Anna Alon

Kontor:
9I263 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Anna Alon er professor i regnskap og revisjon på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Hun har en doktorgrad i regnskap fra University of Central Florida (USA). Alons forskning er publisert i renommerte tidsskrifter, som blant annet Accounting, Organizations and SocietyJournal of Business Ethics, Corporate Governance: An International Review og Behavioral Research in Accounting. Før hun begynte i akademia, hadde Alon ulike stillinger i KPMG, Kodak og Siemens.

Faglige interesser

• Accounting Theory
  • Financial Accounting

Prosjekter

Alons forskning har fokus på regnskapsmessige og institusjonelle aspekter av eierstyring, herunder utviklingen av regnskapsregulering, spesielt IFRS, og revisjonsfaget i overgangsøkonomier. Hun er interessert i teoriutvikling og empirisk testing av regnskapskonsepter etterhvert som de utvikler seg og blir vedtatt i overgangsøkonomier. Hennes forskning har vært rettet mot utviklingen av et lovverk for regnskapsmiljøer i Russland, og hvordan det påvirker ulike dimensjoner av revisjonsfaget.

Vitenskapelige publikasjoner

• Agana, Joseph Alon, Anna (2018). AUDIT FEES: A BIBLIOMETRIC ANALYSIS OF THE LITERATURE.
  • Alon, Anna (2018). Multi-mode standardization occurring in accounting and auditing.
  • Alon, Anna (2017). Layering of IFRS and dual institutionality of accounting standards in Belarus.
  • Alon, Anna (2017). Qualitative methods PhD lecture - International Association for Accounting Education and Research. Bucharest, Romania, June, 2017..
  • Alon, Anna Mennicken, Andrea Samsonova-Taddei, Anna (2016). Dynamics and limits of regulatory privatization: Audit quality control in Russia, 1985-2015.
  • Alon, Anna Hagemen, Amy (2016). An institutional perspective on corruption in transition economies..

Sist endret: 21.06.2018 14:06