2-årig master

Informasjonssystemer

Kristiansand

Dette er utdanningen for deg som ønsker å arbeide med organisasjonsutvikling og implementering av IT-løsninger. Denne mastergraden gir deg god kompetanse innen informasjonssystemer og ansvarlig digitalisering som vil gjøre deg ettertraktet på arbeidsmarkedet.

To studenter med laptoper får veiledning av en lærer som peker på en av skjermene.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
25

Om studiet

Dette masterprogrammet gjør deg i stand til å forstå hvordan vi bruker teknologiske løsninger i dag og hvordan du kan være med på å påvirke utviklingen og implementering av ny teknologi i fremtiden.

Det er en rekke utfordringer ved å ta i bruk ny teknologi og kompetansen som du får fra denne utdanningen vil gjøre deg til en brobygger mellom de som utvikler og de som tar i bruk ny teknologi.

I dette studieprogrammet vil du lære om design, implementering og bruk av ny teknologi og hvordan teknologi kan bidra positivt i samfunnet ut ifra en kritisk forståelse og innsikt i både muligheter og utfordringer som oppstår i et stadig mer digitalisert samfunn. 

Hva lærer du?

Du lærer hvordan bedrifter og organisasjoner kan bruke digitale teknologier til å nå strategiske mål, bli mer konkurransedyktige og å forme framtidens digitale produkter og tjenester. Sentrale fagområder i studiet omfatter:

  • IT- og forretningsutvikling: Du lærer å analysere og forstå hvordan digital teknologi kan brukes for å gjøre organisasjoner best rustet til å løse sine oppgaver i et samfunn i stadig endring. 
  • Ledelse: Du vil lære om styring og ledelse i IT-prosjekter fra utvikling til implementering.
  • Ansvarlig digitalisering: Du lærer å forstå hvordan teknologi kan anvendes på en ansvarlig måte på ulike nivåer i samfunnet. 
  • Nye teknologier: Du vil bli oppdatert på nye trender og hvordan disse påvirker samfunnet, organisasjoner og individer. 

Undervisning

Undervisningsspråk: De fleste emner undervises på engelsk, men enkelte emner vil bli gitt på norsk. 

Dette er et campusbasert fulltidsstudium som forutsetter oppmøte i undervisningsaktiviteter. Det er en kombinasjon av forelesninger, seminarer, gruppearbeid, presentasjoner og egenstudier. I løpet av studiet vil det være en rekke gjesteforelesere fra næringslivet som vil forelese om dagsaktuelle problemstillinger. 

Institutt for informasjonssystemer er det største fagmiljøet innenfor informasjonssystemer i Norge. Vi forsker og underviser i grenselandet mellom teknologi, organisasjon og økonomi og legger vekt på å gi forskningsbasert undervisning.

Praksis

Vi har et tett samarbeid med næringslivet gjennom forskningsprosjekter, studentprosjekter og ved bruk av gjesteforelesere. Det gir deg mulighet til å jobbe med aktuelle problemstillinger i samarbeid med mulige fremtidige arbeidsgivere. 

Gjennom Partnerprogrammet vil du bli introdusert til et nettverk av bedrifter og virksomheter som kan bli aktuelle samarbeidspartnere for deg i løpet av studietiden eller du kan kanskje møte din fremtidige arbeidsgiver blant noen av disse. 

Det tilbys også mulighet for å søke opptak til Internship i en av våre partnerbedrifter, eller i andre virksomheter som studentene gjør avtaler med. 

Utveksling

Du kan ta 2. semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner.

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring, og vi anbefaler studentene våre å benytte denne muligheten.

Utveksling til en av våre samarbeidspartnere vil gi unik erfaring og mulighet til å arbeide og kommunisere i internasjonale sammenhenger

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Som student på master i informasjonssystemer blir du del av et aktivt studiemiljø som har god kontakt med arbeidslivet og flere sosiale møteplasser.

Alle studenter blir tilknyttet linjeforeningen Systematicus. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Det er stort behov for kompetanse innenfor områdene digital forretningsforståelse, bærekraft og digital transformasjon i privat og offentlig sektor. Det er også behov for kandidater som forstår samspillet mellom teknologi og organisasjon.

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning vil du få mulighet til å jobbe innenfor en rekke ulike type stillinger i skjæringspunktet mellom teknologi og organisasjon i både private virksomheter, offentlig sektor og ideelle organisasjoner. Eksempel på stillinger er prosjektledere, analytikere, konsulenter og lederstillinger. 

Det er stort behov for kandidater som forstår samspillet mellom teknologi og organisasjon. Etter endt utdanning vil du være godt kvalifisert for stillinger som arbeider med digital omstilling.  

Karriereveier for samfunnsvitere

Videre studier

Fullført masterprogram i informasjonssystemer kvalifiserer for opptak til doktorgradsprogram i inn- og utland, inkludert fakultetets eget ph.d.-program med spesialisering i informasjonssystemer.

Specialisation in Information Systems - Forskerutdanning - PhD programme in Social Sciences

 

Søknad og opptak

Søk lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).

I opptaksgrunnlaget skal det inngå:

  • Enten: integrert studium av minst 2 års varighet innen informasjonssystemer eller informasjonsteknologi.
  • Eller: fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng innen informasjonssystemer eller informasjonsteknologi, hvorav minst 20 studiepoeng på påbyggingsnivå.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Les forskrift om opptak på Lovdata

Anbefalte forkunnskaper

Det er en fordel med gode engelskkunnskaper da flere emner vil bli forelest på engelsk. Pensum er hovedsakelig på engelsk.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap