Videreutdanning

Cyber Security Management

Kristiansand

Cyber Security Management kombinerer digital transformasjon og datasikkerhet, ruster deg med grunnleggende kunnskaper om hvordan sikre digitale organisasjoner.

En mann med blå skjorte og briller står med henda i kryss

Fakta om programmet

Organisering
Deltid
Oppstart:
Vår 2026
Åpner for søking:
1. oktober
Ordinær søknadsfrist:
1. desember
Studieplasser:
45
Studieavgift:
13 000

Om studiet

Cyber Security Management kombinerer digital transformasjon og datasikkerhet, ruster deg med grunnleggende kunnskaper om hvordan sikre digitale organisasjoner. Emnet bygger på konsepter og tilnærminger fra organisasjonsteori og ledelse, samt fra økonomi og datasikkerhet.

Gjennom emnet vil du få muligheten til å utvikle kunnskaper og ferdigheter ved å bruke praksisrelaterte eksempler.

Hva lærer du?

Etter fullført emne skal studenten kunne:

  • forstå effekten av og implikasjonene ved digital transformasjon for organisatorisk datasikkerhet og personvern
  • definere nøkkelkonsepter relatert til datasikkerhet, inkludert trusler, svakheter og utbytte, og kunne differensiere mellom ledelsestiltak og teknologiske tiltak for datasikkerhet
  • kjenne til hovedrammeverk og standarder for ledelse av datasikkerhet i organisasjoner, og vite hvorfor og hvordan disse skal innføres i organisatorisk kontekst.
  • utvikle ledelsesprogram for datasikkerhet gjennom case-studier og beskrive fordelene disse kan bidra til for organisatorisk datasikkerhet
  • forstå betydningen av datasikkerhetskultur og lære hvordan organisatorisk adferd kan endres og utvikles gjennom sikkerhetsbevissthet og treningstilnærminger (SETA)

Oppbygning

Undervisningen blir gitt som digitale samlinger med forelesninger, gruppearbeid og fellesarbeider.

I forelesningene vil det bli lagt vekt på dialog mellom kursdeltakerne. Det legges opp til aktiv deltakelse fra studentene gjennom presentasjoner av artikler og eksempler fra praksis. En viktig del av emnet er arbeid med obligatoriske prosjektoppgaver, der studenter samarbeider. Totalt arbeidsomfang er 270 timer.

Praktisk informasjon

Undervisningsspråket er engelsk.

Emnet har oppstart våren 2026. 

Studieavgift er for tiden på kr 13.000. I tillegg til studieavgiften kommer lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur

Emnet kan tas som enkeltemne, eller det kan inngå som valgemne i den erfaringsbaserte masteren i digitalisering (90 studiepoeng) ved UiA.

Studieplan

Se hele studieplanen

Søknad og opptak

Opptakskrav

Opptakskravet er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst 2 års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Den relevante yrkespraksis skal være fra stilling som normalt krever høyere utdanning.

Løpende opptak
Studietilbudet har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav.

NB! Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/osv.) innen 5 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: evuopptak@uia.no

Kontakt

Bilde av Vegard Valle
Studierådgiver
E-post
vegard.valle@uia.no
Telefon
+47 38 14 14 27