English version of this page

Tormod Bjørkkjær

Førsteamanuensis
Institutt for ernæring og folkehelse
Telefon
+47 38141422
Mobiltelefon
+4747058735
Kontor I1044 (Universitetsveien 25, 4630 Kristiansand, Norway)

Ansvarsområde

Jeg forsker særlig på betydningen av mat og måltider knyttet til universelle arenaer som barnehage, og skole, og høyere utdanning. Innen skole har jeg et særskilt ansvar for skolefaget mat og helse innen det prioriterte forskningssenteret Lifecourse nutrition, som har fokus på mat og ernæring fra tidlig utvikling.

Jeg er i perioden 1. august 2023 til 31. juli 2027 fakultetsmedlem av Likestillings- og inkluderingsutvalget (LiU) på UiA. Videre er jeg andre vara i fakultetsstyret for Fakultet for helse- og idrettsvitenskap i perioden 1. januar 2024 til 31. juli 2027.

Forskning

Jeg forsker på mat og måltiders rolle særlig i barnehage, skole og høyere utdanning. Dette inkluderer å kartlegge, designe intervensjoner, brukermedvirkning, implementering og evaluering av utfall og prosess. Videre forsker jeg på undervisningspraksis i mat og helse i grunnskolen, samt betydning av kompetanse i mat- og helsefaget, og tverrfaglighet knyttet til fagfornyelsen. Alt dette handler om tidlig folkehelseinnsats til ulike målgrupper på viktige arenaer som når mange.

Vi har blant annet vist et uutnyttet potensial i barnehagen der ettåringer gjennom Matmot-intervensjon aksepterer innføring av grønnsaker. Erfaringer er at dette overrasker og positivt påvirker barnehage-ansattes praksiser og forforståelse. Dette kan ha en langsiktig folkehelseeffekt. Matmot er del av implementeringsprosjektet Matnyttig, der jeg er arbeidspakkeleder for datahåndtering. I Matnyttig implementeres kunnskapsbaserte digital kostholds-intervensjoner blant annet i barnehagesektoren. Videre er jeg biveileder for PhD-prosjektet Skills for life, et kostholdkurs for studenter i høyere utdanning.

I de nordiske nettverkene LEARNFOOD og FENN er fokuset på erfaringsdeling henholdsvis om skolemåltider og matutdanning gjennom mat og helsefaget. Jeg leder blant annet PhD-prosjektet TEACHFOOD, som undersøker undervisningspraksis på 9. trinn i mat- og helsefaget knyttet til kjerneelementene helsefremmende kosthold og bærekraftig kosthold.

 

Faglige interesser

Undervisningspraksiser i mat- og helsefaget

Betydningen av kompetanse i mat- og helsefaget

Mat og måltidspraksiser i barnehagen

Skolelunsj og etter-skolemåltider (SFO/AKS)

Barns matmot

Mat og læring

Helsefremmende og bærekraftig kosthold

Endring av kostvaner – kartlegging, intervensjoner og implementering

 

Utvalgte publikasjoner

·       Bjørkkjær, Tormod; Øverby, Nina Cecilie (2023). Betydningen av mat og måltider for læring i grunnskolen. Læring gennem mad og måltider i grundskolen Teori og praksis fra Danmark, Sverige og Norge. ISBN: 9788202797744. Cappelen Damm Akademisk. Kapitel 3.2. s 215 - 235.

·       Bjørkkjær, Tormod; Palojoki, Päivi; Beinert, Cecilie (2023). Harnessing the untapped potential of food education in schools: Nurturing the school subject Food and Health. Maternal & Child Nutrition. ISSN: 1740-8695. doi:10.1111/mcn.13521.

·       Helland, Sissel Heidi; Øverby, Nina Cecilie; Blomkvist, Eli Anne Myrvoll; Hillesund, Elisabet Rudjord; Strømmer, Sofia; Barker, Mary Elizabeth; Bjørkkjær, Tormod (2021). Wow! They really like celeriac! Kindergarten teachers' experiences of an intervention to increase 1-year-olds' acceptance of vegetables. Appetite. ISSN: 0195-6663. 166doi:10.1016/j.appet.2021.105581.

