du innen 1. mars.

Opptakskrav

Bachelorprogram i barnehagelærer- eller førskolelærerutdanning eller annen relevant profesjonsutdanning av minimum 3 års varighet, som barnevernspedagog, grunnskolelærer/allmennlærer eller faglærer eller andre pedagogiske utdanninger med praksis som er likeverdig med disse utdanningsløpene.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

Opptak skjer etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Avdeling for lærerutdanning