Gå til hovedinnhold

Tor Jørund Føreland Pedersen

Kontor:
G2017A ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Faglige interesser

• Fotografi og alternative fotografiske metoder
  • Visuell kultur
  • Digital teknologi i skapende prosesser
  • AI - fokus på visuell kunst
  • VR - utforsking av virtuell virkelighet i visuelle fag
  • Programmering

Prosjekter

• Party songs - fotografisk utstilling (Traavik.info/St. Petersburg) 2021
  • Guardians of Paradise - Fotografisk utstilling (Traavik.info/Albania/Kosovo) 2019
  • Liberation of Israel - Fotografisk utstilling (Traavik.info/Israel) 2019
  • Liberation Days - Fotografisk bidrag til bok (Nord-Korea) 2019
  • War of Art - Fotografisk bidrag til filmproduksjon (Nord-Korea) 2019
  • Foræderens guide til Nord-Korea - Fotografisk bidrag til bok (Nord-Korea) 2019
  • DMZAcademy - Fotografisk bidrag (Nord-Korea) 2017
  • Juryert utstilling Preuss nasjonale fotomuseum - Fotografisk utstilling (Norge) 2018
  • Forbidden Whispers/Laibach and North Korea - Fotografisk utstilling (Wien/Ljubljana) 2018
  • Liberation Day - Fotografisk bidrag til film (Nord-Korea) 2016
  • Yes we love this country - Fotografisk utstilling (Traavik.info/Pyongyang, Nord-Korea) 2012

Vitenskapelige publikasjoner

• Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). Sett utenfra: Kunst og den nordkoreanske grunnskolen. Kunstens betydning? Utvidede perspektiver på kunst og barn & unge. ISBN: 9788202763299. Cappelen Damm Akademisk. Kapittel 10. s 215 - 238.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2023). Totalideologi: instrumentalisering av kunst og håndverksutdanning.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). WORKSHOP OM PROGRAMMERING: ANIMASJON OG INTERAKSJON I SCRATCH.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund; Björkendal, Nina Ann-Charlott (2022). INVITED WORKSHOP, UNIVERSITY OF ART TIRANA, ALBANIA: "SEE LIKE BLALOCK" - EXPLORING PHOTOGRAPHIC REALITY.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). FOTO/VIDEO UNDER "JEG SER DEG (PÅ MARKENS I KVELD)", SOM DEL AV TRAAVIK.INFO. FOTOGRAFISK/VIDEODOKUMENTASJON FRA PERFORMANCE..
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). XSILO.NO //UTVALGTE EGNE ARBEID TIL UTSTILLINGEN "XSILO" PÅ AGDER KUNSTSENTER. AI-GENERERT KUNST TIL NORGES FØRSTE TOTALGENERERTE AI-UTSTILLING.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). XSILO. KUNST FRA DIGITANGEN-SAMLINGEN.
  • Føreland Pedersen, Tor Jørund (2022). THE STRENGTH OF ART IS GREATER THAN THAT OF A NUCLEAR BOMB.
  • Eiermann, André; Føreland Pedersen, Tor Jørund (2021). DESTROY!! KRISTIANSAND.
  • Wergeland, Tor Jarle; Føreland Pedersen, Tor Jørund (2021). Presentasjon av ProDig-prosjektet: Digitale verktøy i Kunst og håndverk.

Forskningsgrupper

I sosiale medier