 

Formidling

Bjørkkjær, Tormod; Vik, Frøydis Nordgård. Nordiske næringsstoff-anbefalinger og kommende kostråd. Kommentar fra Norge med fokus på kostråd og prosess videre. Learnfood 2 webinar; 2023-11-08

Bjørkkjær, Tormod; Palojoki, Päivi; Beinert, Cecilie. På tide å ta matkompetanse seriøst? Fædrelandsvennen, 2023-09-07

Korslund, Silje; Hansen, Bjørge Herman; Bjørkkjær, Tormod. Usunne levevaner i Agder. Fædrelandsvennen, 2023-05-11

Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod. Hvilke rammefaktorer påvirker gjennomføring av skolelunsj i skolen?. Learnfood 1 webinar; 2023-04-25

Bjørkkjær, Tormod; Øverby, Nina Cecilie. Hvilken betydning har mat og måltider for læring i grunnskolen? Learnfood 1 webinar; 2023-04-25.

Undervisning

Jeg underviser på folkehelsearbeid bachelor og veileder masterstudenter i folkehelsevitenskap, samt veileder på PhD-spesialiseringen i folkehelse. 

Videre underviser jeg på master i mat og helse i lærerutdanning og på generell lærerutdanning om mat og måltider.

Kort biografi

01.03.19-dd: Førsteamanuensis i ernæring, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA (byttet navn fra Institutt for folkehelse, idrett og ernæring i 2019). Vikar i perioden 01. august 2016 til 31. juli 2017.

01.08.13-28.02.19: Førsteamanuensis i mat og helse, Institutt for idrett, kosthald og naturfag, Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, Høgskulen på Vestlandet (HVL, tidligere Høgskulen i Bergen)

01.01.12-31.07.13: Fagkoordinator Evjeklinikken

01.10.03-30.06.13: Forsker Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES, nå Havforskningsinstituttet). I perioden 01.10.03-31.12.04 var jeg juniorforsker, og i perioden 01.01.05-31.12.08 var jeg stipendiat med arbeidssted NIFES (tilknyttet Institutt for biomedisin, Universitetet i Bergen, samt Haukeland Universitetssykehus)

