Videreutdanning

Styrearbeid og eierstyring

Kristiansand

Profesjonaliser styrearbeidet i din bedrift!

7,5 studiepoeng

To damer og en mann i et møte med PC på bordet

Fakta om programmet

Organisering
Deltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. mars
Ordinær søknadsfrist:
1. juni
Studieavgift:
16 000

Om studiet

Et godt fungerende styre har stor betydning for virksomhetens strategi- og utviklingsarbeid.

I dette kurset får du god oversikt over rollefordeling, plikter og ansvar ved å inneha et styreverv, og hvordan du kan bidra til å profesjonalisere styrearbeidet.

Hva lærer du?

Sentrale tema er styrets rolle i private bedrifter, offentlig eide virksomheter, stiftelser og frivillig sektor. I kurset inngår styresammensetning og rekruttering, effektivt styrearbeid, styreansvar og aksjonæravtaler, styrets oppgaver til å gi riktige lederinsentiver, godt styrearbeid i familiebedrifter, internasjonalisering og god eierstyring.

Etter gjennomført kurs skal du ha:

  • kunnskap om eierstyring i forskjellige typer bedrifter og organisasjoner (fra mindre eierledede bedrifter til børsselskap og stiftelser)
  • ferdigheter som gjør deg i stand til å analysere styrets oppgaver sett fra eierens (generalforsamling), bedriftens (daglig ledelse) og samfunnets side (regulerende myndigheter)
  • ferdigheter som gjør deg i stand til å organisere styrets arbeid
  • generell kompetanse om styrets ansvar for ESG og sosial ansvarlighet for en bærekraftig utvikling

Oppbygning

Tilbudet gjennomføres på deltid med tre fysiske samlinger à to dager med forelesninger, case-diskusjon og gruppearbeid. I tillegg kommer nettstøttet undervisning i Canvas samt oppgavearbeid og muntlig gruppepresentasjon mellom samlingene. Eksamen gjennomføres som mappeeksamen.

Praktisk informasjon

Kurset passer for deg som har et styreverv eller som ønsker å sette deg inn i styrets oppgaver og ansvar.

Samlinger og eksamen
De fysiske samlingene i kurset gjennomføres følgende dager:  
1. samling: 12.-13. september
2. samling: 17.-18. oktober
3. samling: 18.-19. november

Eksamen gjennomføres som mappeeksamen med siste innlevering i desember. Arbeidene i mappen vurderes samlet og gis en felles karakter i kurset. 

Foreleser
Fagansvarlig og foreleser i kurset er professor Trond Randøy. Randøy er professor ved institutt for strategi og ledelse ved Handelshøyskolen, UiA og ved Copenhagen Business School. Han har mer enn 25 års styreerfaring fra ulike bedrifter og organisasjoner i Norge og internasjonalt, og har publisert en rekke artikler og bøker innen styrearbeid og eierstyring. For tiden forsker han på problemstillinger knyttet til styrearbeid, internasjonalisering og entreprenørskap i fremvoksende økonomier. 

Semesteravgift
I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur. 

Videre studier

Tilbudet kan tas som enkeltkurs, eller inngå i Lederprogrammet – en kurspakke for deg som ønsker formell utdanning eller faglig påfyll.

Lederprogrammet passer for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som mangler formalkompetanse, eller som ønsker å bygge din faglige utvikling til en fremtidig grad.

Studieplan

Se hele studieplanen

Søknad og opptak

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse og minst to års arbeidserfaring.

I tillegg anbefales gode kunnskaper i engelsk, samt grunnleggende kunnskaper i bedriftsøkonomiske fag.

Løpende opptak

Dette kurset har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. MERK at det stenges for søking når kurset er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc.) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: evuopptak@uia.no