-Ser frem til å samskape kunnskap

De nye kurstilbudene for ledere er populære, men det er fortsatt ledige plasser.

Foto av Terje Heskestad og Tor Geir Kvinen

- Det er inspirerende som foreleser å se at det er mange søkere til studiene. Nå ser jeg fram til å samskape kunnskap med studenter på kursene, sier Tor Geir Kvinen, fagansvarlig for de nye tilbudene innenfor ledelse og styring.

Økonomi for ikke-økonomer
Kvinen skal selv undervise i to fag, Prosjektledelse og Endringledelse og organisasjonsendring, mens dosent Terje Heskestad skal undervise i faget økonomi for ikke-økonomer.

Mange små og mellomstore bedrifter i Norge opplever i dag redusert lønnsomhet og en mer presset likviditetssituasjon. Derfor er det sannsynligvis viktigere enn noen gang at økonomistyringen i små og mellomstore virksomheter er effektiv og ikke minst av høy kvalitet.

- Kurset økonomi for ikke-økonomer er kurset for deg som ønsker høyere kompetanse innenfor økonomistyring, sier Heskestad.

Prosjektledelse
Kurset gir en innføring i de mest sentrale prinsippene ved prosjektledelse som planlegging, organisering og oppfølging av prosjekter, samt en praktisk innføring i metoder og verktøy ved prosjektarbeid.

- Bruken av prosjekt som arbeidsform er økende i privat og offentlige virksomheter. Vi vet at det er mange ledere der ute som har jobbet i flere år, og som mangler den formelle kompetansen eller trenger påfyll. Dette kurset er for dere, sier Kvinen.

Endringsledelse og organisasjonsendring
Dette kurset trekker linjer mellom strategiske, formelle, kulturelle og menneskelige aspekter ved endringsprosesser.

Kurset er delt inn i tre hoveddeler:

• Drivkreftene for endring og hva endring medfører
  • Former og strategier for endring
  • Ledelse av endringsprosesser og ulike ledelsesformer i endringsprosesser

- Som kursleder er jeg opptatt av det gode samspillet mellom forelesning på ulike teorier med eksempler. I tillegg blir forelesningene mer inspirerende når deltakerne involveres gjennom egne eksempler og ulike case og gruppeoppgave, sier Kvinen.