Publikasjoner

  • Medin, Anine Christine; Vik, Frøydis Nordgård; Helle, Christine; Helland, Sissel Heidi; Wills, Andrew Keith & Osorio, Natalie Garzon [Vis alle 22 forfattere av denne artikkelen] (2024). Scaling up evidence-based digital early life nutrition interventions in a county setting: an implementation trial – protocol for Phase 2 of the Nutrition Now project. Frontiers in Public Health. ISSN 2296-2565. 11. doi: 10.3389/fpubh.2023.1326787. Fulltekst i vitenarkiv
  • Bjørkkjær, Tormod; Palojoki, Päivi & Beinert, Cecilie (2023). Harnessing the untapped potential of food education in schools: Nurturing the school subject Food and Health. Maternal & Child Nutrition. ISSN 1740-8695. doi: 10.1111/mcn.13521. Fulltekst i vitenarkiv
  • Bjørkkjær, Tormod & Øverby, Nina Cecilie (2023). Betydningen av mat og måltider for læring i grunnskolen. I Ruge, Dorte; Vik, Frøydis Nordgård; Björklund, Johanna & Frödén, Sara (Red.), Læring gennem mad og måltider i grundskolen Teori og praksis fra Danmark, Sverige og Norge. Cappelen Damm Akademisk. ISSN 9788202797744. s. 215–235. doi: 10.23865/noasp.182.ch3.2. Fulltekst i vitenarkiv
  • Aadland, Eli Kristin & Bjørkkjær, Tormod (2023). Rammefaktorenes påvirkning for gjennomføring av skolelunsj i norske skoler. I Ruge, Dorte; Vik, Frøydis Nordgård; Björklund, Johanna & Frödén, Sara (Red.), Læring gennem mad og måltider i grundskolen Teori og praksis fra Danmark, Sverige og Norge. Cappelen Damm Akademisk. ISSN 9788202797744. s. 193–214. doi: 10.23865/noasp.182.ch3.1. Fulltekst i vitenarkiv
  • Korslund, Silje Bjørnerud; Hansen, Bjørge Hermann & Bjørkkjær, Tormod (2023). Association between sociodemographic determinants and health behaviors, and clustering of health risk behaviors among 28,047 adults: a cross-sectional study among adults from the general Norwegian population. BMC Public Health. ISSN 1471-2458. 23(1). doi: 10.1186/s12889-023-15435-y. Fulltekst i vitenarkiv
  • Helland, Sissel Heidi; Bjørkkjær, Tormod; Grasaas, Erik & Øverby, Nina Cecilie (2022). Staff feeding practices, food neophobia, and educational level in early education and care settings: A cross-sectional study. Appetite. ISSN 0195-6663. 180. doi: 10.1016/j.appet.2022.106379. Fulltekst i vitenarkiv
  • Valand, Ida Ulrikke; Øverby, Nina Cecilie; Strömmer, Sofia; Barker, Mary Elizabeth; Bjornes, Camilla & Nordli, Julie [Vis alle 11 forfattere av denne artikkelen] (2022). “It is really just brilliant to get credits for something that is so important to you!” Skills for Life: University students’ perceptions of a planned dietary life skills course. PLOS ONE. ISSN 1932-6203. 17(4). doi: 10.1371/journal.pone.0260890. Fulltekst i vitenarkiv
  • Engeset, Dagrun; Beinert, Cecilie; Ask, Anne Merete Selvik & Bjørkkjær, Tormod (2021). Food and health teachers’ experience of online teaching of a practical school subject during the initial Corona lockdown. International Journal of Home Economics. ISSN 1999-561X. 14(2), s. 39–52. Fulltekst i vitenarkiv
  • Helland, Sissel Heidi; Øverby, Nina Cecilie; Blomkvist, Eli Anne Myrvoll; Hillesund, Elisabet Rudjord; Strømmer, Sofia & Barker, Mary Elizabeth [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2021). Wow! They really like celeriac! Kindergarten teachers' experiences of an intervention to increase 1-year-olds' acceptance of vegetables. Appetite. ISSN 0195-6663. 166. doi: 10.1016/j.appet.2021.105581. Fulltekst i vitenarkiv
  • Valand, Ida Ulrikke & Bjørkkjær, Tormod (2019). Impact of Adizes’ Team Roles on Collaboration, Disagreements and Success in Student Enterprises – Teamwork Pedagogy in Higher Education . Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN 1029-5968. 23(2). Fulltekst i vitenarkiv
  • Wergedahl, Hege & Bjørkkjær, Tormod (2019). Skolen som matlandskap. I Holthe, Asle; Aadland, Eli Kristin & Viig, Nina Grieg (Red.), Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget. ISSN 9788245032901. s. 71–84.
  • Bjørkkjær, Tormod & Bere, Elling Tufte (2019). Strategier i skolen for helsefremmende kosthold hos barn og unge. I Holthe, Asle; Aadland, Eli Kristin & Viig, Nina Grieg (Red.), Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget. ISSN 9788245032901. s. 129–142.
  • Fossgard, Eldbjørg; Wergedahl, Hege; Bjørkkjær, Tormod & Holthe, Asle (2018). School lunch ‐ Children's space or teachers’ governmentality? A study of 11‐year‐olds’ experiences with and perceptions of packed lunches and lunch breaks in Norwegian primary schools . International Journal of Consumer Studies. ISSN 1470-6423. s. 1–9. doi: 10.1111/ijcs.12501.
