Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Forskning

Naturmuseum og botanisk hage forvalter og utvikler vitenskapelige samlinger i fagområdene botanikk, zoologi og geologi. Samlingene består av naturhistoriske objekter som pressede planter og tørkede makroalger, utstoppede eller skinnlagte dyr, samt mineraler og bergarter. De levende plantene i den botaniske hagen er også en del av den botaniske samlingen.

Hvert objekt i samlingen har dokumentert informasjon. Dokumentasjonen sier blant annet noe om opprinnelsessted og funndato. Dette gir objektene vitenskapelig verdi.

De fleste objektene i samlingene er fra Norge, spesielt fra Agder som er våres ansvarsområde. Samlingene er svært viktige for museet, de brukes i forskning, undervisning og formidling.

Vitenskapelige samlinger

Hvordan fjerne kjøttrester fra skinn ved utstopping av huggorm

Zoologisk samling

Vår zoologiske samling omfatter hovedsakelig preparerte pattedyrskinn, skinnlagte fugler, kranier og egg. I tillegg ligger mange fugler og pattedyr nedfryst for framtidig preparering.

I vår faste utstilling kan du se et lite utvalg av disse.  

Les mer om vår zoologiske samling

geologisk samling

Geologisk samling

Vår geologiske samling består hovedsakelig av ulike bergarter og mineraler. Samlingen har også meteoritter fra verdensrommet, og fossiler av dyr som levde for mer enn 400 millioner år siden. 

Les mer om vår geologiske samling

 

 

herbarium

Botanisk samling

Museet har et herbarium som består av over 80 000 ark med tørkede og pressede planter, alger og moser.

I tillegg til herbariet har museet en stor og unik samling av kaktus og sukkulenter som er del av den levende botaniske samling. 

Les mer om vår botaniske samling

Naturfakta

Nyheter fra NBH