0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2022
Studiested
Grimstad

Ønsker du å arbeide med utforming og formidling av informasjon på ulike digitale plattformer? Dagens moderne kommunikasjonsløsninger krever en ny type formidlere og kommunikasjonsmedarbeidere som behersker den teknologien og de verktøyene som er nødvendige i den digitale verden. 

Bachelorprogrammet i multimedieteknologi og -design gir deg et teoretisk og praktisk grunnlag innenfor teknologifag slik at du skal kunne utvikle fullstendige multimedieprodukter. Dette kan være produkter innenfor grafisk design, 3D-visualisering og animasjon, video- og lydproduksjon, bildebehandling, opprettelse av internettsider og interaktiv mediedesign.

Hva lærer du?

Studieprogrammet er utformet for å gi deg bred kompetanse, og du vil arbeide med en rekke forskjellige verktøy, programmeringsspråk og programvaresystemer. I tillegg vil du lære å arbeide med foto, video, visuelle effekter, 3D og lydteknikk. I siste studieår vil du gjennom forskjellige prosjekter og praksis ha mulighet for å fordype deg i et tema som du finner spesielt interessant.

Bredden i studieprogrammet gjør deg i stand til å produsere et fullstendig multimedieprodukt. Dette inkluderer blant annet planlegging, grafisk design, web, bilder, video, lyd, 3D og programmering.

En viktig del av studieprogrammet er gruppearbeid og prosjekter som ofte gjennomføres i våre moderne lyd- og videostudioer.

Jobbmuligheter

Med fullført bachelorgrad i multimedieteknologi og -design er du kvalifisert for stillinger innenfor mediebransjen, reklamebransjen, 3D-visualisering, markedsføring/salg og IKT-sektoren. Et konkret eksempel kan være å arbeide som webutvikler der ny webdesign og nye webløsninger utarbeides i samarbeid med en kunde. Et annet eksempel kan være å utvikle opplæringsmateriell for ansatte i ulike bedrifter. Gjennom studiet skaffer du deg en solid IKT-kompetanse som kan danne grunnlag for en stilling som IKT-konsulent eller IKT-medarbeider i et firma.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Studenter som har bestått alle avsluttende emner fra første semester på DATA-V IKT årsstudium kan søke direkte til UiA om innpassingsopptak til 2. studieår. Se våre nettsider for informasjon om frister og hvordan man søker innpassingsopptak.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

41,1

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Obs! Søknadsfristen i 2022 er 20. april kl. 14.00.

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 149

Studiepoeng

180

Antall plasser

60

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for teknologi og realfag

Se hele studieplanen

Spør studentene

Linjeforeningen Pixel. Logo

Pixel er studentforeningen for multimediestudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.

(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger.)

Chat med en student

Andre studier du kanskje vil like