  • Araujo, Pedro; Bjørkkjær, Tormod; Frøyland, Livar & Waagbø, Rune (2018). Effect of storage time, temperature, antioxidant and thawing on fatty acid composition of plasma, serum and red blood cells – A pilot biobank study. Clinical Biochemistry. ISSN 0009-9120. 52, s. 94–105. doi: 10.1016/j.clinbiochem.2017.10.004.
  • Dahl, Lisbeth; Kringen, Camilla & Bjørkkjær, Tormod (2011). A short food frequency questionnaire to assess intake of seafood and n-3 supplements: validation with biomarkers. Nutrition Journal. ISSN 1475-2891. 10. doi: 10.1186/1475-2891-10-127.
  • Reme, Silje Endresen; Tveito, Torill Helene; Chalder, Trudie; Bjørkkjær, Tormod; Indahl, Aage & Brox, Jens Ivar [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2011). Protocol for the Cognitive Interventions and Nutritional Supplements (CINS) trial: A randomized controlled multicenter trial of a brief intervention (BI) versus a BI plus cognitive behavioral treatment (CBT) versus nutritional supplements for patients with long-lasting muscle and back pain. BMC Musculoskeletal Disorders. ISSN 1471-2474. 12(1). doi: 10.1186/1471-2474-12-152. Fulltekst i vitenarkiv
  • Gregersen, Kine; Lind, Ragna; Valeur, Jørgen; Bjørkkjær, Tormod; Berstad, Arnold & Lied, Gülen Arsland (2010). Duodenal administered seal oil for patients with subjective food hypersensitivity: an explorative open pilot study. International Journal of General Medicine. ISSN 1178-7074. 3, s. 383–392. doi: 10.2147/IJGM.S13013.
  • Bjørkkjær, Tormod; Araujo, Hernandez Pedro W; Madland, Tor Magne; Berstad, Arnold & Frøyland, Livar (2009). A randomized double blind comparison of short-term duodenally administrated whale and seal blubber oils in patients with inflammatory bowel disease and joint pain. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids. ISSN 0952-3278. doi: 10.1016/j.plefa.2009.07.005.
  • Gregersen, Kine; Lind, Ragna; Bjørkkjær, Tormod; Frøyland, Livar; Berstad, Arnold & Lied, Gülen Arsland (2008). Effects of seal oil on meal-induced symptoms and gastric accommodation in patients with subjective food hypersensitivity. A pilot study. Clinical Medicine : Gastroenterology. ISSN 1178-119X. 1, s. 33–41.
  • Arslan, Gülen; Erichsen, Kari; Milde, Anne Marita; Helgeland, Lars Inge; Bjørkkjær, Tormod & Frøyland, Livar [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2007). No Protection against DSS-induced Colitis by Short-term Pretreatment with Seal or Fish Oils in Rats. Integrative Medicine Insights. ISSN 1177-3936. 2, s. 25–34.
  • Araujo, Hernandez Pedro W; Bjørkkjær, Tormod; Berstad, Arnold & Frøyland, Livar (2007). Improved quantification of prostaglandins in biological samples by optimizing simultaneously the relationship eicosanoid/internal-standard and using liquid chromatography tandem mass spectrometry. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids. ISSN 0952-3278. doi: 10.1016/j.plefa.2007.04.007.
  • Bjørkkjær, Tormod; Brun, Johan G; Valen, Merete; Arslan, Gülen; Lind, Ragna & Brunborg, Linn Anne Bjelland [Vis alle 8 forfattere av denne artikkelen] (2006). Lipids in health and disease. Lipids in Health and Disease. ISSN 1476-511X. 5. doi: 10.1186/1476-511X-5-6.
  • Madland, Tor Magne; Bjørkkjær, Tormod; Brunborg, Linn Anne Bjelland; Frøyland, Livar; Berstad, Arnold & Brun, Johan G (2006). Subjective improvement in patients with psoriatic arthritis after short-term oral treatment with seal oil. A pilot study with double blind comparison to soy oil. Journal of Rheumatology. ISSN 0315-162X. 33(2), s. 307–310.
  • Bjørkkjær, Tormod; Brun, Johan G; Valen, Merete; Arslan, Gülen; Lind, Ragna Anne & Brunborg, Linn Anne Bjelland [Vis alle 8 forfattere av denne artikkelen] (2006). Short-term duodenal seal oil administration normalised n-6 to n-3 fatty acid ratio in rectal mucosa and ameliorated bodily pain in patients with inflammatory bowel disease. Lipids in Health and Disease. ISSN 1476-511X. 5(6). doi: 10.1186/1476-511X-5-6.
  • Dahl, Lisbeth Jane; Bjørkkjær, Tormod; Graff, Ingvild Eide; Kjellevold, Malde Marian & Klementsen, Beate (2006). Fisk – ikke bare omega-3. Tidsskrift for Den norske legeforening. ISSN 0029-2001. 126(3), s. 309–311.
  • Bjørkkjær, Tormod (2004). Reduced joint pain after short-term duodenal administration of seal oil in patients with inflammatory bowel disease: comparison with soy oil. Scandinavian Journal of Gastroenterology. ISSN 0036-5521. 39, s. 1088–1094.

