0
Hopp til hovedinnhold

Ida Ulrikke Valand

Stipendiat

 
Kontor:
IU063 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Ida Ulrikke Valand er universitetslektor og doktorgradsstipendiat innen ernæring og folkehelse. Hun har undervist, primært på ernæringsstudiene, siden 2015, og startet i 2018 på doktorgradsprosjektet Skills for Life. Her utforsker hun studenters kunnskaper, holdninger og bevissthet omkring kosthold og helse i et generasjonsperspektiv, og jobber med å utvikle et studiepoenggivende emne innen kosthold, helse og matlagingsferdigheter for studenter på UiA. Doktorgradsprosjektet er forankret i toppforskningssenteret Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv.

Utdanning:

Universitetspedagogikk, Universitetet i Agder 2018

Entreprenørskapsbedrifter i skolen, Universitetet i Agder 2017

Master i ernæring, Human ernæring, Universitetet i Bergen 2014

Biologi, årsstudium, Universitetet i Agder 2012

Folkehelsearbeid, bachelorprogram, Universitetet i Agder 2011

Vitenskapelige publikasjoner

  • Valand, Ida Ulrikke; Bjørkkjær, Tormod (2020). Impact of Adizes’ Team Roles on Collaboration, Disagreements and Success in Student Enterprises – Teamwork Pedagogy in Higher Education. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 23 (2).
  • Ask, Anne Merete Selvik; Valand, Ida Ulrikke; Aarek, Ingebjørg (2019). Implementation of Action Plans - did the plans end up in a drawer?. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 23 (1). s 27 - 38.
  • Vildmyren, Iselin Thowsen; Cao, Huy John Vu; Haug, Lina Bowitz; Valand, Ida Ulrikke; Eng, Øyvin Andre Solberg; Oterhals, Åge; Austgulen, Maren Hoff; Halstensen, Alfred; Mellgren, Gunnar; Gudbrandsen, Oddrun Anita (2018). Daily intake of protein from cod residual material lowers serum concentrations of nonesterified fatty acids in overweight healthy adults: A randomized double-blind pilot study. Marine Drugs. ISSN: 1660-3397. 16:197 (6). s 1 - 15. doi:10.3390/md16060197.
  • Hillesund, Elisabet Rudjord; Valand, Ida Ulrikke; Bere, Elling Tufte; Vistad, Ingvild; Sagedal, Linda Reme; Øverby, Nina Cecilie (2019). Meals eaten with family in relation to dietary quality in 12-month-olds. A sub-study in the Norwegian Fit for Delivery study..
  • Valand, Ida Ulrikke; Bjørkkjær, Tormod (2018). Team Management Roles and Collaboration in Student Enterprises (SEs).
  • Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Valand, Ida Ulrikke (2018). Did the action plans end up in the drawer?.
  • Engeset, Dagrun; Valand, Ida Ulrikke (2018). Sterilisering av glass.
  • Engeset, Dagrun; Valand, Ida Ulrikke (2018). Hjemmelaget syltetøy.
  • Engeset, Dagrun; Valand, Ida Ulrikke (2018). Mozzarella.
  • Engeset, Dagrun; Valand, Ida Ulrikke (2018). Sylting av rødbeter.

Sist endret: 23.03.2020 10:03