Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
 
Kontor:
I3044 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jeg har en lidenskap for idrett og vitenskapen bak topprestasjoner. Med min bakgrunn fra langrenn har jeg et spesielt hjerte for utholdenhetssporter, men har også utviklet seg stor interesse for andre idretter og aspekter med idretten.

Mine hovedinteresser omfatter helse i toppidrett, hvordan vi kan støtte idrettsutøvere til å oppnå sitt fulle potensiale, samtidig som vi tar vare på deres fysiske og mentale velvære. I tillegg er jeg dypt interessert i trenerrollen. Jeg ser på hvordan trenere kan støtte sine utøvere, ikke bare fysisk, men også mentalt og sosialt. Jeg er overbevist om at for å være en suksessrik trener, må man forstå og ta hensyn til hele utøveren. Som er noe av motivasjonen bak doktorgradsprosjektet mitt:

Mitt doktorgradsprosjekt setter fokus på å fremme kvinners prestasjoner i idrett. Hovedmålet er å utvikle, optimalisere og evaluere et bærekraftig utdanningsprogram for trenere av kvinnelige idrettsutøvere. Dette prosjektet er drevet av et ønske om å vidreutvikle mulighetene for at kvinner kan utvikle seg, nå sitt fulle potensiale, og være aktive over tid.

Programmet vi utvikler tar utgangspunkt i en biopsykososial tilnærming. Dette innebærer at vi ser på kvinnelige idrettsutøvere fra et helhetlig perspektiv, ved å inkludere biologiske, psykologiske, og sosiale aspekter. Vårt mål er å sette kvinnelige utøvere i sentrum og å gi trenere verktøyene de trenger for å være best mulig i sin rolle. Dette er en spennende tid for idrettsforskning, og dette prosjektet representerer en ny bølge av initiativer som har som mål å forbedre idrettshverdagen til kvinnelige utøvere. Sammen kan vi skape endring og bidra til en mer inkluderende og støttende idrettsverden.

Vitenskapelige publikasjoner

  • Laxdal, Aron Gauti; Torstveit, Monica Klungland; Augustsson, Sofia Ryman; Ausland, Ådne; Bjärsholm, Daniel; Kjær, Jørgen Bagger; Larsson, Mariah; Linnér, Susanne; Melin, Anna; Radovan, Felicia; Solstad, Bård Erlend (2024). FIDES Athlete Development Programme: project background and study protocol of an embedded multiple case study. BMJ Open. ISSN: 2044-6055. 10 (1). doi:10.1136/bmjsem-2024-001898.
  • Ausland, Ådne; Sandberg, Edvard Liljedahl; Jortveit, Jarle; Seiler, Stephen (2022). Heart rhythm assessment in elite endurance athletes: A better method?. Frontiers in Sports and Active Living. ISSN: 2624-9367. 4doi:10.3389/fspor.2022.937525.

Sist endret: 12.06.2023 16:06