Anne Lien

Kontor:
J1016 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jeg er Cand.scient i Biologi ved Universitetet i Oslo, i tillegg har jeg en halvårsenhet i filosofi fra samme universitet. Senere fullførte jeg praktisk pedagogisk utdanning (PPU) ved Universitetet i Agder. Jeg jobbet som lærer i videregående skole fra 2001-2014 og underviste fagene biologi, naturfag og matematikk. Jeg har jobbet på Institutt for naturvitenskapelige fag siden 2014, og her underviser biologi og naturfagdidaktikk som en del av naturfag i lærerutdanningen.

Formell utdanning:

2000: Cand. Scient. Botanikk. Universitetet i Oslo.

2002: Filosofi (halvårsenhet). Universitetet i Oslo

2005: Praktisk pedagogisk utdannelse (60 studiepoeng). Universitetet i Agder

2017: Innføring i Latin (10 studiepoeng). Universitetet i Agder

Faglige interesser

Jeg har en bred interesse i biologi og naturfagdidaktikk. Innen forskning er jeg interessert i hvordan biologiens historie og filosofi kan brukes i undervisningen av faget, spesielt relatert til undervisning om biologisk mangfold i lærerutdanningen.

Ved siden av å undervise jobber jeg mot en Ph.D og prosjektet  har den foreløpige tittelen: Hva er en art? Fenomenet biologisk mangfold i historie, undervisning og læring.

Sist endret: 20.03.2019 10:03