2-årig master

Anestesisykepleie – spesialisering i Spesialsykepleie

Kristiansand, Grimstad

Ta mastergrad i anestesisykepleie, en spesialisering i spesialsykepleie, og lære om anestesi, samt å håndtere akutte og kritiske tilstander.

Anestesisykepleier som jobber på sykehus

Fakta om programmet

Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
1. mars

Om studiet

Anestesisykepleie er en masterutdanning for deg som vil setter pasientens trygghet og velvære i fokus.

Vår utdanning i anestesisykepleie gir deg den kunnskapen og ekspertisen du trenger for å gi kvalitetssikret anestesisykepleie til pasienter i alle aldre, på tvers av ulike helsetjenestenivåer. Utdanningen legger stor vekt på utøvelse av yrket, både innenfor og utenfor operasjonsavdelinger.

Som anestesisykepleier vil du ha muligheten til selvstendig å utføre anestesi på funksjonsfriske pasienter klassifisert som ASA I og II. Du vil jobbe tett sammen med anestesileger og andre helseprofesjoner for å håndtere mer komplekse pasienttilfeller og prosedyrer.

Hva lærer du?

Utdanningen gir deg kompetanse i preanestetiske vurderinger, planlegging, tilrettelegging og gjennomføring av generell anestesi, regional anestesi og ikke-våken sedasjon samt observasjon med anestesiberedskap og overvåkning. Videre gir utdanningen kompetanse i ivaretakelse av akutt og kritisk syke pasienter i ulike kontekster som for eksempel i tverrfaglige team som hjertestans- og traumeteam, i beredskapssituasjoner og ved katastrofer. 

Dette studiet er en av spesialiseringene på master i spesialsykepleie. Noen av emnene og undervisningen på studiet er felles for alle spesialiseringene.

Undervisning

Undervisningen i dette programmet kombinerer teoretisk kunnskap med praktiske erfaringer. Du vil delta i forelesninger og seminarer, samt utnytte vår moderne simulering og klinikklaboratorium for å anvende teorier i praksis. Denne tilnærmingen sikrer at du er godt forberedt for de reelle utfordringene du vil møte i arbeidslivet.

Undervisningssted

Teoriundervisningen er fordelt mellom Kristiansand og Grimstad. De kliniske studiene gjennomføres ved Sørlandet sykehus i Arendal og Kristiansand.

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Praksis

Praksisdelen av studiet omfatter 45 studiepoeng og gir deg verdifull erfaring gjennom 30 uker ved ulike kliniske avdelinger. Dette gir en unik mulighet til å anvende og videreutvikle dine ferdigheter i realistiske miljø innenfor helsevesenet, under veiledning av erfarne fagfolk.

Praksisstudier gjennomføres ved Sørlandet sykehus i Arendal og Kristiansand. Studentene blir fordelt på de ulike stedene etter at opptak til studiet er foretatt.

Les alt om det å ha praksis her.

Simulering og klinikklaboratorium på UiA 

Simulering og klinikklaboratorium er en av de mest moderne og nyskapende avdelingene på hele Universitet i Agder. Her kan du se hvordan vi jobber for å forberede deg godt til praksis som du skal ut i, og til en fremtid som sykepleier. 

Utveksling

Du kan ta deler av studiet ved andre internasjonale universiteter som tilbyr studier i spesialsykepleie med spesialisering i anestesisykepleie, som kan godkjennes som en del av programmet ved UiA.  

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Med et sterkt fokus på samarbeid og faglig utvikling, tilbyr vi et støttende og engasjerende studiemiljø. Vårt moderne simulering- og klinikklaboratorium utgjør kjernen i vår praktiske tilnærming, og gir deg som student en unik mulighet til å forberede deg til fremtidige utfordringer i helsevesenet.

Oppbygning og emner

Studieplan for 2023-2026

Se alle studieplaner for dette programmet

Jobb- og karrieremuligheter

Dette studiet gir grunnlag for en rekke avanserte roller i kommunehelsetjenesten og helsevesenet, fra spesialavdelinger i sykehus til ledelse, undervisning, og forskning.

Hva kan du bli?

Du kvalifiserer for arbeid på sykehus i anestesiavdeling, intensivavdeling og i akuttmottak, samt har en plass i prehospitalt arbeid samt ved transport av akutt og/eller kritisk syke pasienter.

Mulig utvidet funksjonsområde for samtlige spesialiseringsretninger er undervisning, forskning, fagutvikling i sykehus eller vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler, samt lederstillinger. Ifølge samhandlingsreformen vil det bli behov for spesialsykepleiere i kommunehelsetjenesten. Spesialsykepleiere er kvalifisert for arbeid i kommunehelsetjenesten.

Spesialsykepleiere er også kvalifisert for internasjonalt arbeid, arbeid med bistandshjelp ved humanitære kriser av ulik art globalt og helsearbeid i næringsvirksomhet/offshoreindustri.

Mulig utvidet funksjonsområde for samtlige spesialiseringsretninger er undervisning, forskning, fagutvikling i sykehus eller vitenskapelige stillinger ved universiteter og høgskoler, samt lederstillinger. Ifølge samhandlingsreformen vil det bli behov for spesialsykepleiere i kommunehelsetjenesten. Spesialsykepleiere er kvalifisert for arbeid i kommunehelsetjenesten.

Videre studier

Mastergrad åpner for videre akademiske studier, inkludert doktorgradsprogrammer innen sykepleievitenskap eller relaterte felt, og spesialiseringer innen spesifikke områder av spesialsykepleie.

Det gir også muligheter for en akademisk karriere eller spesialiserte roller innen forskning og høyere utdanning.

Mer informasjon om vårt doktorgradsprogram ved Fakultetet for helse- og idrettsvitenskap finner du her.

Søknad og opptak

Søk Lokalt opptak innen 1. mars 

Opptakskrav

Faglig grunnlag for opptak til masterprogrammet i spesialsykepleie med spesialisering i anestesisykepleie:

  • Bachelorgrad i sykepleie
  • Minimum to års erfaring som autorisert sykepleier i 100% stilling
  • Eventuell tidligere videreutdanning i anestesi-, intensiv-, operasjons- eller barnesykepleie kan gi grunnlag for opptak til masterprogrammet

Andre krav i løpet av studiet

Du må ha en politiattest, du vil få mer informasjon om dette etter studiestart.

Bachelorstudier fra UiA som kan kvalifisere

Tilsvarende studier fra andre utdanningsinstitusjoner kan også kvalifisere - se nærmere info under Opptakskrav.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass. Ved forrige opptak var poenggrense for dette studiet:

(settes inn etter opptak)

Les mer om poengberegning og poenggrenser i Lokalt opptak 

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no