Naima Saeed

Førsteamanuensis

Kontor:
A172 ( Jon Lilletuns vei 3, Grimstad )

Naima Saeed er førsteamanuensis i Supply Chain Management ved Institutt for strategi og ledelse på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder.  Hun har en Ph.D. i logistikk fra Høgskolen i Molde, med spesialisering innen maritim økonomi.

Saeed forsker for tiden på konkurranse og samarbeid mellom havner, og tiltak for å forbedre havnenes effektivitet.

Saeed har publisert en rekke artikler i anerkjente, internasjonale vitenskapelige tidsskrifter, blant annet European Journal of Operational Research, Maritime Economics & Logistics, Research in Transportation Economics, Transportation Research Record og Case Studies on Transport Policy. Hun har vært fagfelle (referee) for flere akademiske tidsskrifter.

Før hun kom til Universitet i Agder jobbet Saeed som førsteamanuensis i logistikk ved Høgskolen i Molde. Hun har også deltatt i to EU-prosjekter og var ansvarlig for å utvikle fjernundervisningskurs i Maritime Logistics og Maritime Value Chain. Hun har også jobbet som konsulent i et prosjekt finansiert av VRI-programmet fra Norges forskningsråd.

Saeed er medlem av Fagkomité for metode (2016-2020), utnevnt av Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning.

Faglige interesser

Bachelor courses:

1. ME-109 Statistics, Methods and Applied Data Analysis (2014, 2015, 2016).
  2. MF-203 Industrial Buying Behaviour (2015, 2016, 2017).

Master courses:

1. ME-423 Business Research Methods, SPSS labs (2014, 2015, 2016, 2017).
  2. ORG-440 Supply Chain Management (2015, 2016, 2017)

PhD course:

1. ME-612 Survey of Statistical Methods (2015, Fall 2018)

Doctoral and Master thesis students:

• Ziaul Haque Munim, September 2015- September 2018 (expected). Topic:“Essays on Port Competitiveness”.
  • Supervised several Master’s students, at Molde University College and the University of Agder.

Prosjekter

Member of the research group "Emerging Markets" at the School of Business and Law, UIA.

Vitenskapelige publikasjoner

• Saeed, Naima (2018). Expose pupils to maritime studies.
  • Saeed, Naima (2018). Can port efficiency become a drawcard for business development?.
  • Saeed, Naima (2018). Maritime Transport in Africa: an Agenda for Future Research.
  • Saeed, Naima Sødal, Sigbjørn Hoffmann, Jan (2018). Liner shipping connectivity and its impact on bilateral trade flow of South Africa: A Quasi-Maximum Likelihood (QML) estimation of panel data with random effects.
  • Munim, Ziaul Haque Saeed, Naima Ng, Adolf K. Y. Duru, Okan (2018). Evaluation and selection of transshipment port using analytic network process approach.
  • Saeed, Naima (2018). Effect of macroeconomic variables on Norway's bilateral trade flow via maritime and other transport modes to the UK.
  • Saeed, Naima (2018). An overview of my previous research.

Forskningsgrupper

Sist endret: 21.06.2018 14:06