Anna Alon

Kontor:
9I263 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Anna Alon er professor i regnskap og revisjon på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Hun har en doktorgrad i regnskap fra University of Central Florida (USA). Alons forskning er publisert i renommerte tidsskrifter, som blant annet Accounting, Organizations and SocietyJournal of Business Ethics, Corporate Governance: An International Review og Behavioral Research in Accounting. Før hun begynte i akademia, hadde Alon ulike stillinger i KPMG, Kodak og Siemens.

Faglige interesser

• Accounting Theory
  • Financial Accounting

Prosjekter

Alons forskning har fokus på regnskapsmessige og institusjonelle aspekter av eierstyring, herunder utviklingen av regnskapsregulering, spesielt IFRS, og revisjonsfaget i overgangsøkonomier. Hun er interessert i teoriutvikling og empirisk testing av regnskapskonsepter etterhvert som de utvikler seg og blir vedtatt i overgangsøkonomier. Hennes forskning har vært rettet mot utviklingen av et lovverk for regnskapsmiljøer i Russland, og hvordan det påvirker ulike dimensjoner av revisjonsfaget.

Vitenskapelige publikasjoner

• Alon, Anna; Haaland, Geir; Røsok, Kjell Ove (2020). Standardization and comparability: A regulatory waltz.
  • Alon, Anna (2020). Theory in academic research.
  • Alon, Anna; Kim, Oksana (2020). Import substitution: Implications for auditors.
  • Agana, Joseph; Zori, Solomon; Alon, Anna (2020). IFRS adoption approaches in Africa: Implications for accounting quality (cancelled due to Covid-19).
  • Agana, Joseph; Alon, Anna; Zamore, Stephen (2020). Audit deregulation and re-regulation: Implications for audit fees.
  • Alon, Anna (2019). Social impact of accounting.
  • Agana, Joseph; Alon, Anna; Zamore, Stephen (2019). Audit fees: A bibliometric analysis of the literature.
  • Alon, Anna (2019). Winding adventure: From R&R to publication.
  • Alon, Anna (2019). The changing practice of audit.

Sist endret: 13.08.2019 11:08