Jouni Kimmo Alajoutsijärvi

Kontor:
9I245 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Kimmo Alajoutsijärvi er professor ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Han har en ph.d. fra Universitetet i Jyväskylä (Finland).

Alajoutsijärvi har en lidenskap for forskning, doktorgradsstudier og veiledning. Han har alltid vært interessert i konseptuelle innovasjoner og oppdagelsesforskning. Forskningsinteressen kan grupperes i fire domener innen næringslivsstudier:

•Industrielle forretningsforbindelser og -nettverk

•Strategier i prosjektbaserte næringer

•Forretningssykluser, bobler, booms og busts

•Et viktig sidespor: Forskning på handelshøyskoler og høyere utdanning

Alajoutsijärvi har publisert sitt arbeid i tidsskrifter som Academy of Management Learning and Education, International Business Review, Information & Management, Industrial Marketing Management, Journal of Business to Business Marketing, European Journal of Marketing, Journal of Management Inquiry og International Journal of Project Management.

Alajoutsijärvi har hatt professorater i flere land, f.eks. Finland, Storbritannia og UAE. Han er også den tidligere dekan ved Oulu handelshøyskole i Finland og leder av den finske nasjonale ph.d.-utdanningen i markedsføring.

I tillegg til sitt akademiske arbeid, har Alajoutsijärvi vært konsulent for store og mellomstore industribedrifter, samt styreleder eller styremedlem i en rekke selskaper.

Vitenskapelige publikasjoner

• Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo; Kettunen, Kerttu (2018). A vision for future business schools (in Finnish) pp. 48-88.. ISBN: 978-951-29-7300-2. Painosalama. s 40.
  • Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo (2018). The transformation of universities in Nordic countries (in Finnish).
  • Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo (2018). Analytics for Management and Economics Conference. A member of programme committee. My duty was to evaluate papers..
  • Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo; Kettunen, Kerttu; Ojansivu, Ilkka (2018). Shifting boundaries: renewal projects within hybrid organizations.
  • Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo (2018). Work and Career in Business Schools. The doctoral course at Aalto Business School..
  • Alajoutsijärvi, Jouni Kimmo; Kettunen, Kerttu (2018). Article in conference proceedings Aspirations, Bullshit, Grandiosity, and Post-truths: Jargon in Organizational Life : “We are better than Harvard”: Organizational grandiosity and narcissism.

Ekspertområder

Sist endret: 11.10.2020 10:10