Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Ida Ulrikke Valand

Stipendiat

 
Kontor:
I1087 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Doktorgradsprosjektet mitt, Skills for Life, handler om å utvikle, teste og evaluere et undervisningsopplegg om kosthold, helse og matlagingsferdigheter for studenter på UiA. Undervisningsopplegget er utviklet i samskaping med UiA-studenter, og ble testet av 28 studenter høsten 2023.

Ved siden av forskningen underviser jeg på ernæringsstudiene våre, primært praktisk matlaging og entreprenørskapsrelaterte emner.

Forskning

Jeg er med i det prioriterte forskningssenteret Lifecourse Nutrition som fokuserer på mat og ernæring fra tidlig utvikling. Skills for Life-prosjektet er rettet mot unge voksne før foreldreskap. Vi tror at undervisningsopplegget kan være et folkehelsetiltak med en trippel effekt, ettersom det kan bedre unge voksnes nåværende helse, deres fremtidige helse og deres potensielle fremtidige barns helse.

I forkant av doktorgraden har jeg blant annet forsket på gruppesammensetning og mennesketyper i studentbedrifter.

Undervisning

Jeg underviser på bachelorprogrammet i samfunnsrettet ernæringsarbeid.

Arbeidserfaring

01.10.2018-2025: Doktorgradsstipendiat, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA (PhD-perioden er forlenget pga. foreldrepermisjon)

01.08.2015-dd: Universitetslektor, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA

01.12.2012-31.12.2015: Miljøterapeut (ferievikar/ekstravakt), Kristiansand kommune og Sørlandet sykehus HF

Faglige interesser

Sunt og bærekraftig kosthold

Matlaging og helse

Matglede

Endring av vaner

Varierte undervisningsmetoder

Sosialt entreprenørskap og innovasjon

Prosjekter

Skills for Life

Vitenskapelige publikasjoner

  • Valand, Ida Ulrikke; Øverby, Nina Cecilie; Strömmer, Sofia; Barker, Mary Elizabeth; Bjornes, Camilla; Nordli, Julie; Pettersen, Line; Bjørkkjær, Tormod; Vik, Frøydis Nordgård; Kiland, Charlotte; Hillesund, Elisabet Rudjord (2022). “It is really just brilliant to get credits for something that is so important to you!” Skills for Life: University students’ perceptions of a planned dietary life skills course. PLOS ONE. ISSN: 1932-6203. 17 (4). doi:10.1371/journal.pone.0260890.
  • Valand, Ida Ulrikke; Bjørkkjær, Tormod (2020). Impact of Adizes’ Team Roles on Collaboration, Disagreements and Success in Student Enterprises – Teamwork Pedagogy in Higher Education. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 23 (2).
  • Ask, Anne Merete Selvik; Valand, Ida Ulrikke; Aarek, Ingebjørg (2019). Implementation of Action Plans - did the plans end up in a drawer?. Journal of the International Society for Teacher Education. ISSN: 1029-5968. 23 (1). s 27 - 38.
  • Vildmyren, Iselin Thowsen; Cao, Huy John Vu; Haug, Lina Bowitz; Valand, Ida Ulrikke; Eng, Øyvin Andre Solberg; Oterhals, Åge; Austgulen, Maren Hoff; Halstensen, Alfred; Mellgren, Gunnar; Gudbrandsen, Oddrun Anita (2018). Daily intake of protein from cod residual material lowers serum concentrations of nonesterified fatty acids in overweight healthy adults: A randomized double-blind pilot study. Marine Drugs. ISSN: 1660-3397. 16:197 (6). s 1 - 15. doi:10.3390/md16060197.
  • Bruun, Ida Marie; Valand, Ida Ulrikke (2023). Når min rustne kropp, går mot lesesal tungt....
  • Valand, Ida Ulrikke; Øverby, Nina Cecilie; Kiland, Charlotte; Bjørkkjær, Tormod; Bjornes, Camilla; Nordli, Julie; Pettersen, Line; Vik, Frøydis Nordgård; Hillesund, Elisabet Rudjord (2023). The development of course content for a dietary life skills course targeting students – co-creation with future users.
  • Valand, Ida Ulrikke; Skårdal, Hanne; Amodei, Christine (2023). Brunsj med Hanne og Christine: Intervju om sunn og billig mat for studenter.
  • Valand, Ida Ulrikke (2022). Hvorfor er det lurt å ta kostholdet på alvor?.
  • Valand, Ida Ulrikke (2022). "It is really just brilliant to get credits for something that is so important to you!“ Skills for Life: University students' perceptions of a planned dietary life skills course.
  • Valand, Ida Ulrikke (2021). Hvorfor er det lurt å ta kostholdet på alvor?.
  • Valand, Ida Ulrikke (2020). Gjesteforelesning i mat og helse om kritisk vurdering av kostholdsinformasjon, bærekraftig mat mm..
  • Hillesund, Elisabet Rudjord; Valand, Ida Ulrikke; Bere, Elling Tufte; Vistad, Ingvild; Sagedal, Linda Reme; Øverby, Nina Cecilie (2019). Meals eaten with family in relation to dietary quality in 12-month-olds. A sub-study in the Norwegian Fit for Delivery study..

Sist endret: 28.11.2023 13:11