Sommer og høst
Sommer 2021
Studiested
Kristiansand/ Nettstudium

Vi tilbyr i sommer bare ett av normalt to sommerkurs, nemlig ST-420 "Current Issues in the European Union" sommeren 2021 (juni).

Vi hadde planlagt å tilby European Integration Summer School 2021 i hybridformat - med en blanding av undervisning på campus og digitalt, men på grunn av den svært uforutsigbare situasjonen rundt C-19, har vi bestemt oss for en heldigital løsning.

Det nettbaserte kurset ST-421 "Research Essay" går som normalt høsten 2021. Les mer detaljert informasjon om sommerskolen her

Selv om prosessen med europeisk integrasjon har gått gjennom mange kriser gjennom historien, påvirker EU fortsatt den politiske og økonomiske agendaen i Europa. EU er ingen supermakt, men er absolutt rangert som en av de viktigste aktørene på den globale scenen. EU påvirker ikke bare livene til de mer enn 500 millioner innbyggere som bor i Europa, men også millioner av mennesker som bor utenfor EUs grenser.

Enten du ønsker en karriere innen næringsliv eller offentlig forvaltning, vil kunnskap om EU og Europa og hvordan disse påvirker oss være relevant kunnskap å ta med seg videre.

Gjennom sosiale og faglige aktiviteter gir sommerskolen deg en unik mulighet til å bli kjent med studenter fra hele verden. Sommerskolen har mottatt nasjonal og internasjonal anerkjennelse som et studium som kan vise til et eksepsjonelt godt læringsmiljø for studentene.

EISS er også en del av spesialiseringen i Europeisk integrasjon på master i statsvitenskap og ledelse, og kan også gi et verdifullt faglig grunnlag i arbeidet med masteroppgaver innenfor det aktuelle fagfeltet.

Hva lærer du?

Gjennom metodiske og tverrfaglige tilnærminger, vil European Integration Summer School (EISS) kunne gi deg:

• innsikt i et bredt spekter av spørsmål knyttet til europeisk integrasjon
  • en internasjonal dimensjon i knyttet til et spesifikt opplæringsfelt (for eksempel jus, offentlig forvaltning eller økonomi)
  • faglig og personlig utvikling i nært samarbeid med noen av de fremste ekspertene på området

Oppbygning

Hvert kurs er på 10 studiepoeng:

Du kan ta ett eller begge kursene ovenfor. Vær oppmerksom på at for å ta kurset på høsten, ST-421, må du ha tatt sommerkurset, ST-420.

Anbefalte forkunnskaper

Basiskunnskap om EU-politikk anbefales (for eksempel kurset ST-202) eller relevant litteratur som for eksempel John McCormick, Understanding the European Union. En kort introduksjon (London og Basingstoke: Palgrave 2014) og/eller Michele Cini & Nieves Peréz-Solórzano Borragán (red.), European Union Politics (Oxford: Oxford University Press 2013).

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng) innen samfunnsvitenskapelige fag. Eksempler på relevante fagområder kan være samfunnsvitenskapelige, rettsvitenskapelige eller økonomisk- administrative fag.

Kostnader

EISS er ikke et betalingsstudium. Semesteravgiften er for tiden på 760 NOK (ca. 81 EUR).

Studentbolig

Studentboliger på og i nærheten av campus drives av Studentsamskipnaden i Agder (SiA). Månedssatsen for studentboliger er ca. 120 NOK per dag inkludert rengjøring.

Enkeltrom med felleskjøkken tilbys innen gangavstand fra forelesningssalene på campus (Kaserneveien 10/18). Prisen inkluderer internett. Du må imidlertid ta med egen dyne, pute og laken, samt kjøkkenutstyr.

Vi ber alle søke om bolig etter at de har fått opptak på programmet. Når du har fått tildelt bolig, kan du finne din kontakt på "Min side" på SiAs nettsider. Du må skrive ut og signere kontrakten, og deretter laste den opp til Min side.

Søk studentbolig hos SiA her

Har du spørsmål, vennligst send en e-post til sia@sia.no

1. mars

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

Antall plasser

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for samfunnsvitenskap