English version of this page 2-årig master

Cybersecurity Engineering, sivilingeniør

Grimstad

Vil du bekjempe fremtidens digitale trusler? Vår cybersikkerhetsutdanning gir deg ferdighetene til å forsvare organisasjoner mot cyberangrep og datainnbrudd.

En kvinne og mann diskuterer foran pc-ene sine

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
2 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april

Om studiet

Det er et stort behov for kompetanse innen sikkerhet i dagens arbeidsmarked. Med vår mastergrad i Cybersecurity Engineering er du kvalifisert til stillinger både i offentlig og privat sektor. Masterstudiet gir deg bred kunnskap på viktige områder innenfor cybersikkerhet, der både tekniske, organisasjonsmessige og samfunnsmessige områder er dekket.

Studentene våre har et eget lag i Capture the Flag-konkurranser (CTF), og studentorganisasjonen arrangerer konkurranser og workshops med blant annet sikkerhet og CTF som tema.

Hva lærer du?

Utdanningen har en klar teknisk profil, og er for deg som er interessert i tilrettelegging, integrasjon og utvikling av teknologisk rettede sikkerhetsløsninger. Her dekkes områder som sikkerhet for Internet-of-Things, sikkerhet for kritiske infrastrukturer, sikkerhet i sky-løsninger, etisk hacking med mer.

Du lærer også:

  • Kunnskap og forståelse av metoder og prinsipper innen cybersikkerhet for overvåking og beskyttelse av kyberfysiske systemer, kritisk infrastruktur og skyinfrastruktur.
  • Omfattende teoretisk innsikt i driften av grunnleggende sikkerhetstjenester, kryptografiske primitive elementer og kryptografiske protokoller.
  • Kompetanse i bruk og anvendelse av AI-metoder og teknologier for å forbedre cybersikkerhetsteknologier for systemovervåking og beskyttelse.

Undervisning

Undervisningsspråk: Engelsk

Masterstudiet kan tas på heltid over to år eller deltid over fire år. Undervisningen skjer som hovedregel på campus. Universitetet forventer at både heltids- og deltidsstudenter møter og deltar aktivt i undervisningen.

Deltidsstudier

Som deltidsstudent må du sette av to dager per uke til undervisningsaktiviteter på campus. Studenter som har fått opptak til studiet velger om de skal følge heltids- eller deltidsplan når de semesterregistrerer seg ved studiestart.

Praksis

Utdanningen i cybersikkerhet gir deg en spennende og bransjerelevant mastergrad. Vi samarbeider med flere relevante selskaper innen cybersikkerhet, og mange av dem holder også gjesteforelesninger for studieprogrammet.

Våre samarbeidspartnere er blant annet Telenor, NSM, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) CERT, Netsecurity, Utel, Skatteetaten og Sykehuspartner.

De fleste studentene skriver masteroppgaven sin i samarbeid med eksterne selskaper og organisasjoner. Her kan du finne tidligere masteroppgaver skrevet av våre studenter innen Cybersikkerhet. Som student kan du også velge å gjennomføre et internship (praksis) som en del av mastergraden din.     

Utveksling

Du kan ta et semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Campus Grimstad skårer høyt på det faglige og sosiale i den nasjonale studentundersøkelsen, Studiebarometeret. Vårt campus er kjent blant våre studenter for sitt fantastiske studiemiljø og for å være en rimelig by å bo i. Denne studentbyen tilbyr en rekke spennende muligheter - få et innblikk her!

Våre undervisere i dette studiet har åpen-dør-policy.

Se mer av studentlivet

Beta er studentforeningen for datastudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen (UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)

 

Jobb- og karrieremuligheter

Etterspørselen etter ekspertise innen cybersikkerhet øker stadig blant bedrifter. Utdanningen hos UiA gir deg kvalifikasjoner for stillinger i ledende selskaper som spesialiserer seg på sikkerhetsløsninger, som Telenor og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM).

Hva kan du bli?

Våre samarbeidspartnere Telenor, NSM, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) CERT, Netsecurity, Utel, Skatteetaten og Sykehuspartner er blant dem som er på jakt etter mer kompetanse innen cybersikkerhet.

De fleste studentene skriver masteroppgaven sin i samarbeid med eksterne selskaper og organisasjoner. Her kan du finne tidligere masteroppgaver skrevet av våre studenter innen Cybersikkerhet. Som student kan du også velge å gjennomføre et internship (praksis) som en del av mastergraden din.  

Utdanningen har en klar teknisk profil, og er for deg som ønsker å jobbe med tilrettelegging, integrasjon og utvikling av teknologisk rettede sikkerhetsløsninger. Utdanningen gir også grunnlag for å arbeide med sikkerhetsledelse, teknologisk ledelse av sikkerhetsarbeid, planlegging og gjennomføring av prosjekter og drift av kritisk infrastruktur.

Videre studier

Masterprogrammet kvalifiserer for ph.d.-studier blant annet ved Fakultet for teknologi og realfag ved Universitetet i Agder.

 

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført og bestått treårig bachelorgrad i ingeniørfag, basert på nasjonal rammeplan, innen fagområdene data, elektronikk eller mekatronikk. Søkere med mekatronikk som opptaksgrunnlag må dokumentere forkunnskaper innen objektorientert programmering.

Videre stilles følgende krav som delvis går ut over minimumskravene i rammeplanen:

  • Minst 25 studiepoeng i relevant matematikk
  • Minst 5 studiepoeng i statistikk
  • Minst 7,5 studiepoeng i fysikk

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Studiet gis på engelsk og er åpent for søkere fra EU/EØS.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder.

Oppstart forutsetter akkreditering i Universitetets utdanningsutvalg våren 2024.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for teknologi og realfag