2-årig master

Avansert klinisk allmennsykepleie

Kristiansand, Grimstad

Bli en del av fremtidens helsetjenester på vårt studium i avansert klinisk allmennsykepleie. Vårt program vil gi deg dyptgående kunnskap og avanserte ferdigheter for å møte komplekse helsebehov i samfunnet.

sykepleier som løper til jobb som avansert klinisk allmennsykepleier

Fakta om programmet

Studiepoeng:
120
Studiets varighet:
4 år
Organisering
Deltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
25

Om studiet

Utdanningen i avansert klinisk allmennsykepleie (AKS) er en unik kombinasjon av teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter, laget for å møte morgendagens utfordringer i helsevesenet. Som student vil du utvikle avanserte kliniske vurderings- og beslutningsferdigheter, og bli forberedt for spesialistroller hvor din ekspertise kan bidra til bedre pasientomsorg og pasientsikkerhet. 

Dette studiet åpner for en rekke karrieremuligheter i legevakttjenester, kommunale institusjoner, hjemmetjenesten, forskning, og fagutvikling. Din rolle vil være avgjørende i å forme fremtidens helse- og omsorgstjenester, og du vil stå i frontlinjen for å innføre innovasjoner og forbedringer. 

Med master i avansert klinisk allmennsykepleie kan du søke om offentlig spesialistgodkjenning.

Hva lærer du?

Gjennom masterprogrammet utvikler du avansert spesialistkompetanse for å tilby helhetlig helsehjelp til pasienter med en rekke helseutfordringer, inkludert somatiske, psykiske og rusrelaterte problemer. Du lærer å anvende helsefremmende, sykdomsforebyggende, behandlende, rehabiliterende og lindrende strategier i din praksis. Dette utdanner deg til å ha en bred klinisk vurderings-, beslutnings- og handlingskompetanse.

Undervisning

Klasseromundervisningen er interaktiv og bygger på realistiske scenarioer som reflekterer virkelige situasjoner, noe som styrker din problemløsningskompetanse. Undervisningen vektlegger praktisk erfaring gjennom simulering og arbeid i vårt kliniske laboratorium, noe som gir deg muligheten til å øve på og forbedre dine ferdigheter i et trygt og kontrollert miljø. Denne praktiske tilnærmingen sikrer at du er godt forberedt for de utfordringene du vil møte i praksisfeltet. 

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Praksis

Studieprogrammet inkluderer 12 uker med praksis studier, supplert med seks uker med ferdighetstrening og simulering. Dette gir deg en unik mulighet til å anvende teoretisk kunnskap i praksis og utvikle dine kliniske ferdigheter under veiledning av erfarne fagfolk.

Les alt om det å ha praksis

Simulering og klinikklaboratorium på UiA 

Simulering og klinikklaboratorium er en av de mest moderne og nyskapende avdelingene på hele Universitet i Agder. Her kan du se hvordan vi jobber for å forberede deg godt til praksis som du skal ut i, og til en fremtid som avansert klinisk allmennsykepleier. 

Utveksling

Fakultet for helse- og idrettsvitenskap legger til rette for studentutveksling gjennom etablerte mobilitetsprogrammer som Erasmus+ og Nordplus, men også gjennom bilaterale avtaler med universiteter i land utenom EU, for eksempel i Afrika, Australia og USA. Det er lagt opp til at studentene kan søke om å skrive masteroppgaven i forbindelse med utveksling. Det åpnes for innreisende studenter med studieprogram med tilsvarende innhold og nivå.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Studiemiljøet er kjent for sitt engasjerte og støttende fellesskap. Med små studentkull fra varierte deler av kommunehelsetjenesten, blir læringsopplevelsen rik på relevante diskusjoner og innsikter. «Det er utrolig motiverende å ha lærere som er så positivt innstilte og inspirerende, noe som gjør hverdagen på skolen energigivende,» sier Toske-Jan, en av våre studenter.

Jobb- og karrieremuligheter

Etter endt utdanning åpner det seg et bredt spekter av jobbmuligheter innen helsevesenet, blant annet i hjemmetjenesten, kommunale akutt døgnenheter, og som fagutviklere eller ledere innen helsetjenestene.

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning åpner det seg et bredt spekter av jobbmuligheter innen helsevesenet, blant annet i hjemmetjenesten, kommunale akutt døgnenheter, sykehjem og andre kommunale institusjoner, legevakttjenester eller ulike team i kommunen, for eksempel innsatsteam eller spesialiserte team som palliative- og demensteam. Annet aktuelt arbeid er undervisning, forskning, fagutvikling i helsetjenestene eller vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler, samt lederstillinger.  

Videre studier

Mastergrad åpner for videre akademiske studier, inkludert doktorgradsprogrammer innen helseinformatikk eller relaterte fagområder, som for eksempel sykepleie eller helsevitenskap.

Det gir også muligheter for en akademisk karriere eller spesialiserte roller innen forskning og høyere utdanning.

Mer informasjon om vårt doktorgradsprogram ved Fakultetet for helse- og idrettsvitenskap finner du her.

 

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

For å søke om opptak kreves en bachelorgrad i sykepleie eller tilsvarende, samt minimum to års erfaring som autorisert sykepleier. 

Kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner kan søke om lønnstilskudd for utdanning i avansert klinisk sykepleie. Formålet med lønnstilskuddet er å stimulere kommuner til kompetanseoppbygging gjennom å videreutdanne sykepleiere i avansert klinisk sykepleie som ivaretar behov i den kommunale helse- og omsorgtjenesten. Få ytterligere informasjon om tilskudd her.

Andre krav i løpet av studiet

Du må ha en politiattest, du vil få mer informasjon om dette etter studiestart.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass. Ved forrige opptak var poenggrense for dette studiet:

(oppdateres etter opptak)

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak 

 

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for helse- og idrettsvitenskap