-
Valand, Ida Ulrikke
(2024).
Tar du kostholdet ditt på alvor?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Måltidsglede og veien videre.
-
Valand, Ida Ulrikke; Nordli, Julie & Helling, Gunvor
(2023).
Hva er sant om mat?
-
Valand, Ida Ulrikke; Nordli, Julie & Helling, Gunvor
(2023).
Bærekraftig mat og matredding.
-
Valand, Ida Ulrikke; Nordli, Julie & Helling, Gunvor
(2023).
Hvordan få mest mulig ut av studielånet?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Hva betyr all teksten på matvarene vi kjøper?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Hæ, før barnet er født?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Hva er lurt å ha i skap og skuffer på kjøkkenet?
-
Valand, Ida Ulrikke; Nordli, Julie & Helling, Gunvor
(2023).
Hvordan ta best mulig vare på maten?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Hvordan ta kostholdet på alvor?
-
Valand, Ida Ulrikke & Helling, Gunvor
(2023).
Tar du kostholdet ditt på alvor?
-
Valand, Ida Ulrikke & Ask, Anne Merete Selvik
(2023).
Skills for life-podden, episode 7: Måltidsglede og mindful eating.
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Dosent Anne Ask snakker om mat- og måltidsglede, gresk mat og om hvordan du kan skape gode og hyggelige måltider på studenthybelen.
-
Valand, Ida Ulrikke & Groufh-Jacobsen, Synne
(2023).
Skills for life-podden, episode 6: VeggiSkills og vegetarmat.
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Doktorgradsstipendiat Synne Groufh-Jacobsen forteller om VeggiSkills-prosjektet samt fordeler og ulemper med å spise plantebasert!
-
Valand, Ida Ulrikke & Nyhus, Ellen K.
(2023).
Skills for life-podden, episode 5: Hvordan få mest mulig ut av studielånet?
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
-
Valand, Ida Ulrikke; Valen, Erlend Larsen & Salvesen, Lorentz
(2023).
Skills for life-podden, episode 4: Hæ, før barnet blir født? Prepared og preconception diet.
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Doktorgradsstipendiatene Erlend Valen og Lorentz Salvesen presenterer forskningen sin, og vi snakker om hvordan kosthold før man blir foreldre påvirker det fremtidige barnets helse.
-
Valand, Ida Ulrikke; Beinert, Cecilie & Bjornes, Camilla
(2023).
Skills for life-podden, episode 3: Hvordan få til et sunt og variert kosthold i en travel studiehverdag?
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Førsteamanuensis Cecilie Beinert og universitetslektor Camilla Bjornes kommer med tips og triks om sunn og variert mat i studietida.
-
Valand, Ida Ulrikke & Øverby, Nina Cecilie
(2023).
Skills for life-podden, episode 2: Mat og ernæring i et livsløpsperspektiv: Hva forsker vi på, og hvorfor synes vi det er viktig?
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Professor Nina Øverby forteller om mat og ernæring i et livsløpsperspektiv og om hvorfor vi synes dette er viktig å forske på!
-
Valand, Ida Ulrikke; Bakke, Helene & Aasen, Armann
(2023).
Skills for life-podden, episode 1: Hjelp, hvordan skal jeg som fersk student klare å ta ansvar for kostholdet mitt selv?
[Internett].
Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts.
Vis sammendrag
Førsteårsstudentene Armann Aasen og Helene Bakke snakker om hvordan det er å være fersk student og skulle ta ansvar for kostholdet sitt selv.
-
Bruun, Ida Marie & Valand, Ida Ulrikke
(2023).
Når min rustne kropp, går mot lesesal tungt...
[Avis].
Unikum. Studentavisen for Agder.
-
Valand, Ida Ulrikke; Øverby, Nina Cecilie; Kiland, Charlotte; Bjørkkjær, Tormod; Bjornes, Camilla & Nordli, Julie
[Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen]
(2023).
The development of course content for a dietary life skills course targeting students – co-creation with future users
.
-
Valand, Ida Ulrikke; Skårdal, Hanne & Amodei, Christine
(2023).
Brunsj med Hanne og Christine: Intervju om sunn og billig mat for studenter.
[Internett].
Livestream på Facebook.
-
Valand, Ida Ulrikke
(2022).
Hvorfor er det lurt å ta kostholdet på alvor?
-
Valand, Ida Ulrikke
(2022).
"It is really just brilliant to get credits for something that is so important to you!“ Skills for Life: University students' perceptions of a planned dietary life skills course.
-
Valand, Ida Ulrikke
(2021).
Hvorfor er det lurt å ta kostholdet på alvor?
-
Valand, Ida Ulrikke
(2020).
Gjesteforelesning i mat og helse om kritisk vurdering av kostholdsinformasjon, bærekraftig mat mm.
-
Hillesund, Elisabet Rudjord; Valand, Ida Ulrikke; Bere, Elling Tufte; Vistad, Ingvild; Sagedal, Linda Reme & Øverby, Nina Cecilie
(2019).
Meals eaten with family in relation to dietary quality in 12-month-olds. A sub-study in the Norwegian Fit for Delivery study.
-
Valand, Ida Ulrikke & Bjørkkjær, Tormod
(2018).
Team Management Roles and Collaboration in Student Enterprises (SEs).
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Hva er best; tradisjonell eller moderne undervisning?
Mat og helse i skolen.
ISSN 1890-3193.
2,
s. 4–7.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Did the action plans end up in the drawer?
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Sterilisering av glass.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Hjemmelaget syltetøy.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Mozzarella.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Sylting av rødbeter.
-
Damsgaard, Eirik; Gjerde, Ann Helen; Valand, Ida Ulrikke & Sørdal, Ole Adrian
(2018).
Sørlandssendinga: Matsvinn - tema i ernæringsutdanning og Hvordan markedsføre den sunne maten?
[Radio].
NRK Sørlandet.
-
-
Valand, Ida Ulrikke & Bjørkkjær, Tormod
(2017).
Du gjør det, du lærer ikke bare om det.
Mat og helse i skolen.
ISSN 1890-3193.
-
Valand, Ida Ulrikke & Raustøl, Håvard
(2017).
Sørlandssendinga: Miniforedrag om ernæring, åpen dag UiA.
[Radio].
NRK Sørlandet.
-
Valand, Ida Ulrikke & Vik, Frøydis Nordgård
(2017).
Kjøkkenets superskurk.
Mat og helse i skolen.
ISSN 1890-3193.
-
Vildmyren, Iselin Thowsen; Cao, John; Karlsen, Ida Ulrikke; Haug, Lina; Eng, Øyvin Andre Solberg & Erchinger, Friedemann Georg
[Vis alle 9 forfattere av denne artikkelen]
(2016).
Effects of water soluble and water insoluble cod protein on lipid metabolism in overweight adults.