English version of this page

Kaia Elisabeth Paulsen Heslien

Universitetslektor
Institutt for ernæring og folkehelse
Telefon
+47 38141280
Mobiltelefon
+4799405750
Kontor I1081 (Universitetsveien 25, 4630 Kristiansand, Norway)

Ansvarsområde

Jeg underviser innen mat og ernæring på flere studieprogram. Undervisningen min foregår som praktisk kjøkkenundervisning, forelesninger samt studentaktiv undervisning.

Jeg er med i det prioriterte forskningssenteret «Lifecouse Nutrition» som har fokus på mat og ernæring fra tidlig utvikling.

Forskning

Jeg har erfaring med kvantitativ forskning knyttet til hvordan servering av et gratis skolemåltid i tråd med kostrådene kan fremme sunne kostholdsvaner hos grunnskolebarn (10-12 år).

Faglige interesser

Ernæring i svangerskapet

Ernæring i ammeperioden

Tiltak for å fremme amming

Kosthold blant spedbarn, barn og unge 

Praktisk matlaging

Ernæringsrelaterte tiltak i skolen

Kostholdsarbeid på ulike helsefremmende arenaer

Skolemat

Undervisning

Jeg underviser på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæringsarbeid samt tematikk knyttet til mat og ernæring på barnehagelærerutdanningen og grunnskoleutdanningen. 

Kort biografi

Relevant arbeidserfaring: 

2017-dd: Universitetslektor, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA (byttet navn fra Institutt for folkehelse, idrett og ernæring i 2019)

Publikasjoner

  • Vik, Frøydis Nordgård; Heslien, Kaia Elisabeth Paulsen; Van Lippevelde, Wendy & Øverby, Nina Cecilie (2020). Effect of a free healthy school meal on fruit, vegetables and unhealthy snacks intake in Norwegian 10- to 12-year-old children. BMC Public Health. ISSN 1471-2458. 20. doi: 10.1186/s12889-020-09470-2. Fulltekst i vitenarkiv
  • Vik, Frøydis Nordgård; Næss, Ida Kile; Heslien, Kaia Elisabeth Paulsen & Øverby, Nina Cecilie (2019). Possible effects of a free, healthy school meal on overall meal frequency among 10-12-year-olds in Norway: The School Meal Project. BMC Research Notes. ISSN 1756-0500. 12(1). doi: 10.1186/s13104-019-4418-6. Fulltekst i vitenarkiv

Se alle arbeider i Cristin

Publisert 16. apr. 2024 11:35