Jeg forsker på hvordan mat og ernæring er relatert til helse i tidlige faser av livet og hvordan man kan fremme et godt kosthold i disse fasene. Jeg leder det prioriterte forskningssenteret Lifecourse Nutrition med fokus på mat og ernæring fra tidlig utvikling, som har mer enn 30 medlemmer med ulik kompetanse rettet mot dette feltet. Vi er særlig opptatt av ernæring de første tusen dagene av et barns liv fra unnfangelse til to år.
Kort film om min forskning:
Ernæring i svangerskapet
Sped- og småbarnsernæring
Kosthold blant barn og unge
Kostholdsmetoder
Barns matmot og matglede
Matvariasjon
Matneofobi
Sunt og bærekraftig kosthold
Mat og oppdragelse
Sosiale forskjeller i kosthold
Matlaging og helse
Matglede
Endring av vaner
Forskningssenter
Leder for toppforskningssenteret Lifecourse Nutrition
Prosjekter:
Nutrition Now
PREPARED
PRECONDIET
EATWELL
Skolematprosjektet
Lifelab Mat og helse
Skills for Life
Fit for fødsel
En sunn og bærekraftig start på livet
Ny nordisk hverdagsmat og svangerskapshelse (Den norske Mor og barn-undersøkelsen)
Early Food for Future Health
Fostering healthy food habits
Barns matmot
Barns matmot 2.0
Utvikling av kartleggingsverktøy for ungdoms kosthold
Sist endret: 27.04.2023 10:04