Gå til hovedinnhold

Fredrik Tonstad Vårvik

Stipendiat

Kontor:
I3044 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

I min doktorgrad undersøker vi hvordan en kan optimalisere styrketrening i sesong for ballspillutøvere: med mål om å vedlikeholde muskelstørrelse, styrke, eksplosivitet og samtidig prestere best mulig under konkurranse. Vi sammenligner styrketrening med høy motstand mot eksplosiv- og plyometrisk trening med lavere motstand, med størst fokus på kvinnelige håndballutøvere.

Mine hovedinteressefelt er styrketrening og idrettsernæring, spesielt innenfor restitusjon, tilpasninger og prestasjon. Jeg underviser og veileder studenter og er involvert i forskningsprosjekter innenfor disse temaene i tillegg til å være konsulent hos Olympiatoppen Sør.

Jeg har fullført to bachelorgrader innen idrett og ernæring, en mastergrad i treningsfysiologi samt IOC sin diplom i idrettsernæring.

Treningslære, styrketrening (teori & praktisk) og idrettsernæring.

Vitenskapelige publikasjoner

• Lindberg, Kolbjørn Andreas; Lohne-Seiler, Hilde; Fosstveit, Sindre Herskedal; Sibayan, Erlend E.; Fjeller, Joachim S.; Løvold, Sondre; Kolnes, Tommy M.; Vårvik, Fredrik Tonstad; Berntsen, Sveinung; Paulsen, Gøran; Seynnes, Olivier R.; Bjørnsen, Thomas (2022). Effectiveness of individualized training based on force–velocity profiling on physical function in older men. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports. ISSN: 0905-7188. 32 (6). s 1013 - 1025. doi:10.1111/sms.14157.
  • Vårvik, Fredrik Tonstad; Bjørnsen, Thomas; Gonzalez, Adam (2021). Acute Effect of Citrulline Malate on Repetition Performance During Strength Training: A Systematic Review and Meta-Analysis. International Journal of Sport Nutrition & Exercise Metabolism. ISSN: 1526-484X. 31 (4). s 350 - 358. doi:10.1123/ijsnem.2020-0295.
  • Vårvik, Fredrik Tonstad (2021). Dette kan påvirke OL-prestasjonene. Stavanger Aftenblad. ISSN: 0804-8991.
  • Roberts, Justin; Zinchenko, Anastasia; Mahbubani, Krishnaa T.; Johnstone, James; Smith, Lee; Merzbach, Viviane; Blacutt, Miguel; Banderas, Oscar; Villasenor, Luis; Vårvik, Fredrik Tonstad; Henselmans, Menno (2018). Satiating Effect of High Protein Diets on Resistance-Trained Subjects in Energy Deficit. Nutrients. ISSN: 2072-6643. 11 (7). doi:10.3390/nu11010056.
  • Vårvik, Fredrik Tonstad; Bjørnsen, Thomas (2022). Hvor viktig er karbohydratene for treningen din?.
  • Fosstveit, Sindre Herskedal; Lindberg, Kolbjørn Andreas; Bjørnsen, Thomas; Sibayan, Erlend E.; Fjeller, Joachim S.; Løvold, Sondre; Kolnes, Tommy M.; Vårvik, Fredrik Tonstad; Berntsen, Sveinung; Lohne-Seiler, Hilde (2022). Associations between power training-induced changes in body composition and physical function in older men: a pretest-posttest experimental study..
  • Lohne-Seiler, Hilde; Lindberg, Kolbjørn Andreas; Fosstveit, Sindre Herskedal; Sibayan, Erlend E.; Fjeller, Joachim S.; Løvold, Sondre; Kolnes, Tommy M.; Vårvik, Fredrik Tonstad; Haraldstad, Kristin; Berntsen, Sveinung; Bjørnsen, Thomas (2022). Physical function and health-related quality of life in older men after 10-weeks power training – any associations?.
  • Lindberg, Kolbjørn Andreas; Bjørnsen, Thomas; Vårvik, Fredrik Tonstad; Paulsen, Gøran; joensen, malene; Kristoffersen, Morten; Sveen, Ole; Gundersen, Hilde; Falch, Gunnar Slettaløkken; Høigaard, Rune; Solberg, Paul Andre (2022). When You Believe You Are In The Intervention Group, You Will Get Better Training Results. A Randomized Controlled Placebo Study.
  • Bjørnsen, Thomas; Hody, Stephanie; Raastad, Truls; Paulsen, Gøran; Wernbom, Mathias; Vårvik, Fredrik Tonstad; Berntsen, Sveinung; Cumming, Kristoffer Toldnes (2022). High-Frequency Blood Flow Restricted Resistance Exercise To Failure Induces Higher Cellular Stress In Muscle Fibres Than A Non-Failure Protocol.
  • Vårvik, Fredrik Tonstad; Bjørnsen, Thomas; Granli, Aslak; Lindberg, Kolbjørn Andreas (2022). Time Course Of Recovery Following Work-Matched Strength-Oriented- Versus Power-Oriented Resistance Exercise Bouts.
  • Fosstveit, Sindre Herskedal; Lindberg, Kolbjørn Andreas; Bjørnsen, Thomas; Vårvik, Fredrik Tonstad; Berntsen, Sveinung; Seiler, Hilde Lohne (2022). Associations between power training-induced changes in body composition and physical function in older men: a pretest-posttest experimental study.

Sist endret: 16.12.2022 11:12