Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Berit Martha Christel Huntebrinker

Førsteamanuensis

 
Kontor:
E2 062 ( Universitetsveien 25, Kristiansand )

Jeg jobber som førsteamanuensis i norskdidaktikk ved institutt for nordisk og mediefag og underviser mest innenfor lærerutdanningene. Min bakgrunn er en M.A. in allmenn og sammenlignende litteraturvitenskap, nordisk og latinamerikastudier fra Goethe-Universitetet i Frankfurt am Main.

Jeg har skrevet min doktoravhandling innenfor litteraturvitenskap med fokus på norske bildebøker og tegneserier fra et økokritisk perspektiv. Avhandlingen har tittelen "Narrating Environmental Citizenship: Norwegian picturebooks and comics in the Anthropocene". Forskningsspørsmålene som jeg undersøkte i phd-prosjekter mitt er hvordan multimodale tekster for unge lesere forteller om forskjellige konsepter av økoborgerskap og hvordan visuelle og verbale narrative strategier forholder seg til hverandre. Jeg brukte økonarratologi for å undersøke formale narrative strukturer som fokusserer på relasjoner mellom mennesker og verden de bebo.

Faglige interesser

Økokritikk / Environmental Humanities

bildebøker og tegneserier

Nordisk samtidslitteratur

grenser og liminalitet i litteratur

Vitenskapelige publikasjoner

  • Huntebrinker, Berit (2022). Økoborgerskap i bildebøker. Hvordan vi kan lære om vårt forhold til kloden gjennom verbaltekst og bilder. Elevene og litteraturen : Estetisk lesing på barnetrinnet. ISBN: 9788202718848. Cappelen Damm Akademisk. 10. s 196 - 213.
  • Huntebrinker, Berit (2023). Narrating environmental citizenship.
  • Huntebrinker, Berit (2022). Økoborgerskap i multimodale fortellinger.
  • Huntebrinker, Berit (2021). Miljøbevisste drauger på Sørlandskysten: Om bildeboka Lille-draugen.
  • Huntebrinker, Berit (2021). Narrating Environmental Citizenship: an Econarratological Analysis of Human-nature Relationships in Norwegian Picturebooks and Comics.
  • Huntebrinker, Berit (2020). Narrating environmental citizenship: social responsibility in Lise Myhre's "Nemi".

Sist endret: 18.03.2023 20:03