Forskningsgrupper
Ansvarsområde
Jeg jobber som stipendiat ved instituttet. Jeg er utdannet klinisk ernæringsfysiolog og næringsmiddelteknolog og har jobbet i flere år med forebygging og behandling av overvekt og livsstilssykdommer.
Forskning
Jeg er med i en forskergruppe hvor vi ved hjelp av enkle digitale kostholdstiltak forsøker å fremme sunne matvaner blant barn hjemme og i barnehagen. Vi kaller arbeidet Matnyttig. Tidligere forskning ved vårt institutt har vist at slike enkle tiltak kan fremme sunne matvaner hos barn. Med Matnyttig forsøker vi å anvende denne forskningen i større skala. Min oppgave er å kartlegge hvordan implementeringen av Matnyttig går i barnehagene for å gjøre programmet best mulig.
Den overordnede hensikten med Matnyttig er å fremme sunne matvaner tidlig i livet for god helse i et livsløpsperspektiv.
Faglige interesser
Det meste innen ernæring.
Forebygging og behandling av livsstilsykdommer.
Fettvevet, fett og dets rolle i kroppen.
Overvekt og behandlingen av det.
Hva er smak og lukt?
Appetitt og lysten til å spise.
Metabolismen av energi fra maten.
Energiomsetningen i kroppen.
Hvordan påvirker bearbeiding av mat maten i seg selv og oss?
Tarmen vår.
Hva påvirker våre matvalg?
Hvordan kan matvaner endres?
Mat i et evolusjonsperspektiv.
Kort biografi
15.04.22: Stipendiat, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA
14.04.22: Frem til angitt dato jobbet ved Sørlandet sykehus som klinisk ernæringfysiolog. Primært med behandling og forebygging av fedme og livvstilssykdommer.