Utdanner seg til å redde liv - Universitetet i Agder

Utdanner seg til å redde liv

Marianne Sjuls, foto.

Etterspørselen etter dyktige sykepleiere er akutt. Jeg ville ta master fordi jeg ønsket jeg å lære enda mer om faget mitt, slik at jeg kunne gjøre en enda bedre jobb.

Marianne Sjuls

Sykepleie, bachelor, og Spesialsykepleie, master

Sykepleier Marianne Sjuls studerer master i spesialsykepleie ved Universitetet i Agder. I årene som kommer vil hun kunne velge og vrake i jobbtilbud.

– Etterspørselen etter dyktige sykepleiere er akutt, sier Marianne.

Sykepleier Marianne Sjuls er en av dem som er sikret jobb. Hun har en bachelor i sykepleie fra UiA allerede. Nå tar hun en master for å bli best mulig kvalifisert til å redde liv i framtiden.

Godt tilbud til deg som vil redde liv

Marianne jobber ved siden av studiene som sykepleier ved Sørlandet Sykehus. Her jobber hun i team som er med og redder liv til akutt syke og skadde mennesker.

– Det er en tøff jobb som ikke passer for alle. Jeg tok ikke sykepleierutdanningen ved UiA for å bli millionær, men for å hjelpe andre.

Hun legger til:

– Når jeg først skulle hjelpe andre, ønsker jeg å bli best mulig i jobben min. Derfor fyller jeg på med en master innen intensivsykepleie.

Eneste i landet

UiA er eneste universitet i Norge som tilbyr master i spesialsykepleie (anestesi, intensiv, operasjon og barn).

– For min del var det ikke opplagt at jeg kom til å bli sykepleier, sier hun.

Men:

– Etter ett år på folkehøyskole på Sørlandet, lærte jeg mye om å ta vare og hjelpe andre. God informasjon og et godt utdanningstilbud ved UiA fikk meg til å velge dem, og bli værende i Kristiansand, sier Marianne.

En sykepleierutdannelse ved UiA åpner mange dører til helsevesenet, forteller Marianne.

– Jeg kan jobbe med barn, psykiatri, somatiske sykdommer og oppgaver som består av å hjelpe funksjonsfriske og funksjonshemmede. En sykepleierutdanning er veldig allsidig. Man kan brukes i utrolig mange steder i næringslivet og det offentlige, sier Marianne.

Ved UiA i Grimstad finner du et av Norges mest moderne og innovative undervisningsmiljø

Hadde ikke orket kontorjobb

Marianne drømte ikke om å bli sykepleier da hun var liten. Men en ting visste hun: Hun skulle ikke sitte stille på et kontor. Men nå stortrives hun med studier på Sørlandet.

– Jeg er jo blitt en veteran på UiAs campus i Kristiansand. Jeg går rett ut i arbeidslivet for fullt etter at masteren blir ferdig neste år. Etter endt bacheloruttanningen må man jobbe minimum to år med relevant klinisk erfaring før man kvalifiserer til opptak for master i spesialsykepleie, sier hun.

– Jeg ville ta master fordi jeg ønsket jeg å lære enda mer om faget mitt, slik at jeg kunne gjøre en enda bedre jobb, legger hun til.

Godt sosialt miljø

UiA er kjent for å ha et godt miljø hvor studentene trives godt også etter forelesningene.

Marianne kommer opprinnelig fra Østlandet, men nå har hun blitt oppriktig glad i Sørlands-regionen.

– UiA har et veldig godt tilbud til oss som utdanner oss innen sykepleien. I tillegg til det rent faglige trives jeg veldig godt på universitetet og i Kristiansand. Spesielt om sommeren. Sørlandets hovedstad er etter min mening Norges deiligste sommer, - og studentby, smiler hun.

Hun legger til:

– Jeg er ikke helt fremmed for tanken å bli værende her for å hjelpe trengende sørlendinger etter endt masterutdanning neste sommer.