-
Kvissel, Anne Katrine; Stormo, Camilla & Engeset, Dagrun
(2023).
Seminal microbiome. Method optimization for nanopore sequencing jn seminal fluid. A pilot study.
-
Engeset, Dagrun & HVITMYHR, BASTIAN LUNDE
(2023).
Skal teste sæden til unge veganere.
[Newspaper].
VG.
-
Engeset, Dagrun
(2022).
Digital dietary assessment methods - new methods or only new wrapping?
-
Engeset, Dagrun
(2022).
The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition study (EPIC) - rationale, design, and public health implications. From a Norwegian point of view.
-
Engeset, Dagrun
(2021).
Husk D-vitaminer i vinter.
[Radio].
NRK Sørlandssendinga.
-
Engeset, Dagrun; Beinert, Cecilie; Ask, Anne Merete Selvik & Bjørkkjær, Tormod
(2021).
Frå undervisningskjøkken til digital undervisning - mat og helselærarar si oppleving av undervisinga under korona-nedstenginga våren 2020.
-
-
Engeset, Dagrun
(2021).
Har solgt 80.000 mega-iser i sommer: Størrelsen sjokkerer!
[Internet].
VG Vektklubb.
-
Engeset, Dagrun & Ask, Anne Merete Selvik
(2020).
Mat er den viktigaste hjerneføda.
Fædrelandsvennen.
ISSN 0805-3790.
-
Engeset, Dagrun & Åbacka, Gun
(2020).
Mat og helsefaget er verktøyet.
Dagsavisen.
ISSN 1503-2892.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun & Solgaard, Geir
(2019).
Hva er et egg?
-
Engeset, Dagrun; Ask, Anne Merete Selvik; Åbacka, Gun & Solgaard, Geir
(2019).
Hva er emulgering?
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun & Solgaard, Geir
(2019).
Hva skjer når vi koker og steker fisk?
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun & Solgaard, Geir
(2019).
Hva skjer når vi koker og steker rødt kjøtt?
-
Engeset, Dagrun
(2019).
Food and health. The Norwegian Home economics subject
.
-
Engeset, Dagrun; Øverby, Nina Cecilie & Hillesund, Elisabet Rudjord
(2019).
Students sleep, diet and health
-Is there difference in eating habits between students who sleep less than what is recommended and those who sleep more?
.
-
Engeset, Dagrun; Bjørkkjær, Tormod; Helland, Sissel Heidi & Medin, Anine Christine
(2019).
Flere må ta kosthold på alvor
.
Agderposten.
ISSN 0805-3723.
p. 24–25.
-
Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun; Solgaard, Geir & Ask, Anne Merete Selvik
(2019).
Hvorfor smaker mat godt? En dypere forståelse av sammenhengen mellom mat og kjemi.
Mat og helse i skolen.
ISSN 1890-3193.
p. 7–11.
-
Engeset, Dagrun
(2019).
Kreft.
In Engeset, Dagrun; Torheim, Liv Elin & Øverby, Nina Cecilie (Ed.),
Samfunnsernæring.
Universitetsforlaget.
ISSN 9788215030630.
p. 100–103.
-
Engeset, Dagrun
(2019).
Kosthald som risikofaktor for sjukdom.
In Engeset, Dagrun; Torheim, Liv Elin & Øverby, Nina Cecilie (Ed.),
Samfunnsernæring.
Universitetsforlaget.
ISSN 9788215030630.
-
-
Torheim, Liv Elin; Øverby, Nina Cecilie & Engeset, Dagrun
(2019).
Innleding .
In Engeset, Dagrun; Torheim, Liv Elin & Øverby, Nina Cecilie (Ed.),
Samfunnsernæring.
Universitetsforlaget.
ISSN 9788215030630.
p. 11–12.
-
Engeset, Dagrun; Torheim, Liv Elin & Øverby, Nina Cecilie
(2019).
Hva er samfunnsernæring?
In Engeset, Dagrun; Torheim, Liv Elin & Øverby, Nina Cecilie (Ed.),
Samfunnsernæring.
Universitetsforlaget.
ISSN 9788215030630.
p. 13–17.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Åbacka, Gun; Hillesund, Elisabet Rudjord; Engeset, Dagrun; Vik, Frøydis Nordgård & Skreden, Marianne
[Show all 7 contributors for this article]
(2019).
Jeg kan tidfeste nøyaktig når jeg forstod begrepet brøkregning - det var i mat og helse i 6.klasse.
VG : Verdens gang.
ISSN 0805-5203.
p. 33–33.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Åbacka, Gun; Solgaard, Geir & Engeset, Dagrun
(2018).
Steking av kjøttkaker.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Solgaard, Geir & Åbacka, Gun
(2018).
Hva skjer når vi sper kjøttdeig?
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Hva er best; tradisjonell eller moderne undervisning?
Mat og helse i skolen.
ISSN 1890-3193.
2,
p. 4–7.
-
Åbacka, Gun; Ask, Anne Merete Selvik; Solgaard, Geir & Engeset, Dagrun
(2018).
Mat og kjemi. Et tverrfaglig samarbeid.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun & Solgaard, Geir
(2018).
Steking av gjærdeig.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Sterilisering av glass.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Hjemmelaget syltetøy.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Mozzarella.
-
Engeset, Dagrun & Valand, Ida Ulrikke
(2018).
Sylting av rødbeter.
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun Katarina & Solgaard, Geir
(2017).
Hva gjør gjærdeig elastisk og stor?
-
Ask, Anne Merete Selvik; Engeset, Dagrun; Åbacka, Gun Katarina & Solgaard, Geir
(2017).
Hvorfor blir frukt brun?
-
Engeset, Dagrun
(2017).
The typical Norwegian fish meal.
-
Engeset, Dagrun; Skeie, Guri; Olsen, A. & Nilsson, L.
(2013).
DIETARY PATTERNS AND WHOLE GRAIN IN SCANDINAVIA. THE HELGA PROJECT.
Annals of Nutrition and Metabolism.
ISSN 0250-6807.
63,
p. 341–341.
-
Skeie, Guri & Engeset, Dagrun
(2013).
Gigant-studie om virkningen av bearbeidet kjøtt: Øker sjansen for en tidlig død.
[Newspaper].
VG, VG nett.
-
Engeset, Dagrun; Skeie, Guri; Hofoss, Dag; Nilsson, Lena Maria; Olsen, Anja & Tjønneland, Anne
(2013).
Dietary patterns and whole grain in Scandinavian countries – differences and similarities. The HELGA project.
-
-
Dirven, Hubert; Engeset, Dagrun; Eklo, Ole Martin & Boahene, Nana Yaa
(2020).
Revurdering av maksimale restnivåer av isopyrazam i mat. Evalueringsrapport.
VKM.
Show summary
Innspill til EFSA: Review of the existing maximum residue levels forisopyrazam according to Article 12 of Regulation (EC) No396/2005
-
Knutsen, Helle Katrine; Amlund, Heidi; Brantsæter, Anne Lise; Engeset, Dagrun; Fæste, Christiane Kruse & Holene, Edel
[Show all 15 contributors for this article]
(2015).
Risk assessment of dietary cadmium exposure in the Norwegian population. Opinion of the Panel on Contaminants of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety.
Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM).
ISSN 978-82-8259-167-6.
Full text in Research Archive