Gjennom masterprogrammet i utøvende musikk - klassisk utvikler du dine kunstneriske ferdigheter, din formidlingsevne, musikalske identitet og profil i forhold til karrieremål og yrkesambisjoner innen musikk-, kunst-, og kulturfeltet.
Vi tilbyr et masterprogram som med to spesialiseringer og fem fordypningsområder retter seg mot ulike arbeidssituasjoner for musikere. Flere av fordypningsområdene tilbys i samarbeid med teater- og konserthuset Kilden, Kilden vokalensemble og Kristiansand symfoniorkester – noe som gir enestående muligheter for utøvende praksis, kunstneriske impulser og profesjonsnærhet for studentene.
Som student ved masterprogrammet får du anledning til å fordype deg i det som interesserer deg mest, og hjelp til å realisere ditt eget kunstneriske prosjekt. Studiet vektlegger det utøvende arbeidet og vil stimulere din evne til kritisk tenkning, nyskaping og kreativitet.
Et læringsmiljø med sterke faglige ressurser, der du eksponeres for internasjonale impulser og får muligheter til å medvirke i nasjonale og internasjonale prosjekter, vil utgjøre rammene for din tilværelse som masterstudent hos oss.
Masterprogrammets to spesialiseringer:
Du skal følge ett av følgende seks utøvende fordypningsområder: Kunstnerisk kreativ, Ensemblesang, Orkesterakademi, Klaver i samspill, Klassisk musikkimprovisasjon eller Korledelse. Masterarbeidet vil være knyttet opp mot fordypningsområdet. Alle studenter følger emner med individuell undervisning i hovedinstrument. Kammermusikk og konsertvirksomhet står sentralt.
Forut for arbeid med en masteroppgave skal du tilegne deg kunnskap om ulike musikkvitenskapelige retninger, tradisjoner, fagspesifikke metoder, etiske problemstillinger og forskningstradisjoner. Tema for masteroppgaven kan knyttes opp mot egen utøvende virksomhet. Alle studenter følger emner med individuell undervisning i hovedinstrument. Kammermusikk og konsertvirksomhet står sentralt.
Begge spesialiseringer kvalifiserer til videre studier på ph.d.-nivå
Se videoer av utøvende studenter:
Masterstudiet i utøvende musikk - klassisk ved UiA gir kompetanse og kvalifikasjoner for arbeid innenfor kunst- og kulturinstitusjoner, som orkestermusiker og som produsent, i kunst- og kulturadministrative stillinger og innenfor det frivillige musikkliv.
Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng). I opptaksgrunnlaget skal det inngå bestått fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng i utøvende musikk eller tilsvarende. Minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten må være nivå 2.
Rangering av søkere skjer på bakgrunn av opptaksprøve med følgende deler:
For øvrig skjer opptak etter Forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder
Informasjon om musikkopptaket.
Opptaksprøve klassisk: Uke 7.
MUK107 Vitenskapsteori, estetikk og analyse ved UiA, eller tilsvarende.
Du kan ta en del av masterprogrammet i utøvende musikk - klassisk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 3. semester. Mer om utveksling i utøvende musikk-klassisk
Det inngår frivillig studietur i dette programmet. Studenter som velger å delta på studieturer må selv dekke utgiftene til turene.
Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting som musikklærere i kulturskoler og grunnskole, videregående skoler, folkehøgskoler, ved høgskoler og universiteter. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her.
Fullført mastergrad kan kvalifisere til å fortsette på ph.d.-nivå, for eksempel ved Fakultet for kunstfag, UiA.
9440,9441
120
14
Engelsk
Enkelte emner kan bli gitt på norsk
Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?
Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav for masterstudiet.