Andreas Waaler Røshol

Stipendiat

Kontor:
51122B ( Universitetsveien 51, Kristiansand )

Forskning

Min forskning er rettet mot kreativitet og teknologi og hvordan dette kommer til uttrykk i moderne låtskrivingsprosesser. Jeg fokuserer spesielt på hvordan laptopen/datamaskinen ikke bare lydfester materialet, men skaper musikken i symbiose med utøveren. Kunstnerisk vil jeg beskrive meg som en "moderne" låtskriver som jobber innenfor "toplining & beat-making" strukturen med kapabiliteter og musikkutgivelser innenfor begge disse domenene.

Undervisning

Jeg underviser 2 års bachelorelever i komponering og arrangering for elektronisk musikk (MUR119-1) ved instituttet for rytmisk musikk, UiA.

Vitenskapelige publikasjoner

• Waaler Røshol, Andreas; Harvel, Rado Be (2020). Låtskriver og vokalist på utgivelsen "Falling".
  • Waaler Røshol, Andreas; Nygaard, Isak (2020). Låtskriver og vokalist på utgivelsen "Trigger".
  • Waaler Røshol, Andreas (2019). Topliner on the single "Another Round" by the artist HOBBS.
  • Waaler Røshol, Andreas; Moe, Berent Phillip; Waag, Kyrre (2019). Topliner and programmer on the single "Deep Water".
  • Røshol, Andreas Waaler; Frankpitt, Joshua; Imrie, Blair (2019). Vocalist and Topliner on the EP "Legacy Lost".
  • Røshol, Andreas Waaler (2019). Utgivelse av EPen V.
  • Røshol, Andreas Waaler (2019). Song-making in the "laptop-era".
  • Røshol, Andreas Waaler (2019). How close is too close? Discerning one`s own creative agency in popular music record production via close critical readings.
  • Røshol, Andreas Waaler (2019). Popular Music Pedagogy: Teaching song-making in the "laptop era".
  • Røshol, Andreas Waaler (2019). Art of Record Production Conference (May 2019): When is the music speaking to us? A proposed model for analyzing choices in studio practice..

Forskningsgrupper

Sist endret: 25.03.2019 17:03