Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Synne Groufh-Jacobsen

Stipendiat

 
Kontor:
I3068 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

I sitt doktorgradsprosjekt arbeider hun med å kartlegge kostinntak og ernæringsstatus, samt mat- og ernæringskompetanse blant unge med ulik kostholdspraksis, de som har ulik grad av plantebasert kosthold sammenlignet med kjøttspisere. Videre undersøker hun unges holdninger og motivasjon knyttet til valg av kostholdspraksis. 

Hun har tidligere jobbet som vitenskapelig forskningsassistent, hvor hun har arbeidet med å kartlegge kostinntak og ernæringsstatus hos personer med plantebasert kostholdspraksis. 

Utdanning: 

  • Bachelor i ernæring fra Bjørknes høyskole
  • Master i Samfunnsernæring fra OsloMet - Storbyuniversitetet

Faglige interesser

Public health, micronutrient deficiency, plantbased diets, iodine nutrion, maternal health, pre-conseptional health, sustainable diets

Vitenskapelige publikasjoner

  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; H. Allen, Lindsay; Raael, Ellen; Israelsson, Anna Maria; Shahab-Ferdows, Setareh; Hampel, Daniela (2022). Adequate vitamin B12 and folate status of Norwegian vegans and vegetarians. British Journal of Nutrition. ISSN: 0007-1145. s - 20. doi:10.1017/S0007114522002987.
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Bugge, Annechen Bahr; Morseth, Marianne S.; Pedersen, Julia Tsuruta; Henjum, Sigrun (2022). Dietary Habits and Self-Reported Health Measures Among Norwegian Adults Adhering to Plant-Based Diets. Frontiers in Nutrition. ISSN: 2296-861X. 9doi:10.3389/fnut.2022.813482.
  • Bakken, Kjersti Sletten; Aarsland, Tonje Eiane; Groufh-Jacobsen, Synne; Solvik, Beate Stokke; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Henjum, Sigrun; Strand, Tor Arne (2021). Adequate urinary iodine concentration among infants in the inland area of Norway. Nutrients. ISSN: 2072-6643. 13 (6). doi:10.3390/nu13061826.
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Stea, Tonje Holte; Tonheim, Live Edvardsen; Almendingen, Kari (2021). Iron Status of Vegans, Vegetarians and Pescatarians in Norway. Biomolecules. ISSN: 2218-273X. 11 (3). doi:10.3390/biom11030454.
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Aakre, Inger; Terragni, Laura (2021). Life-course perspectives of milk consumption among young Norwegian women and their knowledge of milk as a source of iodine: a qualitative study. Food & Nutrition Research (FNR). ISSN: 1654-6628. 65doi:10.29219/fnr.v65.7758.
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Mosand, Lise Mette; Oma, Ingvild; Bakken, Kjersti Sletten; Solvik, Beate Stokke; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Brantsæter, Anne Lise; Strand, Tor A; Henjum, Sigrun (2020). Mild to Moderate Iodine Deficiency and Inadequate Iodine Intake in Lactating Women in the Inland Area of Norway. Nutrients. ISSN: 2072-6643. 12 (3). doi:10.3390/nu12030630.
  • Bakken, Kjersti Sletten; Oma, Ingvild; Groufh-Jacobsen, Synne; Solvik, Beate Stokke; Mosand, Lise Mette; Langfjord, Mina Marthinsen; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Henjum, Sigrun; Strand, Tor A (2020). The Reliability of Iodine Concentration in Diaper-Retrieved Infant Urine Using Urine Collection Pads, and in Their Mothers' Breastmilk. Biomolecules. ISSN: 2218-273X. 10 (2). doi:10.3390/biom10020295.
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Hess, Sonja; Aakre, Inger; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Pettersen, Kristina Blandhoel; Henjum, Sigrun (2020). Vegans, Vegetarians and Pescatarians Are at Risk of Iodine Deficiency in Norway. Nutrients. ISSN: 2072-6643. 12 (11). doi:10.3390/nu12113555.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Kor sunt er eigentleg vegetarisk «kjøt»?.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). The 5th Nordic Iodine seminar.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Nytt innen ernæringsforskning - NTFE-konferansen 2022.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianarar et ikkje nok frukt.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Ny studie: Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Ny studie: Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Norsk forsker: Vegetarianere spiser for lite frukt og grønt.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianarar et ikkje nok frukt og grønt.

Sist endret: 28.04.2022 19:04