Margrethe Røed

Stipendiat

Kontor:
IU062 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

PhD student i Folkehelse og ernæring fra april 2016

Allmenlærer med master i pedagogikk.

Har arbeidet i grunnskolen i 10 år.

Forskning

Forskningsfeltet er små barn og ernæring. Har utviklet nettsiden Mat til minsten. Les mer her om prosjektet. https://www.uia.no/om-uia/fakultet/fakultet-for-helse-og-idrettsvitenskap/mat-til-minsten

Mat og helse i grunnskolen og i lærerutdanning.

Folkehelsevitenskap med særlig interesse for helsekommunikasjon.

Arbeidserfaring

Har arbeidet ti år som allmennlærer i grunnskolen med særlig vekt på mat og helse undervisning.

Faglige interesser

Pedagogikk

Fagdidaktikk i Mat og helse

Underviser i mat og helse i grunnskolelærerutdanning og innenfor veiledning og pedagogikk i folkehelsearbeiderutdanning.

Mat og matmiljø for barn og familier.

Prosjekter

Prosjekt: Mat til Minsten

Digital intervensjon for å fremme gode matvaner og sunt spisemiljø for barn mellom 12 og 18 måneder

Prosjektet er knyttet til toppforskningssenteret: Lifecourse nutrition

Vitenskapelige publikasjoner

• Røed, Margrethe; Hillesund, Elisabet Rudjord; Vik, Frøydis Nordgård; Van Lippevelde, Wendy; Øverby, Nina Cecilie (2019). The Food4toddlers study-study protocol for a web-based intervention to promote healthy diets for toddlers: a randomized controlled trial. BMC Public Health. ISSN: 1471-2458. 19 (563). doi:10.1186/s12889-019-6915-x.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Røed, Margrethe (2018). Environmental influence on learning: Reflections on an experience from further education in pedagogic entrepreneurship. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 22 (2). s 6 - 14.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Røed, Margrethe; Omholt, Mona Linge (2017). Blended education in Food and Health (Home Economics): Do we need campus?. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 21 (1). s 24 - 33.
  • Røed, Margrethe; Vik, Frøydis Nordgård; Hillesund, Elisabet Rudjord; Øverby, Nina Cecilie (2017). Co-creation of knowledge, Involving end-users and stakeholders in creating a website to promote healthy eating habits, The food4toddlers study.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Røed, Margrethe (2017). Further Education in Pedagogic Entrepreneurship – a recipe for success?.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Røed, Margrethe; Omholt, Mona Linge (2015). Pinnebrød.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Røed, Margrethe; Omholt, Mona Linge (2015). Fiskepakker på bål.
  • Ask, Anne Merete Selvik; Røed, Margrethe; Omholt, Mona Linge (2015). Rullekake.

Forskerportrett

Ekspertområder