Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Grimstad

E-sport er en av de raskest voksende næringene i verden i dag. Stadig flere deler av arbeidslivet, både nasjonalt og internasjonalt, ser mulighetene for å utnytte potensialet som ligger i kompetanser utviklet gjennom e-sport. Bachelorstudiet i akademisk e-sport skal gi kunnskap som gjør deg konkurransedyktig i framtidas arbeidsmarked. Studiet gir en innføring i det som danner grunnlaget for akademisk e-sport og utvikler kompetanser som rekker mye bredere enn dette feltet. Dette innebærer at i tillegg til å utøve selve aktiviteten, lærer du om trening, restitusjon og prestasjon. Studiet gir deg også kunnskap om e-sportens rolle i samfunnet, teknologi relatert til e-sport, samt hvordan du kan benytte e-sport i utdanning og i yrkesliv. 

Hva lærer du?

På bachelorstudiet i Akademisk e-sport lærer du om fysiologiske og psykologiske forhold som ligger til grunn for trening og prestasjon som e-sportsutøver. Du lærer også om hvordan du kan utvikle og produsere innhold til sentrale digitale plattformer som benyttes for formidling og markedsføring innen e-sport. Videre får du en innføring i økonomi, entreprenørskap og merkevarebygging som benyttes for administrasjon, organisasjon og utvikling av turneringer og lag. Programmering, nettsikkerhet, personvern og bruken av droner og andre fjernstyrte enheter inngår også i programmet, samt spilldesign og spillhistorie.

I 6. semester i studiet velger man en av fire fordypningsområder innen e-sport:

  • E-sportsutøver
  • E-sportsbransjen (media, administrasjon osv.)
  • Teknologi og innovasjon
  • Utdanning og helse

Jobbmuligheter

Bachelorstudiet kvalifiserer for å kunne jobbe i ulike deler av e-sport bransjen som utøver og trener, innen ledelse, administrasjon og forretningsutvikling, teknologi og design, utdanning og helse og rehabilitering. Denne kompetansen vil også være overførbar og kunne anvendes i andre deler av yrkeslivet. Dette kan være jobber innenfor kommunikasjon, markedsføring, lyd og bilde, salg, programmering, design og som operatører av droner og fjernstyrte enheter.

Oppbygning

Hvert semester i studiet inngår det et praktisk e-sportsemne der man utøver e-sport og anvender kunnskapen fra de teoretiske emnene samme semester.

Deler av undervisningen (i snitt en dag i uken) vil foregå i Kristiansand. 

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Innpassingsopptak

Studenter som har fullført og bestått halvårsstudiet Akademisk e-sport 1 kan søke direkte til UiA om innpassingsopptak til 2. studieår. Se vår nettsider for informasjon om frister og hvordan man søker innpassingsopptak.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

45,0

Utveksling

Det legges til rette for at studentene kan reise på utveksling i studiets 5. semester. Det arbeides med å få på plass samarbeidsavtaler med relevante universiteter i både USA og Europa.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 489

Studiepoeng

180

Antall plasser

40

Undervisningsspråk

Engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Spør en student!

Andre studier du kanskje vil like