Jorun Christensen

Førstelektor

Kontor:
G2008 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jorun Christensen

Førstelektor

Jorun Christensens faglige bakgrunn er en 3 årig faglærerutdanning fra Agder Musikkonservatorium, 1 år instrumentalpedagogisk (klaver), Musikk hovedfag, allmennlærerkompetanse og engelsk årsenhet.

Jorun Christensen underviser i gehør, musikkdidaktikk og musikkhistorie på bachelorutdanningen ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk. I tillegg underviser hun musikkdidaktikk for Ppu-studenter ved lærerutdanningen. Hun er også emneansvarlig for grunnskolepraksisen ved faglærerutdanningen ved Institutt for rytmisk musikk.

Hun har arbeidet både i grunnskole og kulturskole parallelt med jobben sin på UiA. På grunn av denne praktiske erfaringen kan hun relatere didaktiske teorier til det virkelige yrkesliv.

Hun har utarbeidet undervisningsmateriell i gehørtrening, musikkdidaktikk og innenfor prosjektarbeid.

Vitenskaplige publikasjoner

• Christensen, Jorun (2017). Gehør og instrument. Instrumentrelatert gehørtrening i ulike sjangre. Portal forlag. ISBN 978-82-8314-120-7. 89 s.
  • Eidsaa Randi Margrethe, Christensen Jorun, Konsert: Musikalske tablåer (2018).
  • Skregelid Lisbet, Wergeland-Yates Marit, Stoveland Inger-Margrethe, Skogen Anita, Svingen-Austestad Anna, Fugli Ida, Christensen Jorun, Takle Tone, Klungland Monica, Wergeland Tor Jarle, Elnan Merete, Herwell Ole Kristian, Illeris Helene, Bjørkvik Anne, Siloen og betydningen av kunstens plass i samfunnet (2018). Fedrelandsvennen (avis) . ISSN .
  • Christensen Jorun Gehør og instrument. Instrumentrelatert gehørtrening i ulike sjangre (2017).
  • Christensen Jorun The Agder Naturmuseum Experience (2015).
  • Christensen Jorun Hovedinstrumentrelatert gehørtrening. Presentasjon av bokprosjekt. (2015).
  • Liene Anne-Mette, Christensen Jorun, " Gyldne øyeblikk i et forbrenningsanlegg - musikk og teater i møte med industri" (2015). Utdanning.no . ISSN .
  • Christensen Jorun, Helland Christine, EnEnNull - bilder fra en brannstasjon. (2014).
  • Christensen Jorun, Liene Anne-Mette, Sørborg Kjetil Kro, Å tenke teater som musikk og musikk som teater (2013).
  • Liene Anne-Mette, Sørborg Kjetil Kro, Christensen Jorun, " Kjære ild" (2013).

Ekspertområder

Forskningsgrupper