Se alle arbeider i Cristin

  • Vedøy, Ingeborg Barth; Hausmann, Frøydis & Bjørkkjær, Tormod (2023). Kjernekompetanseområder bachelor i folkehelse/folkehelsearbeid.
  • Bjørkkjær, Tormod & Vik, Frøydis Nordgård (2023). Nordiske næringsstoff-anbefalinger og kommende kostråd. Kommentar fra Norge med fokus på kostråd og prosess videre.
  • Valand, Ida Ulrikke; Øverby, Nina Cecilie; Kiland, Charlotte; Bjørkkjær, Tormod; Bjornes, Camilla & Nordli, Julie [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2023). The development of course content for a dietary life skills course targeting students – co-creation with future users .
  • Bjørkkjær, Tormod; Palojoki, Päivi & Beinert, Cecilie (2023). På tide å ta matkompetanse seriøst? lokalavisen fedrelandsvennen.
  • Helland, Sissel Heidi; Bjørkkjær, Tormod; Vejrup, Kristine & Øverby, Nina Cecilie (2023). Facilitators and barriers related to the forthcoming implementation of a web-based “healthy eating” resource to support ECEC staff: A qualitative interview study with teachers .
  • Aadland, Eli Kristin & Bjørkkjær, Tormod (2023). Hvilke rammefaktorer påvirker gjennomføring av skolelunsj i skolen?
  • Bjørkkjær, Tormod & Øverby, Nina Cecilie (2023). Hvilken betydning har mat og måltider for læring i grunnskolen?
  • Bjørkkjær, Tormod; Hansen, Bjørge Herman & Silje, Bjørnerud Korslund (2023). Usunne levevaner i Agder. Fædrelandsvennen. ISSN 0805-3790.
  • Øverby, Nina Cecilie; Hillesund, Elisabet Rudjord; Helland, Sissel Heidi; Helle, Christine; Wills, Andrew Keith & Lamu, Admassu Nadew [Vis alle 23 forfattere av denne artikkelen] (2023). Evaluating the effectiveness and implementation of evidence-based early-life nutrition interventions in a community setting a hybrid type 1 non-randomized trial – the Nutrition Now project protocol. Frontiers in Endocrinology. ISSN 1664-2392. 13. doi: 10.3389/fendo.2022.1071489. Fulltekst i vitenarkiv
  • Bjørkkjær, Tormod; Røed, Margrethe & Guttormsen, Vigdis (2022). Mat og måltider i skolen - Et undervisningsopplegg til lærerutdanningene.
  • Bjørkkjær, Tormod & Vik, Frøydis Nordgård (2022). Knyter tettare band til praksisfeltet. [Internett]. www.uia.no.
  • Bjørkkjær, Tormod (2022). Barnehageansatte har for lite kunnskap om mat. [Internett]. www.utdanningsnytt.no.
  • Bjørkkjær, Tormod (2022). Trenger flere praksissteder for folkehelse og ernæring. [Internett]. https://www.uia.no.
  • Helland, Sissel Heidi & Bjørkkjær, Tormod (2022). Studentene lærer for lite om mat og måltidet. [Fagblad]. Første steg nr. 4/2022.
  • Helland, Sissel Heidi & Bjørkkjær, Tormod (2022). Slik får du barna til å smake ny mat. [Internett]. Utdanningsnytt.no.
  • Guttormsen, Vigdis & Bjørkkjær, Tormod (2022). Digitale hjelpemidler i mat og helse - til nytte eller besvær?
