Årsstudium

Religion etikk og samfunn

Kristiansand

Hva betyr religion for mennesker i et pluralistisk samfunn? Og hvordan har tro og verdisyn forandret seg – i Norge og i andre deler av verden? Er du interessert i slike spørsmål, er årstudiet i Religion, etikk og samfunn noe for deg.

Studenter diskuterer religion

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
60

Om studiet

Årsstudiet gir deg en god basiskompetanse og kan være starten på en bachelor- eller masterutdanning i faget, eller det kan inngå som støttefag i andre studier. Det kan også være en verdifull videreutdanning og kan tilrettelegges for gjennomføring på deltid ved behov.

Hva lærer du?

Studiet gir deg verdifull kompetanse i møte med et mangfoldig arbeids- og samfunnsliv. Det setter deg bedre i stand til å ta gode, etiske valg, ta andres perspektiv og å vise respekt og toleranse for mennesker med ulike religiøs, etnisk og kulturell bakgrunn.

Undervisning

Det er omtrent 10 timer undervisning i uka. Undervisningen kan bestå av forelesninger, studentaktiviteter, seminarer og ekskursjoner. Vanligvis er det tilbud om studietur. Det er obligatoriske oppgaver i alle emner. Det er ikke obligatorisk å møte på all undervisning, men det er anbefalt for å oppnå best mulig læringsutbytte.

I første semester kan du delta i grupper som blir ledet av en studentmentor i førstesemesterordningen God start. Utenom den organiserte undervisningen, legges det opp til selvstudium og arbeid med skriftlige oppgaver. Det anbefales å delta i kollokviegruppe og/eller "God start"-gruppe for diskusjon av faglige spørsmål og utfordringer.

Undervisningsspråket er norsk, og det meste av pensum er på norsk.

Du finner detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold i studieplanen.

Studiemiljø

På religion, etikk og samfunn er både studenter og ansatte opptatt av å skape et godt og inkluderende studiemiljø. Det er kort vei mellom studenter, undervisere, veiledere og studentmentorer. Det legges opp til ekskursjoner og studietur som bidrar til å skape et godt sosialt miljø. Førstesemestertilbudet God start skal gi det en trygg start på studietiden både faglig og sosialt.

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Jobb- og karrieremuligheter

Et årsstudium i religion, etikk og samfunn vil utvikle deg som menneske og komme til nytte både i arbeid og i samfunnsliv. I kombinasjon med annen utdanning, kan det gi flere jobbmuligheter.

Hva kan du bli?

Studiet kan være en god start på en utdanning som kan kvalifisere deg for flere typer stillinger. Offentlig sektor fra kommune til stat, frivillige og ideelle organisasjoner eller stiftelser kan være aktuelle arbeidsplasser. Private og offentlige virksomheter innen media og kultur trenger også ansatte med gode kunnskaper i religion og etikk. Det kan være stillinger som rådgiver, konsulent, lærer eller forsker.

Les om karriereveier for humanister

Videre studier

Årsstudiet kan inngå i bachelorprogrammet i religion, etikk og samfunn, og det er mulig å søke overgang til 2. studieår. I tillegg kan det inngå i flere andre bachelorprogrammer ved UiA, blant annet filosofi, historie, språk, litteratur, kommunikasjon og pedagogikk.

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med mastergrad og Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote: alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote: alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk