Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
 
Kontor:
I3005 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jeg har en tverrfaglig bakgrunn innen sosialantropologi, økonomi, produktutvikling, ernæring og folkehelse. Før jeg begynte på EATWELL-prosjektet ved Universitetet i Agder, tok jeg en mastergrad i matantropologi ved SOAS (London) og jobbet deretter som forskningsassistent i prosjektet "Food, with Care", der jeg støttet utviklingen av en helhetlig matstrategi for et barnesykehus i Cambridge. I EATWELL-prosjektet jobber jeg i et radikalt tverrfaglig forskerteam med å gjennomføre en etnografisk studie av matsystemer og mer-enn-menneskelig helse i Bhutan.

Forskning

Det er mange elementer i matantropologien som interesserer meg og som er en del av forskningen min. Jeg er opptatt av å bruke mat som en innfallsvinkel til å forstå mer om verden vi lever i, blant annet hvordan matsystemer bidrar til å forsterke og opprettholde sosiale ulikheter, hvordan mat påvirker mennesker, ikke-mennesker og miljøet i antropocen, og forholdet mellom mat og helse (menneskelig og ikke-menneskelig). Jeg er også interessert i mat som en måte å utforske begreper som identitet, tilhørighet, inkludering og ekskludering på.

Arbeidserfaring

01.09.2023-dd: PhD-stipendiat i mat- og ernæringsantropologi, Institutt for ernæring og folkehelse, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, UiA

01.12.2022-31.08.2023: Senior forskningsassistent i prosjektet "Food, with Care", Centre for Research in Public Health and Community Care, School of Health and Social Work, University of Hertfordshire (Storbritannia)

(01.09.2021-01.09.2022: MA i matantropologi ved SOAS, Storbritannia)

01.09.2019-31.08.2021: Matproduktutvikler (plantebaserte sportstilskudd og helseprodukter)

Prosjekter

EATWELL: en komparativ-materiell semiotisk etnografi om matsystemer og mer enn menneskers helse i Bhutan.

Home | Eatwell-Bhutan.net

Utvalgte publikasjoner

Blogginnlegg:

Laine, E., & Neri, E. (2023, November 1). Thinking like a slime mold and sharing mushroom ice cream: Reflections from the CSSM PhD School. Centre for the Social Study of MicrobesThinking like a slime mold and sharing mushroom ice cream: Reflections from the CSSM PhD School – The Centre for the Social Study of Microbes (socialmicrobes.org)

Neri, E. (2022, November 29). Hillingdon Food Bank: a surface fix to a broken food system. Hillingdon Food StoriesHillingdon Food Bank: a surface fix | HillingdonFood (hillingdonfoodstories.org)

Sist endret: 15.11.2023 17:11