  • Guttormsen, Vigdis & Bjørkkjær, Tormod (2022). Tverrfaglige fagdidaktiske videoer i mat og helse og naturfag. Mat og helse i skolen. ISSN 1890-3193. s. 14–16.
  • Knudsen, Else Christine Melbye; Johannessen, Berit & Bjørkkjær, Tormod (2022). En kvallitativ studie om opplevelsen av tiltaket gratis skolefrokost blant ansatte og elever i videregående skole i Agder.
  • Wergedahl, Hege; Theofylaktopoulou, Despoina; Fossgard, Eldbjørg; Holthe, Asle; Bjørkkjær, Tormod & Hörnell, Agneta [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2022). Nordic school meals and effect on classroom learning behaviour.
  • Bjørkkjær, Tormod & Guttormsen, Vigdis (2022). Mat og måltider i skolen: Et undervisningsopplegg til lærerutdanningene.
  • Andersen, Linea Marie; Guttormsen, Vigdis; Vik, Frøydis Nordgård; Bjørkkjær, Tormod & Ruge, Dorte (2022). Nymarkskolens elever har haft internationalt besøg i skolekøkkenet: Norsk forsker er imponeret over eleverne. [Avis]. Ugeavisen Svendborg.
  • Engeset, Dagrun; Beinert, Cecilie; Ask, Anne Merete Selvik & Bjørkkjær, Tormod (2021). Frå undervisningskjøkken til digital undervisning - mat og helselærarar si oppleving av undervisinga under korona-nedstenginga våren 2020.
  • Bjørkkjær, Tormod; Nordli, Julie; Bjornes, Camilla; Pettersen, Line & Hillesund, Elisabet Rudjord (2021). "Det er vanskelig å velge den mest bærekraftige biffen" - unge voksnes tanker og refleksjoner om kosthold i et bærekraftsperspektiv.
  • Helland, Sissel Heidi & Bjørkkjær, Tormod (2021). Ettåringer kan like all slags mat. [Internett]. Forskning.no.
  • Helland, Sissel Heidi & Bjørkkjær, Tormod (2021). Sellerispisende ettåringer overrasket i barnehagen. [Internett]. uia.no.
  • Helland, Sissel Heidi & Bjørkkjær, Tormod (2021). Barnas matvaner overrasket barnehagelærerne. [Fagblad]. Barnehage.no.
  • Engeset, Dagrun; Bjørkkjær, Tormod; Helland, Sissel Heidi & Medin, Anine Christine (2019). Flere må ta kosthold på alvor . Agderposten. ISSN 0805-3723. s. 24–25.
  • Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin & Bjørkkjær, Tormod (2018). Mat og måltider i barnehagen.
  • Glosvik, Øyvind; Bjørkkjær, Tormod; Heggen, Marianne Presthus & Selås, Magnhild (2018). Barnkunne - Presentasjon/bod under Arendalsuka 2018.
  • Bjørkkjær, Tormod (2018). Evaluering av pilotprosjektet Matjungelen.
  • Aadland, Eli Kristin & Bjørkkjær, Tormod (2018). WP5 Mat og måltider i barnehagen (pecha kucha).
  • Bjørkkjær, Tormod (2018). Nordisk skolematprosjekt .
  • Valand, Ida Ulrikke & Bjørkkjær, Tormod (2018). Team Management Roles and Collaboration in Student Enterprises (SEs).
  • Wergedahl, Hege; Bjørkkjær, Tormod & Aadland, Eli Kristin (2018). Hvorfor spiser vi ikke mere grønnsaker? Bærekraftige og helsefremmende måltider i barnehagen.
