2-årig master

Sosialt arbeid

Kristiansand

Utvid din analytiske og praktiske kompetanse, slik at du kan bidra til å bedre klienters situasjon og utfordre maktforhold i samfunnet.

Seks studenter sitter rundt et bord, i lyse fine lokaler, og diskuterer fag.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
20

Om studiet

På masterstudiet i sosialt arbeid bruker vi samfunnsvitenskapelige og humanistiske tenkemåter og tilnærminger til å utforske, analysere og kritisk reflektere over sosialt arbeid og kontekster slikt arbeid skjer i.

Vi bruker også slike tenkemåter og tilnærminger til å tenke nytt om sosialt arbeid, til å kritisk reflektere over kunnskapsutvikling i sosialt arbeid og til prosjektutvikling.

Målet er at du utvikler både din analytiske og din praktiske kompetanse, for slik å kunne bedre klienters situasjon og utfordre maktforhold i samfunnet.

Hva lærer du?

Gjennom studiet vil du utvikle din kompetanse i å analysere komplekse problemstillinger og undersøke, analysere og kritisk vurdere ulike former for kunnskap og kunnskapsutvikling.

Målet er at du utvikler praktisk og analytisk kompetanse, kan anvende etisk forsvarlige profesjonsforståelser og kan bidra til nytenkning og utvidede perspektiver på sosialt arbeid.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk, men enkelte emner kan bli undervist på engelsk og deler av pensum vil være på engelsk.

I det første studieåret tar du ulike emner og lager prosjektskisse. I andre studieår vil du gjennom arbeidet med masteroppgaven selvstendig utforske et selvvalgt tema. Du har også mulighet til å søke om praksis i en organisasjon eller bedrift og få erfaring fra arbeidslivet samtidig som du arbeider med masteroppgaven

Praksis

Du har også mulighet til å søke om praksis i en organisasjon eller bedrift og få erfaring fra arbeidslivet samtidig som du arbeider med masteroppgaven.

Utveksling

Det jobbes med å finne gode utvekslingsmuligheter på masterprogrammet i sosialt arbeid.

Vi anbefaler deg å benytte muligheten til å dra på utveksling. Utveksling finner sted i 3. semester. Drar du på utveksling, skriver du en masteroppgave på 40 studiepoeng. Det er lagt opp til stor fleksibilitet i valg av emner på utveksling. Utvekslingsoppholdet godkjennes av studieprogramleder og forhåndsgodkjente emner innpasses i din utdanningsplan. Instituttet har gode utvekslingsavtaler med universiteter vi samarbeider med, blant annet gjennom Erasmus+.

Ta kontakt med Internasjonalt kontor, studieprogramleder eller studieveileder for mer informasjon om utveksling.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Du blir del av et aktivt studiemiljø med et godt sosialt samhold.

Alle studenter på programmet blir tilknyttet linjeforeningen Prosperitas. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Kompetansen du tilegner deg gjennoms studiet, er etterspurt i hele landet, fra offentlig sektor og privat næringsliv, og frivillige og ideelle organisasjoner.

Hva kan du bli?

Med en master i sosialt arbeid vil man kunne arbeide innenfor:

  • Helse- og sosiale tjenester
  • Offentlige tjenester og forvaltning
  • Planleggings- og utviklingsarbeid
  • Kommunikasjon og media
  • Konsulentbransjen
  • HR og personalarbeid
  • Frivillige og ideelle organisasjoner

Videre studier

Studiet vil kunne kvalifisere for videre ph.d. studier. Vi gjør oppmerksom på at studiet ikke kvalifiserer til yrkestittelen sosionom.

Karriereveier for samfunnsvitere

Søknad og opptak

Søk lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).

I opptaksgrunnlaget skal det inngå enten:

  1. Enten: integrert bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst tre års omfang (180 studiepoeng), som for eksempel sosialt arbeid, vernepleie, barnevernspedagogutdanning eller lignende studier. Eller: bachelorgrad som inneholder en fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng i sosiologi eller andre samfunnsvitenskapelige studier hvor minst 20 studiepoeng i fordypningsenheten skal være på påbyggingsnivå.
  2. Samfunnsvitenskapelig metode, minst 7,5 studiepoeng.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig vises det til UiAs forskrift for opptak til studier og emner ved UiA:

Forskrift for opptak på Lovdata

Anbefalte forkunnskaper
Det er en fordel med gode engelskkunnskaper, da enkelte emner kan bli undervist på engelsk og deler av pensum vil være på engelsk.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap