English version of this page

Synne Groufh-Jacobsen

Stipendiat
Institutt for ernæring og folkehelse
Telefon
+47 38142206
Mobiltelefon
+4791604453
Kontor I3068 (Universitetsveien 25, 4630 Kristiansand, Norway)

Ansvarsområde

I sitt doktorgradsprosjekt arbeider hun med å kartlegge kostinntak og ernæringsstatus, samt mat- og ernæringskompetanse blant unge med ulik kostholdspraksis, de som har ulik grad av plantebasert kosthold sammenlignet med kjøttspisere. Videre undersøker hun unges holdninger og motivasjon knyttet til valg av kostholdspraksis. 

Hun har tidligere jobbet som vitenskapelig forskningsassistent, hvor hun har arbeidet med å kartlegge kostinntak og ernæringsstatus hos personer med plantebasert kostholdspraksis. 

Utdanning: 

  • Bachelor i ernæring fra Bjørknes høyskole
  • Master i Samfunnsernæring fra OsloMet - Storbyuniversitetet

Forskning

Faglige interesser

Public health, micronutrient deficiency, plantbased diets, iodine nutrion, maternal health, pre-conseptional health, sustainable diets

Publikasjoner

  • Groufh-Jacobsen, Synne; Hope Abel, Marianne; Brantsæter, Anne Lise; Andersson, Maria; Meyer, Haakon Eduard & Henjum, Sigrun (2023). National monitoring of iodine, sodium, and vitamin d status in toddlers and women of childbearing age – results and lessons learned from a pilot study in norway. Food & Nutrition Research (FNR). ISSN 1654-6628. 67. doi: 10.29219/fnr.v67.9088. Fulltekst i vitenarkiv
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Larsson, Christel; Van Daele, Wim; Margerison, Claire; Mulkerrins, Isabelle & Aasland, Lale Marie [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2023). Food literacy and diet quality in young vegans, lacto-ovo vegetarians, pescatarians, flexitarians and omnivores. Public Health Nutrition (PHN). ISSN 1368-9800. s. 1–11. doi: 10.1017/S1368980023002124. Fulltekst i vitenarkiv
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Aakre, Inger; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Langfjord, Mina Marthinsen & Heen, Espen Kolstad [Vis alle 8 forfattere av denne artikkelen] (2023). Thyroid function and urinary concentrations of iodine, selenium, and arsenic in vegans, lacto-ovo vegetarians and pescatarians. European Journal of Nutrition. ISSN 1436-6207. 62, s. 3329–3338. doi: 10.1007/s00394-023-03218-5. Fulltekst i vitenarkiv
  • Groufh-Jacobsen, Synne & Medin, Anine Christine (2023). Food literacy competencies in youth – a mini-review. Frontiers in Public Health. ISSN 2296-2565. 11. doi: 10.3389/fpubh.2023.1185410. Fulltekst i vitenarkiv
  • Edvardsen Tonheim, Live; Groufh-Jacobsen, Synne; Stea, Tonje Holte & Henjum, Sigrun (2023). Consumption of meat and dairy substitute products amongst vegans, vegetarians and pescatarians. Food & Nutrition Research (FNR). ISSN 1654-6628. 67. doi: 10.29219/fnr.v67.9081. Fulltekst i vitenarkiv
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; H. Allen, Lindsay; Raael, Ellen; Israelsson, Anna Maria & Shahab-Ferdows, Setareh [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2022). Adequate vitamin B 12 and folate status of Norwegian vegans and vegetarians. British Journal of Nutrition. ISSN 0007-1145. 129(12), s. 2076–2083. doi: 10.1017/S0007114522002987. Fulltekst i vitenarkiv
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Bugge, Annechen Bahr; Morseth, Marianne S.; Pedersen, Julia Tsuruta & Henjum, Sigrun (2022). Dietary Habits and Self-Reported Health Measures Among Norwegian Adults Adhering to Plant-Based Diets. Frontiers in Nutrition. ISSN 2296-861X. 9. doi: 10.3389/fnut.2022.813482. Fulltekst i vitenarkiv
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Aakre, Inger & Terragni, Laura (2021). Life-course perspectives of milk consumption among young Norwegian women and their knowledge of milk as a source of iodine: a qualitative study. Food & Nutrition Research (FNR). ISSN 1654-6628. 65. doi: 10.29219/fnr.v65.7758. Fulltekst i vitenarkiv
  • Bakken, Kjersti Sletten; Aarsland, Tonje Eiane; Groufh-Jacobsen, Synne; Solvik, Beate Stokke; Gjengedal, Elin Lovise Folven & Henjum, Sigrun [Vis alle 7 forfattere av denne artikkelen] (2021). Adequate urinary iodine concentration among infants in the inland area of Norway. Nutrients. ISSN 2072-6643. 13(6). doi: 10.3390/nu13061826. Fulltekst i vitenarkiv
  • Henjum, Sigrun; Groufh-Jacobsen, Synne; Stea, Tonje Holte; Tonheim, Live Edvardsen & Almendingen, Kari (2021). Iron Status of Vegans, Vegetarians and Pescatarians in Norway. Biomolecules. ISSN 2218-273X. 11(3). doi: 10.3390/biom11030454. Fulltekst i vitenarkiv
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Hess, Sonja; Aakre, Inger; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Pettersen, Kristina Blandhoel & Henjum, Sigrun (2020). Vegans, Vegetarians and Pescatarians Are at Risk of Iodine Deficiency in Norway. Nutrients. ISSN 2072-6643. 12(11). doi: 10.3390/nu12113555. Fulltekst i vitenarkiv
  • Bakken, Kjersti Sletten; Oma, Ingvild; Groufh-Jacobsen, Synne; Solvik, Beate Stokke; Mosand, Lise Mette & Langfjord, Mina Marthinsen [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2020). The Reliability of Iodine Concentration in Diaper-Retrieved Infant Urine Using Urine Collection Pads, and in Their Mothers' Breastmilk. Biomolecules. ISSN 2218-273X. 10(2). doi: 10.3390/biom10020295.
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Mosand, Lise Mette; Oma, Ingvild; Bakken, Kjersti Sletten; Solvik, Beate Stokke & Gjengedal, Elin Lovise Folven [Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen] (2020). Mild to Moderate Iodine Deficiency and Inadequate Iodine Intake in Lactating Women in the Inland Area of Norway. Nutrients. ISSN 2072-6643. 12(3). doi: 10.3390/nu12030630. Fulltekst i vitenarkiv

Se alle arbeider i Cristin

  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Unge kan ikke nok om sunt kosthold. [Radio]. Sørlandssendinga.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Young people lack knowledge about what food contains, and meat eaters know the least. [Internett]. https://partner.sciencenorway.no/adolescents-food-and-nutrit.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Study explores the knowledge and eating habits of young people with various plant-based diets. [Internett]. https://www.news-medical.net/news/20231212/Study-explores-th.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Unge vet ikke nok om sunn mat. [Internett]. https://www.uia.no/nyheter/unge-vet-ikke-nok-om-sunn-mat.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Unge forstår ikke hva maten inneholder, og kjøttspisere kan minst. [Internett]. forskning.no.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Unge kan for lite om sunt kosthold. [Internett]. NRK.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Unge kan for lite om sunt kosthold. [TV]. NRK, Helgemorgen.
  • Valand, Ida Ulrikke & Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Skills for life-podden, episode 6: VeggiSkills og vegetarmat. [Internett]. Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
  • Groufh-Jacobsen, Synne; Larsson, Christel; Margerison, Claire; Mulkerrins, Isabelle; Aune, Dagfinn & Medin, Anine Christine (2023). Dietary intake and status of B12, iron and iodine in young vegans, lacto-ovo vegetarians, pescatarians, flexitarians and omnivores.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Bærekraftig plantebasert kosthold blant unge.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2023). Kor sunt er eigentleg vegetarisk «kjøt»? [Avis]. nationen.no.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Derfor forsker hun på unge vegetarianere i Agder. [Avis]. Fædrelandsvennen.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). The 5th Nordic Iodine seminar.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Nytt innen ernæringsforskning - NTFE-konferansen 2022.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianarar et ikkje nok frukt. [Internett]. forskning.no.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Ny studie: Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt. [Internett]. NRK.no.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt. [Radio]. P4.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Ny studie: Vegetarianere spiser ikke nok frukt og grønt . [Radio]. NRKP1 Sørlandet.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Norsk forsker: Vegetarianere spiser for lite frukt og grønt. [Internett]. Nettavisen.
  • Groufh-Jacobsen, Synne (2022). Vegetarianarar et ikkje nok frukt og grønt. [Internett]. Nyheter fra Universitetet i Agder.

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 16. apr. 2024 10:58