  • Valand, Ida Ulrikke & Bjørkkjær, Tormod (2017). Du gjør det, du lærer ikke bare om det. Mat og helse i skolen. ISSN 1890-3193.
  • Bere, Elling & Bjørkkjær, Tormod (2017). Vi må halvere kjøttspisingen. Morgenbladet. ISSN 0805-3847.
  • Bjørkkjær, Tormod; Fossgard, Eldbjørg; Holthe, Asle & Wergedahl, Hege (2016). Frukt, grønnsaker og sjømat i skolemat - med fokus på Norge.
  • Fossgard, Eldbjørg & Bjørkkjær, Tormod (2016). Ernæringskvalitet og forestillinger om skolemat.
  • Johannessen, Helen & Bjørkkjær, Tormod (2015). Sukkersjokk og smaksbomber.
  • Bjørkkjær, Tormod (2015). Vil hjelpe rusavhengige til aktiv fritid. [Internett]. www.hib.no.
  • Bjørkkjær, Tormod (2014). Sjømat eller kosttilskudd for eldre?
  • Wergedahl, Hege; Holthe, Asle; Fossgard, Eldbjørg & Bjørkkjær, Tormod (2014). Sammenheng mellom skolemat og læring?
  • Bjørkkjær, Tormod; Frøyland, Livar; Kristoffersen, Marita & Araujo, Hernandez Pedro W (2012). Stability of blood specimens in biobanks: Influence of storage conditions on fatty acid stability.
  • Bjørkkjær, Tormod (2006). Selolje mot leddsmerter ved inflammatorisk tarmsykdom. Fordøyelsen. ISSN 0808-4297. 19(3).
  • Bjørkkjær, Tormod; Araujo, Pedro; Madland, Tor Magne; Berstad, Arnold & Frøyland, Livar (2006). Comparison of the effects of short-term duodenal administration of whale and seal oils on joint pain in patients with inflammatory bowel disease: A double blind randomized controlled study.
  • Bjørkkjær, Tormod; Araujo, Pedro; Berstad, Arnold & Frøyland, Livar (2006). COMPARISON OF THE EFFECTS OF SHORT-TERM DUODENAL ADMINISTRATION OF WHALE AND SEAL OILS ON JOINT PAIN IN PATIENTS WITH INFLAMMATORY BOWEL DISEASE: A DOUBLE BLIND RANDOMIZED CONTROLLED STUDY.
  • Bjørkkjær, Tormod; Frøyland, Livar & Berstad, Arnold (2006). Selolje i sonde mot IBD-leddsmerter – vago-vagal anti-inflammatorisk refleks?
  • Bjørkkjær, Tormod (2006). Omega-3 og kronisk betennelse - Leddsmerter ved tarmbetennelse.
  • Bjørkkjær, Tormod (2005). Spennede seloljeforskning. Revmatikeren. ISSN 0800-5575.
  • Bjørkkjær, Tormod; Brunborg, Linn Anne Bjelland; Arslan, Gülen; Lind, Ragna Anne; Brun, Johan G & Valen, Merete [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2005). Effekt av selolje vs soyaolje på leddsmerter ved inflammatorisk tarmsykdom.
  • Lied, Gülen Arsland; Bjørkkjær, Tormod; Brunborg, Linn Anne Bjelland; Valen, Merete; Brun, Johan G & Frøyland, Livar [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2003). Seal oil compared to soy oil in patients with inflammatory bowel disease. Gastroenterology. ISSN 0016-5085. 124, s. 67–67.
  • Bjørkkjær, Tormod & Fossgard, Eldbjørg (2018). Evaluering av pilotprosjektet Matjungelen. Helsedirektoratet.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 16. apr. 2024 11:09