Anna Alon

Kontor:
9I263 ( Universitetsveien 19, Kristiansand )

Anna Alon er professor i regnskap og revisjon på Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Hun har en doktorgrad i regnskap fra University of Central Florida (USA). Alons forskning er publisert i renommerte tidsskrifter, som blant annet Accounting, Organizations and SocietyJournal of Business Ethics, Corporate Governance: An International Review og Behavioral Research in Accounting. Før hun begynte i akademia, hadde Alon ulike stillinger i KPMG, Kodak og Siemens.

Faglige interesser

• Accounting Theory
  • Financial Accounting

Prosjekter

Alons forskning har fokus på regnskapsmessige og institusjonelle aspekter av eierstyring, herunder utviklingen av regnskapsregulering, spesielt IFRS, og revisjonsfaget i overgangsøkonomier. Hun er interessert i teoriutvikling og empirisk testing av regnskapskonsepter etterhvert som de utvikler seg og blir vedtatt i overgangsøkonomier. Hennes forskning har vært rettet mot utviklingen av et lovverk for regnskapsmiljøer i Russland, og hvordan det påvirker ulike dimensjoner av revisjonsfaget.

Vitenskapelige publikasjoner

• Alon, Anna (2019). Winding adventure: From R&R to publication.
  • Alon, Anna (2019). The changing practice of audit.
  • Agana, Joseph; Alon, Anna; Zamore, Stephen (2019). Audit fees: A bibliometric analysis of the literature..
  • Albu, Nadia; Albu, Catalin; Alon, Anna (2019). The meaning and practice of audit at the periphery: Auditor-auditee interaction in a transition economy.
  • Agana, Joseph; Alon, Anna (2018). AUDIT FEES: A BIBLIOMETRIC ANALYSIS OF THE LITERATURE.
  • Alon, Anna (2018). Multi-mode standardization occurring in accounting and auditing.

Sist endret: 13.08.2019 11:08