Bachelor

Rettsvitenskap

Kristiansand

Bachelor i rettsvitenskap passer for deg som er interessert i hvordan lover og regler påvirker samfunnet vi lever i, og som ønsker å jobbe med juridiske spørsmål og problemstillinger.

Studenter i forelesningssal (foto)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
90

Om studiet

Vil du forstå hvordan samfunnet virkelig fungerer? Med en bachelor i rettsvitenskap fra Handelshøyskolen ved UiA får du ikke bare innsikt, men også ferdigheter til å navigere gjennom det stadig mer komplekse landskapet av lover og regler.

 

Hva lærer du?

Studiet i rettsvitenskap vil gi deg kunnskap om sentrale juridiske begreper, metode og verdier. I tillegg vil du få en grundig innføring i noen av de viktigste rettsområdene innenfor både privat og offentlig sektor. Det innebærer blant annet forbrukerrettigheter, regler for forvaltningens oppbygging, kompetanse og saksbehandling. Du lærer å anvende regler som i økende grad styrer vår hverdag.

Undervisning og språk

Undervisningsspråk på bachelorprogrammet er norsk, men enkelte emner kan gis på engelsk. 

Gjennom forelesninger, seminarer, gruppearbeid og individuell oppgaveløsning lærer du å forstå og løse teoretiske og praktiske juridiske problemstillinger. 

Utveksling

Det er mulig å reise på utveksling til utvalgte samarbeidspartnere i fjerde semester i programmet.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

"Jusstudentene har god kjennskap til hverandre da det er et lite og samlet miljø. Dette gir studentene en solid forståelse for hverandre, noe som skaper sterke relasjoner og et godt samhold. I tillegg møter man alltid noen man kjenner på campus og i arbeidsgruppene."

Selma Lindland, jusstudent

Justitius er linjeforeningen til jusstudentene. En linjeforening er en studentorganisasjon for et bestemt studium eller studieretning. Justitius jobber for  å skape samhold mellom studentene på tvers av kull, og står for både sosiale arrangement og faglig påfyll.

Følg disse kontoene i sosiale medier for flere innblikk i studiet:

Jobb- og karrieremuligheter

En bachelor i rettsvitenskap gir deg en solid forståelse av juridiske prinsipper, og åpner dørene for en mangfoldig karrierevei innenfor både privat og offentlig sektor.

Hva kan du bli?

Du vil være ettertraktet innen avtalerett, obligasjonsrett og arbeidsrett, både i bedrifter og forvaltning. Dette inkluderer jobber i Skatteetaten, NAV, vei- og samferdselsforvaltning, samt saksbehandlerstillinger i politi og domstol.

Videre studier

Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Aktuelle masterstudier på UiA:

Kan du ta master andre steder enn på UiA?

Ja, studiet kvalifiserer for masterstudier også andre steder. Det er opptakskontoret ved studiestedet som tilbyr masteren som må vurdere om du er kvalifisert ut ifra deres opptakskrav. Siden opptakskrav kan endre seg, må det enkelte studiested du vil søke svare spesifikt på dette.

Fullført bachelorprogram i rettsvitenskap fra UiA med karakter C i snitt kvalifiserer også til å søke om opptak til toårig masterprogram i rettsvitenskap ved Universitetet i Stavanger (UiS) og Universitetet i Bergen (UiB).

Fullført bachelorstudium i rettsvitenskap fra UiA vil også kunne gi fritak for de tre første årene på femårig masterprogram i rettsvitenskap ved UiB. Dette forutsetter at du har fått opptak til det femårige masterprogrammet i rettsvitenskap. Opptak til dette programmet går via Samordna opptak og gjøres på grunnlag av karakterene fra videregående skole, pluss eventuelle tilleggspoeng.

Endringer kan forekomme.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. 

 

Poenggrenser (konkurransepoeng)

58,5 (ordinær kvote)

53,9 (kvote førstegangsvitnemål)

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Samordna Opptak 

Spørsmål om opptak til studiet?

Alt om søknad og opptak

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Spør en student

 

Spørsmål om innholdet i studiet?

Bilde av Kari Lunøe-Nielsen
Studieprogramleder
E-post
kari.lunoe-nielsen@uia.no
Telefon
+47 38 14 22 76
Bilde av Karen-Marie Stavdal
Studierådgiver
E-post
karen.m.stavdal@uia.no
Telefon
+47 38 14 10 57

 

Kontakt

Studiet leveres av Handelshøyskolen ved UiA